Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 apr 2015 - Anul XX, nr. 98 (5910)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cu repetiţie

Colonelul căruia i s-a furat o avere din casă, călcat din nou de hoţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O casă din comuna Dărmăneşti a fost spartă de hoţi zilele trecute, din interior fiind sustrase scule electrice şi haine. Proprietarul locuinţei se numeşte Victor Pihureac şi are 72 de ani, iar la finele anului trecut, în perioada sărbătorilor de Crăciun, casa acestuia a mai fost spartă o dată. Atunci, hoţii, identificaţi ulterior de poliţie, au dat o adevărată lovitură, furând o sumă mare de bani.

Interesant este că la începutul acestei luni, bătrânul, fost colonel de pompieri, tocmai se împăcase în instanţă cu cei trei hoţi, după ce şi-a recuperat o parte din prejudiciu.

 

Au furat întâi nimicuri, până când au dat peste teancurile de bani

După cum a relatat Monitorul de Suceava într-un amplu material în ediţia din 6 ianuarie a.c., Victor Pihureac locuieşte într-un apartament din Suceava, împreună cu soţia sa, iar la Dărmăneşti are o casă în care stă doar sporadic. Bătrânul are o pensie de aproximativ 3.000 de lei, astfel că adunase de-a lungul anilor economii importante. Deşi pare greu de înţeles, colonelul îşi ţinea banii în casa din Dărmăneşti. 

În noaptea de Ajun de Crăciun a anului trecut, trei hoţi au pătruns în casa nelocuită şi au avut tot timpul din lume să fure foarte multe bunuri. Iniţial au sustrasscule de atelier, cuie, burghie, balamale, un rotopercutor, o drujbă, patru butelii, tigăi şi multe alte bunuri mai mult sau mai puţin mărunte. Hoţii nu bănuiau probabil că în casa nelocuită vor da peste bani. După ce au răvăşit mai multe camere au găsit însă teancuri de lei, euro şi dolari, într-un banal dulap de dormitor. Victima a declarat că avea în dulap în jur de 250.000 de lei, însă hoţii au susţinut că în realitate erau mult mai puţini bani.

 

Ce a reuşit să mai recupereze păgubitul

Cert este că anchetatorii au recuperat, dintr-un borcan îngropat în pământ, 7.000 de lei, 5.000 de euro şi mai multe bijuterii. Ulterior, pe parcursul anchetei, de la hoţi s-a mai recuperat un autoturism Audi 80, cumpărat imediat după furt, telefoane mobile, pantaloni de blugi, pantofi sport de firmă etc., bunuri cumpărate din banii furaţi.

Cei trei autori identificaţi de poliţie au fost trimişi în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava încă din luna ianuarie a acestui an. La termenul de pe 1 aprilie al procesului, Judecătoria Suceava a încetat procesul penal, în urma împăcării părţilor. Doi dintre autori au petrecut în jur de patru luni în arest preventiv, fiind puşi în libertate, de îndată, după ce partea vătămată şi-a retras plângerea.

 

Hoţii care au dat a doua spargere nu au mai găsit bani 

Acum două zile, marţi, acelaşi Victor Pihureac a sesizat Secţia de Poliţie Dărmăneşti că locuinţa i-a fost spartă din nou. Furtul a fost comis în intervalul 25-28 aprilie, când acesta nu a mai trecut pe la imobil. Poliţia a constatat că hoţii au forţat sistemul de închidere al uşii de acces şi au pătruns în interior, de unde au sustras scule electrice şi haine.

Poliţiştii au deschis în acest nou caz de furt un dosar penal, înregistrat deocamdată cu AN (autori necunoscuţi).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Colonelul căruia i s-a furat o avere din casă, călcat din nou de hoţi.
 Vizualizări articol: 2485 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Colonelul căruia i s-a furat o avere din casă, călcat din nou de hoţi5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei