Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 apr 2015 - Anul XX, nr. 98 (5910)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Pe persoană fizică”

Rosal a acţionat în instanţă primarul şi cei doi viceprimari ai Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Atât primarul Sucevei, Ion Lungu, cât şi ajutoarele sale, viceprimarii Lucian Harşovschi şi Ovidiu Doroftei, au fost acţionaţi în instanţă de firma de salubrizare Rosal, nemulţumită că a pierdut şi ultima activitate pe care o mai presta aici – colectarea şi transportul deşeurilor menajere.

„Am mai deschis un front, pe salubritate. Dacă până acum primeam aproape zilnic o înştiinţare de dare în judecată, de plângere prealabilă, acum Rosal ne cheamă în instanţă, dar nu oricum, ci individual, pe persoană fizică, după vorba unui clasic în viaţă”, a spus Lungu, contra căruia Rosal a intentat proces. În aceeaşi situaţie se află şi cei doi viceprimari.

„Nu prea este corect ce se întâmplă, este o lipsă de fair-play din partea Rosal”, a spus edilul sucevean, care i-a îndemnat din nou pe cei de la Rosal să vină să câştige lupta prin oferta pe care o vor depune la licitaţia electronică din data de 16 iunie, nu prin manevrele avocaţilor.

Şeful municipalităţii sucevene a precizat că deja a fost marcată o primă victorie în „bătălia” cu Rosal.

„La prima instanţă am câştigat un proces în care Rosal ne cerea 1.069.408 lei (peste 10 miliarde de lei vechi), pentru diferenţa de taxă de ecologizare la numărul de persoane, pentru perioada 1.01. 2014 – 31.07.2014. Noi avem prinse la calcul la taxa de ecologizare 80.166 de persoane, iar ei cer bani pentru 100.000 de persoane”, a explicat edilul sucevean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rosal a acţionat în instanţă primarul şi cei doi viceprimari ai Sucevei.
 Vizualizări articol: 2357 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Rosal a acţionat în instanţă primarul şi cei doi viceprimari ai Sucevei4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Problema Rosal trimis de
(30 apr 2015, 11:27:42
Care sunt urmarile faptului ca s-a hotarat de consilieri semnarea unui contract temporar de salubrizare menajera cu asocierea Florconstruct-Diasil e greu de estimat.Mentionez ca ,Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţilor a dat câştig de cauză firmei Rosal şi a dispus suspendarea procedurilor privind selecţia de oferte , dar decizia a fost publicată doar pe site-ul instituţiei, fără să fie adusă în mod direct la cunoştinţa Primăriei Suceava.De asemenea Rosal a deschis şi un dosar în acest sens pe rolul Tribunalului Suceava prin care solicita primariei despagubiri de 4 milioane euro.Situatia seamana la indigo cu cea de la Termica.Si acolo e vorba de licitatii contestate ,de procese prin care Primaria este data in judecata pentru a plati sume imense de bani.Senzatia mea este ca ceva nu functioneaza la Primaria Suceava.Situatia nu este gestionata cum trebuie.Ma intreb daca Primaria va pierde toate procesele cu Termica si Rosal,de unde va plati toti banii aia?Parerea mea este ca la data expirarii contractului Rosal trebuia sa avem desemnat un alt operator.Cu toate problemele aparute cu contestatiile,Primarul si Consiliul local trebuia sa rezolve in timp util aceasta licitatie.Sa vii cu sedinte "de indata"si cu contracte temporare mi se pare de toata jena.
2.   Problema Rosal trimis de
(30 apr 2015, 11:34:54
Firmele nou desemnate Florconstruct-Diasil nu au trecut pe moment examenul de preluare a deseurilor menajere.A fost o mare bulibaseala si in zona centrala si in zonele periferice.In cartierele unde sunt case gunoiul se ridica o data pe saptamana .Fiecare strada e programata intr-o anumita zi.Programul de ridicare a gunoaielor nu a fost transmis de Rosal si de aici au aparut multe probleme.E greu de spus daca cele doua firme nou desemnate au capacitatea de a face salubrizarea orasului.Oricum luna viitoare are loc licitatia pentru salubrizarea orasului pe 12 ani.Sper sa se rezolve toate problemele cu bine si sa avem un operator eficient si profesionist.
3.   Latul se strange, contractele se fac pe max 3 ani. trimis de
(30 apr 2015, 13:20:09
Sper ca astia, rosal si termica, sa se focuseze pe tine. Esti ordinartor de credite, nu raspunde primaria pentru prostiile tale. CL poate sa spuna ca ai folosit un limbaj agramat, nu au inteles ce vrei sa faci.
4.   Davai nazad șpaga... trimis de
(30 apr 2015, 16:22:14
bring it on ... ifeeling beat up pașol na tiurma, ciortîi aferist!
5.   ... trimis de
(30 apr 2015, 23:42:14
daca te bagi in laturi, te mananca porcii (proverb romanesc).
daca accepti sponsorizari de la rosal pentru campania electorala... acu' tre' sa platesti. problema e ca... platim noi.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei