Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 iun 2015 - Anul XX, nr. 126 (5938)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

În aşteptare

Procurorul Dîmbu, judecătorul Bărbuţă, primarul Olărean şi afaceristul Babiuc, între arest la domiciliu şi control judiciar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorul Dumitru Dîmbu, judecătorul Bogdan Bărbuţă, primarul suspendat al municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, şi omul de afaceri Constantin Babiuc au aflat noaptea trecută dacă au scăpat sau nu de arestul la domiciliu. Ieri, magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au rămas în pronunţare până târziu în noapte vizavi de măsura care-i priveşte pe cei patru, arest la domiciliu sau control judiciar.

Dumitru Dîmbu, Bogdan Bărbuţă şi Constantin Babiuc au ajuns în arest preventiv la scurt timp după ce procurorii structurii centrale a DNA le-au percheziţionat locuinţele şi i-au condus la audieri la Bucureşti. Se întâmpla în iunie 2014, ulterior mandatele de arestare preventivă fiind prelungite lună de lună. 

La acea vreme, la audieri a fost chemat şi primarul din Rădăuţi, numai că procurorii au decis atunci să-l cerceteze în stare de libertate în calitate de suspect. Cu toate că i s-a cerut să nu influenţeze martorii din dosar, Aurel Olărean a încercat să scape de acuzaţiile din dosar şi a vrut să-l şantajeze pe consilierul local Traian Andronachi. Acesta urma să voteze o Hotărâre de Consiliu Local prin care primarul era exonerat de tergiversarea unui dosar, iar în schimb Aurel Olărean urma s-o menţină în funcţia de bibliotecar-şef pe soţia lui Andronachi.

Totul a ajuns la urechile procurorilor DNA, care pe 11 septembrie 2014 au venit la Rădăuţi din nou şi l-au ridicat pe Aurel Olărean, iar ulterior cererea de arestare preventivă a fost admisă.

Chiar dacă le-a fost înlocuit arestul preventiv cu arestul la domiciliu, cei patru au şi o serie de obligaţii pe care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie le-a stipulat foarte clar, una dintre acestea fiind şi aceea de a nu lua legătura cu martorii din dosar.

În acest moment, dosarul se află în Cameră Preliminară la Curtea de Apel Cluj, o soluţie nefiind încă dată de judecător deşi de la ultimul termen de judecată au trecut mai bine de trei luni. De altfel, la termenul din februarie, magistratul de caz a ridicat mai multe excepţii de neconstituţionalitate şi cel mai probabil acum aşteaptă o soluţie la aceste probleme.

În afara celor patru persoane care au fost arestate preventiv în cursul anului trecut, în acest dosar au mai fost trimise în judecată alte opt persoane fizice, respectiv judecătoarea Daniela Mariana Prandea, concubina lui Bogdan Bărbuţă, avocata Isabela Zorica Vega, fostul şef al Punctului Poliţiei de Frontieră Siret, Mihai Prelipcean, primarul din Marginea, Ioan Onufrei, două pensionare, Silvia Panţîru şi Maria Cociorvan, dar şi două persoane fără nici o ocupaţie, Victoria Ţîcşă şi Alina Ancuţa Solovăstru.

În cauză este inclusă ca inculpat şi persoana juridică SC Nikodemus Babiuc SRL, firmă ale cărei conturi sunt sub sechestru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Procurorul Dîmbu, judecătorul Bărbuţă, primarul Olărean şi afaceristul Babiuc, între arest la domiciliu şi control judiciar.
 Vizualizări articol: 3020 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.8 din 5 voturi
Procurorul Dîmbu, judecătorul Bărbuţă, primarul Olărean şi afaceristul Babiuc, între arest la domiciliu şi control judiciar1.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Gresit trimis de
( 4 iun 2015, 14:47:14
Mai, justitiarul nu a fost seful Punctului Politiei de Frontiera ci Seful Sectorului Politiei de Frontiera, deci mare bai, nu gluma. De fapt el a fost sef de cand s-a nascut. Ciudat nu? Iar acum este pus la dispozitie si se plimba toata ziulica prin oras, adica este platit degeaba. Ce dragut! Dar cine sa se sesizeze prietenul lui Dl. Bute? Pe el nu l-au luat cei de la DNA, ca sa aibe timp de amanta, mai nou legalizata. Ce moralitate sa ai de aici? Cum sa fie asa ceva sef la o institutie care imparte dreptate? De rasul lumii....
2.   Atenționare mitioro-logică trimis de
( 4 iun 2015, 15:11:23
Direcția Națională Anticorupție avertizează, printr-un comunicat remis prin borul de presă al INMH că în zilele de joi – 4 iunie și vineri – 5 iunie, vremea va fi… ÎNCHISĂ hee hee timp de 48 de ore, în baza unor suspiciuni rezonabile.

Semnat: BaLaura Codrutza Basketballista!oh go on
3.   Si ce mai vrei tu Miticutza inafara de cont jud? trimis de
( 4 iun 2015, 21:49:59
Poate mai vrei sa continui fabricarea de probe prin diverse dosare,sau sa te mai lipesti de vreo spagutza,sau poate sa mergi pe la I P J sa mai numesti ceva comandanti....mhhh asta esti tu Miticutzaa...tu si lighioanele cu care ai ,,colaborat''atat de minunat de ti a iesit bulaul prin peri.Vezi,k m asa i viatza cand i ti bati joc de oameni cinstiti. Dar stai sa vedem cu cati anisori te alegi si mai vorbim...NU L LASATI DOAMNA,EXECUTATI L ca MERITAAA!
P.S. DESTRUCTURATI DOAMNA RETEAUA PANA LA CAPAT CA I PUTREDAAAA!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Covrigi „ca la Rucăr" (rețeta Tuței lu' Mazăre) O legendă spune că satul Rucărului ar fi fost fondat de ostaşii lui Negru Vodă, care au primit drept mulţumire pentru serviciile lor, de la voievod, dreptul de a stăpâni valea şi munţii din jur. S-au aşezat rucărenii, şi-au durat case din... Citeşte