Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 iun 2015 - Anul XX, nr. 126 (5938)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Solicitare

Flutur îi cere ministrului Dezvoltării să spună când vor putea fi accesate fondurile pentru programele transfrontaliere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PNL, senatorul Gheorghe Flutur, i-a solicitat ministrului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Sevil Shhaideh, să anunţe când vor putea fi accesate fondurile europene pentru programele de cooperare transfrontaliere. Gheorghe Flutur i-a transmis ministrului Dezvoltării că programele de cooperare transfrontalieră au fost concepute cu scopul de a promova dezvoltarea economică, socială și culturală între regiunile aflate la granițele Uniunii Europene, de a garanta frontiere mai sigure, precum și de a aborda prin proiecte integrate provocările comune în domenii cum sunt protecția mediului sau situațiile de urgență. Flutur a subliniat că în perioada 2008-2012, județul Suceava a atras, prin intermediul Programului Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova, fonduri de peste trei milioane euro, prin proiecte în domeniul cultural și al păstrării tradițiilor autentice, al dezvoltării turismului, al modernizării infrastructurii rutiere din zona transfrontalieră sau în domeniul situațiilor de urgență.

„Întrucât pentru exercițiul financiar încheiat în anul 2013 fondurile alocate au fost insuficiente în raport cu numărul mare de proiecte pregătite, aceste proiecte nu au putut fi finanțate, iar potențialii beneficiari au rămas în așteptarea programării financiare 2014-2020. Iar județul Suceava așteaptă clarificări privind posibilitatea accesării de fonduri europene prin aceste programe de cooperare transfrontalieră”, a spus liderul PNL Suceava. El a adăugat că în condiţiile în care există un număr mare de proiecte pregătite de autoritățile administrației publice, ONG-uri și alte categorii de beneficiari, ministrul Dezvoltării trebuie să precizeze în mod clar perioada în care se va definitiva calendarul de depuneri, astfel încât aceste programe să devină operaționale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur îi cere ministrului Dezvoltării să spună când vor putea fi accesate fondurile pentru programele transfrontaliere.
 Vizualizări articol: 1686 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Flutur îi cere ministrului Dezvoltării să spună când vor putea fi accesate fondurile pentru programele transfrontaliere3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ne(-)am luat tara inapoi trimis de
( 4 iun 2015, 11:32:37
Un asemenea porc,nu mi-a fost dat sa vad de multa vreme
1.1  RE: Ne(-)am luat tara inapoi trimis de
( 4 iun 2015, 12:09:22
De acord. Hai sa enumeram doar cateva "PROIECTE" sau "MARI REALIZARI".
Centrul de pastrarea traditiilor de langa pationoar. GOL. Nu e nimic acolo. Un monstru de cladire fara rost. Centrul de informare turistica de la Bucovina. Nici angajati nu sunt, e mereu incuiat. Bani aruncati pe geam. Centrul de informare de la intrarea din Suceava. Cred ca a si disparut cosmelia de la intrarea din SV dinspre Falticeni.
BANI ARUNCATI PE FEREASTRA pe principiul hai sa ne facem ca lucram.
Cum poti vorbi bai Fluture? Cat de nesimtit poti fi cand ai sustinut in draci furturile din RO. Lasa insa, ca se apropie. S-a inceput verificarea finantarii PDL si a campaniilor electorale, unde sunt convins ca ai un cuvintel. Sper sa nu scapi si nici ceilalti PDL-isti.
2.   Macar de termina proiectele,ca bani a avut,dar... trimis de
( 4 iun 2015, 17:47:15


Au fost erori si sigur pentru toate greselile facute, Flutur va trebui sa dea explicatii, sau sa le rezolve cumva, dar trebuie sa luam in consideratie dorinta lui launtrica de a face ceva pentru Judetul Suceava. Nu am nimic cu Flutur sau cu Nichifor, n-am nici dorinta de a face politica, ci doar vreau ca orasul meu sa progreseze si sa arate tot atit de frumos ca Piatra Neamt, Bacau sau Botosani.

Toate proiectele au fost gindite si s-a pus mult suflet pentru a fi puse in aplicare. Doar un sfert din toate acestea daca s-ar continua am avea de cistigat cu totii.

Eu cred ca Flutur a fost bine intentionat si astept ca si Nichifor sa actioneze pentru a fi cel putin la fel de eficient ca antecesorul. Si sa nu uite ca niciodata nu s-au dat bani pentru Suceava, cum s-au dat in mandatul lui Flutur.

