Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 iun 2015 - Anul XX, nr. 126 (5938)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Merite

Şcoala Gimnazială „Miron Costin”, premiată în cadrul Concursului Internaţional de Poezie din Triuggio, Milano

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şcoala Gimnazială „Miron Costin” Suceava a fost laureată în cadrul celei de-a XXIV-a ediţii a Concursului de Poezie din Triuggio, Italia, eveniment de tradiție,cu o importantă participare internaţională.  

Ediţia din acest an a Concursului Internațional de Poezie a reunit peste 500 de autori din 20 de ţări, creaţiile aparținând cu precădere elevilor, atât din școala primară şi gimnazială, cât şi din ciclul liceal. Din România au participat 75 de autori, iar din cele zece premii obţinute, cinci au fost adjudecate de elevii Şcolii „Miron Costin”.

La secţiunea „Şcoli”, unitatea din Suceava a obţinut premiul al II-lea, pentru antologia de poezie a cenaclului literar „Mai aproape de Cuvânt”.

Premiul al II-lea se datorează unui număr de opt elevi, membri ai cenaclului literar condus de prof. Maria Doina Leonte și prof. Gabriela Margareta Apetrea: Naomi Surugiu și Naomi Roxana Ivaniuc (prof. Nadia Ancuța Gulei), Ioana Duțuc, Georgiana Andra Hoștinari și Ștefania Ana Rotari (prof. Gabriela Margareta Apetrea), Alexandra Miriam Temneanu și Iulian Claudiu Bardan (prof. Cristina Ciuc), Paul Iulian Florescu (prof. Ancuța Nadia Gulei).

La secţiunea 13-18 ani, Alexandra Miriam Temneanu a câştigat premiul I, iar Andra Hoștinari şi-a adjudecat locul IV cu menţiunea de onoare. Premiul „Giovani Voci” a mers către Paul Iulian Florescu, iar Premiul „In memoria di Ettore Villa - miglior giovane autore” i-a revenit lui Naomi Surugiu.

Prof. Maria Doina Leonte a precizat că poeziile trimise au fost reunite într-o antologie, „o schiţă de antologie”, cele 25 de poezii, în vers alb, fiind traduse şi trimise în şapte exemplare.

„Rezultatul obținut este foarte valoros având în vedere larga participare: 548 de autori din 20 de țări. De remarcat este că la secţiunea Şcoli, premiul I a mers în Bulgaria, la elevi de clasa a XII-a, iar noi am obţinut poziţia a II-a cu elevi din clasele a V-a şi a VI-a”, a mai completat Leonte.

 

Premiaţi în cadrul unei festivităţi care va avea loc în Triuggio

Pentru a-i sărbători pe elevii care au obținut cinci premii importante la concursul internaţional, Fundaţia Centro Giovani e Poesia şi Centrul Cultural Italo-Român din Milano i-au invitat pe aceştia la festivitatea de decernare a premiilor, care va avea loc duminică, 7 iunie.

Participarea elevilor la premierea de la Triuggio, împreună cu trei cadre didactice coordonatoare, Maria Doina Leonte, Gabriela Apetrea și Nadia Ancuța Gulei, este posibilă datorită unor suceveni, oameni de bine, care au acceptat să sponsorizeze plecarea şcolarilor. Este vorba despre Florin Andronic, care a oferit delegaţiei sucevene o sumă consistentă de bani, Vasile Armenean, de la Betty Ice, şi Alexandru Scheul, de la Killer Suceava. De asemenea, premianții români sunt invitați după premiere la evenimentul mondial EXPO Milano - 2015, la standul României, pentru a susține un recital de poezie și muzică. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şcoala Gimnazială „Miron Costin”, premiată în cadrul Concursului Internaţional de Poezie din Triuggio, Milano.
 Vizualizări articol: 3732 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.83/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 6 voturi
Şcoala Gimnazială „Miron Costin”, premiată în cadrul Concursului Internaţional de Poezie din Triuggio, Milano3.856

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Covrigi „ca la Rucăr" (rețeta Tuței lu' Mazăre) O legendă spune că satul Rucărului ar fi fost fondat de ostaşii lui Negru Vodă, care au primit drept mulţumire pentru serviciile lor, de la voievod, dreptul de a stăpâni valea şi munţii din jur. S-au aşezat rucărenii, şi-au durat case din... Citeşte