Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 apr 2015 - Anul XX, nr. 98 (5910)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 30 aprilie – 6 mai

Teatru pentru copii, la Casa de Cultură Suceava

Pe scena Casei de Cultură Suceava va avea loc, marţi, 5 mai, şi miercuri, 6 mai, de la orele 10.00 şi 11.30, spectacolul „Legenda Cetăţii Neamţului”, prezentată de Teatrul „Vasilache” Botoşani. Preţul unui bilet este 12 lei.

 

Cupa Interetnică Bucovina, ediţia a XII-a

În municipiul Suceava va avea loc, în perioada 1-3 mai, a XII-a ediţie a Cupei Interetnice Bucovina. Gândită iniţial ca o activitate a minorităţilor etnice de la nivelul judeţului Suceava, aceasta s-a extins de-a lungul anilor și către minorităţi etnice din ţară sau invitaţi din străinătate. Programul pentru sâmbătă, 2 mai, este următorul:ora 10.00 – Deschiderea oficială a competiţiei – Teren sintetic balon, Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava; 10.15-15.00 - Turneu de fotbal - băieţi. Meciurile se vor desfăşura pe două terenuri simultan. Acestea sunt cu gazon sintetic, având dimensiunile de 40x30 m; 10.15 – Fetele se vor întrece la alergat pe 200 de metri în Sala de atletism a Clubului Sportiv Municipal Suceava; 10.30-14.00 – fete: Kin-ball, tenis de masă, tir cu arcul, boccia, badminton, tir sportiv; 18.00 – Prezentarea obiceiurilor şi tradiţiilor invitaţilor la această competiţie (dansuri populare, cântece în limba minorităţilor). Momentele artistice se vor încadra între 10 şi 15 minute pentru fiecare grup. Locul de desfăşurare va fi Restaurantul Vivendi.

Duminică, 3 mai, la ora9.00, în parcarea Iulius Mall Suceava: căţărare şi escaladă, jocuri dinamice şi festivitatea de premiere.

 

Joi, 30 aprilie

Lansare de carte, la Muzeul de Ştiinţele Naturii

La Muzeul de Ştiinţele Naturii din municipiul Suceava va avea loc, de la ora 10.00, pentru a cinsti memoria arheologului Florin Hău (1956-2013), „uriaşul cu suflet de pluş”, lansarea cărţii „Florin Hău - Studii de arheologie”, editată de dr. Ion Mareş.

Arheologul şi muzeograful Florin Hău, absolvent al Facultăţii de Istorie - Geografie din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (şef de promoţie), a activat mai întâi ca profesor de istorie la Siret (până în anul 1995), oraş în care a fost şi primar timp de câteva luni, imediat după evenimentele din decembrie '89, după care a făcut parte, ca arheolog medievist, din colectivul de specialişti al muzeului sucevean.

Florin Hău a fost vicepreşedinte al Comisiei Naţionale de Arheologie (2001-2011), a coordonat numeroase şantiere arheologice din oraşul şi judeţul Suceava (între care cele de la Curtea Domnească şi la Cetatea de Scaun) şi a condus săpăturile arheologice de la Iaşi (Catedrala Mitropolitană) şi Botoşani (Centrul vechi). Cartea care va fi lansată joi a apărut la Editura „Karl A. Romstorfer” a Muzeului Bucovinei.

 

Vineri, 1 mai

Concert la Del’Iri Pub Suceava

Începând cu ora 22.00, Del’Iri Pub Suceava invită sucevenii la Conversaţii Punct Ro cu AlterEgo. Un bilet costă 10 lei.

 

Duminică, 3 mai

Kids City – ateliere de creaţie Art Craft

Shopping City Suceava organizează ateliere gratuite de creaţie și distracţie, Kids City – Art Craft, dedicate tuturor copiilor energici și creativi, cu sprijinul Alexandria Librării din incinta centrului comercial. În fiecare duminică, între orele 10:00-15:00, vor fi organizate ateliere tematice în cadrul cărora copiii vor putea să confecţioneze obiecte decorative cu accesoriile din gama special dedicată copiilor, „Art Craft”, ce se găsește exclusiv în Alexandria Librării, să coloreze şi să se distreze alături de mascota Shopping City Suceava. Duminică, cei mici vor putea participa la atelierul „Flori de primăvară”, în cadrul căruia vor modela hârtia pentru a crea diferite flori multicolore. Copiii îşi vor petrece timpul creativ şi distractiv, se vor relaxa, vor socializa şi vor putea pleca acasă cu amintiri plăcute.

 

Miercuri, 6 mai

Conferinţa cu tema "Dumnezeu în căutarea tânărului"

ASCOR Suceava are bucuria de a vă invita la conferinţa cu tema "Dumnezeu în căutarea tânărului", avându-l ca invitat pe pr. prof. dr. Constantin Necula.
Conferinţa va avea loc de la ora 18.30, în Auditoriumul „Joseph Schmidt” de la Universitatea ”Stefan cel Mare” Suceava. Intrarea este liberă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 1429 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Unde fugim de-acasă...5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei