Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 apr 2015 - Anul XX, nr. 98 (5910)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nereguli majore

O mănăstire şi 63 de parohii din judeţ au încasat ilegal subvenţii plătite de APIA

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fondurile europene obţinute prin intermediul subvenţiilor achitate de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Suceava s-au dovedit un El Dorado pentru mulţi dintre cei care au visat să se îmbogăţească rapid. Banul s-a dovedit ochiul dracului nu doar pentru muritorii de rând, ci şi pentru reprezentanţii bisericilor. Aşa se face că în urma verificărilor efectuate de structura centrală a APIA s-au descoperit nereguli în cazul acordării de subvenţii către 64 de mănăstiri şi biserici din judeţul Suceava.

Aceste concluzii au fost transmise Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava, care are în lucru o anchetă complexă pe această temă, printre cei implicaţi fiind fostul director general al APIA, Dorel Gheorghe Benu, dar şi fostul director adjunct al APIA Suceava, Delia Moldoveanu, între timp instalată pe o funcţie similară în judeţul Neamţ.

Mai exact, este vorba de o mănăstire din apropierea municipiului Suceava şi două parohii din aceeaşi zonă. Grosul neregulilor pare a avea epicentrul la Vatra Dornei, acolo unde sunt 22 de parohii cu probleme, dar şi în zona Fălticeni, unde inspectorii de control din cadrul APIA au identificat 16 parohii care au călcat pe bec în ceea ce priveşte încasarea subvenţiilor.

De asemenea, au fost constatate probleme la cinci parohii din zona Rădăuţi, opt parohii din apropiere de Siret şi zece parohii din zona Vicovu de Sus.

Neregulile constatate sunt imputabile atât reprezentanţilor bisericilor, cât şi funcţionarilor din cadrul APIA.

Mai exact, cei de la mănăstiri şi biserici nu au prezentat actele care atestă forma de organizare şi numirea/desemnarea administratorului sau a reprezentantului beneficiarului şi delegaţia de împuternicire. De asemenea, în unele cazuri lipseşte ştampila parohiei, iar în alte situaţii nu a fost depus documentul justificativ privind dreptul de folosinţă pentru suprafaţa declarată. O altă neregulă constatată este aceea că bisericile au completat datele de identificare în dreptul persoanelor fizice, şi nu la capitolul unei forme organizate de asociere.

 

Complicitate sau neglijenţă crasă la APIA?

Dacă oamenii cu sutană au problemele enunţate mai sus, nici o parte dintre funcţionarii APIA nu s-au dovedit cheie de biserică. În urma verificărilor care se vor derula se va stabili dacă aceştia au greşit cu intenţie sau au dat dovadă doar de o crasă neglijenţă.

Astfel, funcţionarii care au verificat dosarele nu au solicitat beneficiarului să prezinte actele care atestă forma de organizare şi numirea/desemnarea administratorului sau a reprezentantului parohiei şi delegaţia de împuternicire, nu au prezentat ştampila APIA cu data de intrare şi nici nu au verificat cerinţele de ecocondiţionalitate.

De asemenea, nu s-a verificat şi nici solicitat beneficiarului ca cererea unică de plată pe suprafaţă să conţină ştampila parohiei.

S-au încălcat şi procedurile APIA cu privire la modul de primire şi înregistrare a documentelor justificative anexate de beneficiar cererii, precum şi cu privire la modul de efectuare a controlului administrativ, în baza căruia funcţionarii responsabili atestă, în vederea autorizării la plată, că „cererea este completă şi valabilă", că „nu există erori evidente”, respectiv că „cererea a fost prelucrată corect şi complet, nu există erori”.

„Având în vedere neregulile constatate, apreciem că lipsa unor documente doveditoare care ar fi trebuit depuse la dosarul cererii de către beneficiar (actele care atestă forma de organizare, şi numirea/desemnarea administratorului sau a reprezentantului beneficiarului, sau delegaţia de  împuternicire a reprezentantului beneficiarului), constituie rezultatul neîndeplinirii de către funcţionarii responsabili a atribuţiilor stabilite prin fişa postului, a prevederilor legale şi procedurale aplicabile, întrucât din documentele puse la dispoziţie rezultă că fermierii nu au fost notificaţi pentru clarificarea acestor nereguli. APIA - CJ Suceava va demara procedura de reinstrumentare, în vederea emiterii titlului de creanţă şi recuperării sumelor primite necuvenit”, se arată într-un act emis de structura centrală a APIA.

 

A fost sesizată Comisia de Disciplină din cadrul APIA

Funcţionarii din cadrul APIA care nu şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu în mod corespunzător vor trebui să dea explicaţii. În acest sens, va fi sesizată Comisia de Disciplină din cadrul APIA cu privire la nerespectarea prevederilor legale şi procedurale de către funcţionarii responsabili referitoare la modul de soluţionare a sarcinilor de serviciu, respectiv la autorizarea la plată a unor suprafeţe în lipsa sau în baza unor documente inexacte, incomplete ce au afectat bugetul Uniunii Europene.

S-a ajuns la concluzia că aceşti funcţionari au încălcat o serie de prevederi din Legea nr. 7/2004 privind Codul de conduită al funcţionarilor publici, republicată, dar şi din Legea nr.188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în ceea ce priveşte îndatoririle prevăzute de funcţia publică.

La finalul cercetărilor se vor întocmit procese-verbale de constatare şi stabilire a creanțelor bugetare pentru parohiile unde sunt constatate nereguli privind criteriile de eligibilitate. Momentan, nu a fost stabilit încă un prejudiciu, dar cu siguranţă acesta se va cifra undeva la ordinul milioanelor de lei.

 

Dosarul subvenţiilor APIA, cel mai complex din istoria DNA Suceava

Verificările care au vizat cele 64 de mănăstiri şi biserici sunt parte integrantă din cel mai mare şi mai complex dosar instrumentat de procurorii DNA Suceava. Este vorba de un dosar cu mai multe ramuri şi în care sunt implicate zeci de persoane, de la funcţionari publici, fermieri şi până la primari, consilieri locali sau chiar prefectul de Suceava. Cercetările au început de mai multă vreme, dar primele percheziţii s-au derulat în iunie 2014, fiind urmate de alte descinderi şi ridicări de documente.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O mănăstire şi 63 de parohii din judeţ au încasat ilegal subvenţii plătite de APIA.
 Vizualizări articol: 10119 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.10/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 10 voturi
O mănăstire şi 63 de parohii din judeţ au încasat ilegal subvenţii plătite de APIA4.1510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bucovina +raiul subventiilor pentru Biserica trimis de
(30 apr 2015, 11:16:15
Mai mult de o treime din banii plătiţi ca subvenţii agricole de APIA mănăstirilor şi parohiilor din ţară, s-au concentrat în judeţul Suceava. Este vorba despre 1,85 milioane de euro dintr-un total de 4,9 milioane euro, sumă plătită la nivel naţional.Mănăstirea Putna deţine primul loc în topul subvenţiilor pentru terenul agricol exploatat, cu peste 150.000 de euro obţinuţi anul trecut.Mănăstirea Voroneţ 10.799 de euro. Parohia Saru Dornei, de exemplu, a primit aproape 33.000 de euro. Cea de la Frumosu a încasat 26.000 de euro, parohia din Ciocăneşti a primit 23.000 de euro, la fel şi Parohia Adormirea Maicii Domnului din Câmpulung Moldovenesc.Eugen Mogoş, directorul APIA Suceava, a explicat că este vorba, în principal, nu de terenuri cultivate ci mai ales despre păşuni. “Banii au fost alocaţi pentru anul 2013, reprezentând subvenţia de 160 de euro pe hectar pentru terenurile deţinute şi exploatate în producţia vegetală sau pentru păşuni. De asemenea, cifrele conţin şi subvenţiile pentru animale, de la 6,5 euro pe cap de ovină sau caprină, până la 500 de lei petru o vacă producătoare de lapte”, a declarat Eugen Mogoş, care a mai precizat că suma de 1,85 milioane de euro a fost efectiv plătită tuturor celor care fac parte din această categorie de solicitanţi
2.   Bucovina +raiul subventiilor pentru Biserica trimis de
(30 apr 2015, 11:20:45
"Pentru a putea dovedi calitatea de fermier activ, institutiile de cult trebuie sa aiba in obiectul de activitate activitati agricole conform clasificarii CAEN sau sa poata dovedi cu documente ca desfasoara propria activitate agricola", declara Dorel Benu, directorul general al APIA.Subventiile au fost incasate cu preponderenta pentru intretinerea de pajisti, greu de verificat daca lucrarile pentru care s-au primit subventii s-au facut sau nu in realitate".IPS Pimen Suceveanul a spus, intr-o discutie cu vicepremierul Liviu Dragnea, ca scandalul privind acordarea de subventii ilegale bisericilor a fost "sa loveasca in biserica".
Interesant e faptul ca fostul director adjunct al APIA Suceava, Delia Moldoveanu, a fost între timp instalată pe o funcţie similară în judeţul Neamţ??????????????????????
3.   Or fi asa de inculti incat sa-i prostesca astia? trimis de
(30 apr 2015, 13:13:22
S-a intamplat neprevazutul, probabil ca dupa Sodoma si Gomora vine Romania. Nu cred ca fata clericala o ducea asa de greu incat sa puna pile la Apia si s-o mute pe fata asta la Neamt.
3.1  RE: Or fi asa de inculti incat sa-i prostesca astia? trimis de
( 2 mai 2015, 09:16:01
Articol tampit si vadit denigrator la adresa bisericii ...de ce au mutat o pe Delia Moldoveanu la Neamt ?! nu era d na arestata si balacarita in Monitorul vostru securist ? Fabricati doar denigrari de aiurea la comanda ....A fost mutata la Neamt ptr ca au gasit prbl nereguli minore ...nu se puteau face mari nereguli in acordarea de subventii ...mai ales biserica dc are terenuri are ...de ce sa nu le declare ? Terenurile , bunurile manastirilor nu s ale popilor !!! nu am gasit nici o acuzatie concreta sau urma de infractionalitate in articolul comunisto securist de mai sus !!!!

4.   Pimen neant trimis de
(30 apr 2015, 14:44:35
faptul ca nu crezi, mai aloe este un ateism des intilnit din necunoastere. ea se invata si propaga ca focul seminarului pina rade toate dovezile si niveleaza toate creierele. iar in urma ramin doar sfinti si virgine. aici am avea pe delia si pimen, ordinea nu conteaza, ei fiind de amindoua.
oricum ai da-o razbunarea e dulce. dupa ce jud. neamt ne-a dat noua doi directori uriasi, nu doar prin prisma fizicului de mamut linos, aici avem in vedere muzeul si aeroportul, unde troneaza emil ursu si respectiv ioan mariuta, ar fi fost timpul sa ne revansam si sa le trimitem si noi ca drept la replica o podoaba ca delia.
plus ca odata ras seminarul si impreuna cu el dovezile mult mai consistente ale smecheriei apia, mai raminea de indepartat zgura, adica delia. ceea ce s-a si rezolvat.
acum pimen e ctitorul cel din totdeauna, face parcare de tiruri pe ruinele blibliotecii de linga manastirea sf. ioan (aici parca era totusi necesara delia) si totul merge inainte, doar cei cu insomnii isi mai amintesc de apia sau gloriosul prin foc si sabie de la inceputul anului.
dar sa il consideri pe pimen incult e un abuz. pimen nu e nici macar crestin. si stiu ce spun, ca nu am ajuns atit de jos incit sa nedreptatesc un ramolit de 87 de ani doar ca sint eu prost-crescut. stiu ce spun si stii si cei care au fost in noaptea de Inviere la sf. ioan, cind pimenul nostru, pe post de cotabita cu un sapun de ceara aprinsa in mina facea bai de multime. ca altfel nu se poate spune, cind, la inceput am crezut ca mi se pare, s-a apucat sa binecuvinteze pe cine vroia el, iar pe cine nu, il imbrincea si in loc de semnul crucii facea doar jumate, care parea a fi o trimitere muta catre ghilotina. m-am uitat in jur si am vazut fete la fel de mirate ca si mea, drept pentru care intaresc ce spun si va atrag atentia sa nu mai preaconsiderati un mosnegut al dracului drept un concentrator de credinta. daca acest neom crede ca dreapta credinta e doar el, atunci o luam pe calea cea strimba si mai bine atei.
5.   HopșîIo* cu „Ba nu-i așa știrea!” trimis de
(30 apr 2015, 16:09:38
Sau „Perfecțiunea vicioasă a unui palindrom aproape reușit”

... repostare din data de 16 martie 2015

shame on you
În fapt știrea nu e așa cum a fost prezentată în comunicatul DNA, care a stat, printre altele, la baza articolului din Monitorul de Suceava din data de 5 iunie 2014 – „Comisarul-şef Ioan Crap, cercetat de DNA Suceava pentru abuz în serviciu”
No, no, no, no!shame on youshame on youshame on you
În fapt, trebile, după morișca tandemului mâinilor ce-și înălbesc reciproc potlogăriile, amândouă igienizează de potlogării fața vreunui gușat ierarhic iar tustrele – mâinile mângâie și gura feței pupă kurul vreunui ștab intangibil.

(stăi așa să ascuț o țâră grafitul plaivazului ceala, de calibru 0,338 Lapua Magnumhee hee ș-apoi spun.

Am aflat Io* trebile astea în cele 2 nopți de-am sălășluit pe treptele Palatului de giustiție, unde era așa de frig și așa de liniște încât se auzeau niște șoarici din subsolul clădirii, care rodeau un festin gourmet alcătuit din dosare de mare corupție, răstimp în care grăiau chițăit taman despre dosarul apia – moldoveanu –axinte - crap - tauciuc)
Apăi dintâi și dintâi trebe de lămurit treaba de ce asupra deliei – smuglianka maldavanka s-o impus anumite măsuri speciale de supraveghere și interceptare.
Apăi,thinking treaba ceea cu subvențiile de-a-mpülea acordate pe ochi alunecoși, la tăt felul de bagabonți din administrație sau la pochi puturoși, (dedulciți la trai îmbelșugat pe banii prostimii) îi cu totul și cu totul altfel decât o relatat hoologanii iștea de jurnaliști șeicăreni.
Prima la mânuță că delia o fost interceptată din … Gelozie!
5.1  RE: HopșîIo* cu „Ba nu-i așa știrea!” trimis de
(30 apr 2015, 16:10:27
Da, da! Michaela lu’ Michail ierea geloasă foc și pară pe delia, că aiasta are
„oi mai multe,
mândre și cornute,
și cai mai bărbați,
și câni învățați, ” oh go on
… și bărbați versați …
(în fine, ceva cam pe-acolo, că doară cine, la naiba, își mai aduce aminte de Mioritza- laie la mai bine de 30 de ani de la isprăvirea vasmiletcii?doh )

Unde mai pui că gelozia Michaelei era amplificată de faptul că ea - Michaela - n-avea defel ochelari, nici măcar vreo pereche de ochelari de cal, pe când delia avea o bunăciune de ocheți de soare, dindărătul cărora se ițeabilly o bunăciune purisancă numai bună de MILF-uit.
Să mai zic de gipanul de neam-prost ce-l driftuia delia tătă zâua pe ulițele și coclaurile patriei?
Apăi vă daț’ sama ce mânie homerică i se aprinse Michaelei în suflițăl când vedea că iea – ditamai prosecutor-șăf al unui serviciu teritorial DNA se trage pe șușele cu kâcatul ceala de Duster pus la dispoziție de Ministerul Pu*lic ?aprilcrying
Așa că Michaela sin Michail s-onervat ș-o pus ca să fie monitorizată și interceptată Delia, ca s-o prinză pe iea cu niscai telefoane de liubov extraconjugal, date pe la tăt feliul de gușați cocoțați în înalte jâlțuri ale administrației gubernamentale.
Sau poate vreun JîPEG sau eMeMeS meserijaș, cară să aducă aminte de filmele istorice cu Vlad Țepeș, în interpretarea măiestrită a lu’ Jasmine Rouge și Titus Steel.it wasnt me
Așa că trebile celea cu subvențiile moca, acordate lai dont want to see cloud-suprafețe agricole sau la efective de animale existente doar în bufferul unei imprimante laser – asta-i abureală ordinară de-a celor de la DeNeA. (invidioșii năibii!)
Cumconfused să se poată să fie dați zeci de mii de dinari crăiești la pochii ceia pravoslavnici ce propovăduiesc, din decalog, cinstea, onoarea, demnitatea, modestia, etc,?
5.2  RE: HopșîIo* cu „Ba nu-i așa știrea!” trimis de
(30 apr 2015, 16:11:11
Crede careva că există în Rroemenica medievală și absurdă vreun popă capabil să mintă și să fure?surprise
Haida, de!shame on you
Astea trebi poate să se întâmple undeva prin Nordul Păgân al Oiropei, prin Norvegia, Danemarca, Suedia sau mai prin MittelOiropa din DoiciHeimatLandul cucoanei Anhela a lu Merchel.thinking
La noi în Rroemenica așa ceva este IMPOSIBIL SĂ SE ÎNTÂMPLE!shame on you