Sa tinem cu adevarat la Suceava si sa-l sprijinim pe cel ce a dovedit ca este capabil de a lasa ceva in urma. Sper sa nu ma jigniti dar eu cred ca Flutur are multe calitati innascute pentru a fi un mare conducator. Are visiune, initiativa, curaj, dirzenie, ceea ce sa recunostem sunt calitati speciale pe care nu le are oricine. Parerea mea!
2.1  RE: Macar de termina proiectele,ca bani a avut,dar... trimis de
( 4 iun 2015, 18:16:47
parerea mea, nu.
daca ar fi toate asa de idilice, compania Disney ar deveni televiziune de stiri. pina acolo, daca luam in calcul buna credinta, de ce lumea asta arata asa rau si totul e strimb?
din proiectele berbantului flutur a ramas ce crezi tu ca a pus... sufletul!
prin prisma asta flutur devine un fel de Scaparici ce zboara din floare in floare (asta chiar o face si acum, l-am vazut in paltinoasa cu o zambilica blonda) si noi am vedea in loc de stiri doar filmul respectiv, Maria-Mirabela.
nimeni n-a gresit, toti sintem de buna credinta, exista o emulatie si un consens ce n-a vazut nici Marx. oamenii traiesc intr-un mediu paradisiac, se ajuta intre ei, iar aici pe "forum" (asta nu e un forum, e doar o sectiune de comentarii, dar n-as vrea sa iti zgiltii visul cu nimic) se cinta ode conducatorilor si iubiti si geniali. mai ales Scaparici al nostru, care bubuie si dupa nume si dupa activitate.
e genial, e bun, e drept, e viteaz.
auzi mai complementul lui lungu, adica latu:
desi nu pare, eu sint perfect de acord cu tine. flutur trebuie urcat pe pediestalul, ce il propui. cu conditia ca sa se respecte reteta pina la capat. daca nu te-ai prins inca, ma refer la "antecesorul" (noi la tara, la romania folosim predecesorul, dar asta din cauza ca am fost afurisiti si am stat in banca la ore, fi-ar naibii de profesori tocilari!)... plumbuitul, deh!

noapte buna, copii!
2.2  RE: Macar de termina proiectele,ca bani a avut,dar... trimis de
( 4 iun 2015, 22:07:22
ANTECESÓR ~i m. Persoană care a precedat pe cineva într-o funcție, într-un domeniu de activitate; predecesor; premergător. /
2.3  RE: Macar de termina proiectele,ca bani a avut,dar... trimis de
( 5 iun 2015, 07:01:56
incontestabil!
nu am negat existenta cuvintului, cum mi-l iei cu copy&paste ca sa imi arati ca exista. doar am spus ca in uz curent se foloseste un sinonim, nu mai zic ca la noi, ce ne dam inapoiati, pardon, am vrut sa spun eco si neaosi se mai spune si inaintas. insa apropierea cu fotbalul si o oarecare jena pornita din snobism ne face sa il evitam.
mai ales ca unii glumeti foloseau odata pluralul, inaintasi ca termen pentru ce scoate si baga la loc, ei bine cei ramasi cu fixul pe gagicile lui flutur, nu, nu e aia, e doar vorba de ochelari.
apreciez chiar si numai faptul ca ai mers catre un dictionar, chiar daca pentru a-mi da o lectie si nu pentru a face tu una. maximul ce putea fi (dar nu stiu daca este online, ca azi nu se mai folosesc cartile) era sa imi dai echivalentele cuvintului din dictionarul de sinonime plus etimologia, care e oarecum evidenta...
voi privi, prin urmare cu mai mare ingaduinta comentariile tale nu rareori candide, luind in calcul ca o faci dintr-o buna-credinta, care ar fi fost bine sa existe si la cei despre care scrii.
din pacate, nici macar in literatura nu exista personaje atit de pure si binevoitoare, pe cit zugravesti uneori neoamenii de deasupra noastra.
poate sint nedrept si afectiunea lor catre bani ii modifica si ii schimonoseste. poate si ei la nivelul nostru de trai ar fi niste oameni de treaba, sau invers, noi la sumele lor am fi la fel de ticalosi.
pentru ca a proba noi postura lor e putin probabil, asteptam oarecum cu speranta ta si cu pesimismul meu ca ei sa fie bagati intr-o curatatorie speciala, cu multa umbra, de unde sa fie scuturati si de sumele ce le otraveste mintea... si atunci vom vedea.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Covrigi „ca la Rucăr" (rețeta Tuței lu' Mazăre) O legendă spune că satul Rucărului ar fi fost fondat de ostaşii lui Negru Vodă, care au primit drept mulţumire pentru serviciile lor, de la voievod, dreptul de a stăpâni valea şi munţii din jur. S-au aşezat rucărenii, şi-au durat case din... Citeşte