Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 iun 2015 - Anul XX, nr. 126 (5938)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Testare ocolită

Peste 1.500 de absolvenţi de liceu nu s-au înscris la examenul de bacalaureat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

5.603 absolvenţi ai ciclului liceal s-au înscris pentru a susţine probele sesiunii din vară a examenului de bacalaureat 2015, circa 300 dintre aceştia fiind absolvenţi ai promoţiilor anterioare.

Menţionăm că în judeţul Suceava erau înscrişi în clasele a XII-a şi a XIII-a, la începutul anului şcolar 2014-2015, aproximativ 7.000 de elevi, ceea ce înseamnă că peste 1.500 de absolvenţi spun pas examenului de bacalaureat din această vară.

Vineri, 29 mai, s-a încheiat înscrierea candidaţilor pentru examenul naţional de bacalaureat 2015. În această perioadă are loc validarea înscrierilor prin verificarea datelor candidaţilor (date de identificare, opţiuni pentru probele scrise etc.).

Potrivit insp. Mariana Drumea, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Suceava, „până în acest moment sunt validaţi în aplicaţia Bacalaureat 2015 un număr de 5.603 candidaţi, dintre care aproximativ 300 sunt din serii anterioare. Cifrele pot suferi unele modificări în zilele următoare, pe măsura verificării şi validării înscrierilor”.

Aceasta a mai completat că probele bacalaureatului 2015 încep în data de 8 iunie cu evaluarea competenţelor de comunicare în limba română şi continuă până pe 26 iunie cu evaluarea competenţelor digitale şi de comunicare într-o limbă de circulaţie internaţională. Pentru aceste probe sunt constituite 40 de centre în liceele din judeţul Suceava. Probele scrise se vor desfăşura în perioada 29 iunie - 3 iulie, iar pentru organizarea lor Inspectoratul Şcolar Suceava a trimis spre aprobare Ministerului Educaţiei 20 de centre de examen.

„Având în vedere dinamica înscrierii candidaţilor, va fi luată în calcul reorganizarea centrelor în funcţie de numărul candidaţilor înscrişi în diferite zone ale judeţului”, a mai specificat Mariana Drumea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 1.500 de absolvenţi de liceu nu s-au înscris la examenul de bacalaureat.
 Vizualizări articol: 1474 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 1.500 de absolvenţi de liceu nu s-au înscris la examenul de bacalaureat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Covrigi „ca la Rucăr" (rețeta Tuței lu' Mazăre) O legendă spune că satul Rucărului ar fi fost fondat de ostaşii lui Negru Vodă, care au primit drept mulţumire pentru serviciile lor, de la voievod, dreptul de a stăpâni valea şi munţii din jur. S-au aşezat rucărenii, şi-au durat case din... Citeşte