Acum cât timp stăteaucool băieții cu casca pe urechiușă ca să-i asculte deliei ohtaturile și alinturile de liubov, o prins și tărășănia asta cu axinte –pig krapork și tauciuc.

Dar și asta e iar numai un text, ceai, trombon, dumă, gulgută, abureală, prăfuială de-a at wits end~X( invidioșilor ceia de la DNA.
În fapt pepig krapork nucall me l-o sunatcow axinte, ci l-o sunat chiar ajentul ceala de la emceveul radarului – alexandru george tauciuc.
Ajent care, bun chrestian fiind, l-o apucat remușcările față denot worthy cumplita erezie ce-o produs-o de a o fi oprit-o în trafic pe delia – preoteasa templului eleusin în care se drămăluie money eyes dinarii oiropean-chezărești.
Așa că tauciucon the phone l-o sunat pepig krapork să se spovedească, să primeascăfeeling beat up canon aspru , să obținănot worthy iertăciunea păcatului capital făptuit pentru ca astfel să nu-și irosească șansa la mântuire.

Amu trebe de povistit depsre krapork. Nici nu-i așa cum zâc scorMonitorii că era la Botoșani la vreo îngropăciune chrestiană, efectuată după ritualul ortodox exacerbat, ce e-n stare să bage în insolvență următoarele 3 generații de erezi ai mortăciunii înhumate.

Nu!no talking
Taman la acel moment,pig krapork era undeva prin Africa, într-un turneu umanitar prin Somalia, Angola, Nigeria și Mali, loc în care s-o dus volintir ca să împartă la populația afectată de Ebola pliante promoționale referitoare la metoda de escrocare de tip „Accidentul”.
5.3  RE: HopșîIo* cu „Ba nu-i așa știrea!” trimis de
(30 apr 2015, 16:11:59
Tocmai de asta nu s-o găsit în desfășurătorul convorbirilor telefonice spovedania plină de crying căință a ajentului tauciuc, fiindcă ea s-a desfășurat în confesional de tip roaming, ș-apăi se știe că asupra confesionalului planează întotdeauna regula confidențialității. dont tell anyone
Nu în ultimul rând trebe de lămurit angaralele cu percheziția informatică a hard-diskurilor de la aparatul milițienilor cu radar sub kur.
(Io* sunt sigur că specialistul ceala în aITi o zâs bine că n-are cum să fie deteriorate probele în sistemul informatic. Știu bine asta că doară l-am cunoscut și Io* amu vreo lună, când mi-o făcut percheziția informatică asupra HDD-ului extras din unitatea me’, aia cu care milițienii o jucat o miuță în Camera de corpuri delicate.
Apăi în șăpti ceasuri de percheziție asupra bițurilor din PiSi, am avut timp să grăim câte-n lună și în stele, ca să-mi dau sama că e meseriaș la cel mai înalt nivel. Acuma că nu prea au iei softuri bune pentru iscodit clusterele, cylindrii și head-urile oamenilor, asta-i altă treabă)

Revenind la HDD-urile radarului: se vede clar de pe ele cum gipanul de neam-prost a lu delia are cutie de viteze cu treptele botoșănenilor:
1.- ÎNCET
2.- ÎNCETIȘOR
3.- PE LOC
4.- DE LOC
R.- ÎNAPOI

Apăi când o surprins-o lentila radarului, gipanul lu’ delia era exact în treapta a 2-a – „Încetișor”, adicătelea avea o viteză de 3,1415926 kilometri la oră fiindcă delia c-o mână își aranja o șuviță rebelă, c-o mână ținea volanul, iar c-o mână mesteca în benzină cu levierul schimbătorului de viteze.
5.4  RE: HopșîIo* cu „Ba nu-i așa știrea!” trimis de
(30 apr 2015, 16:12:40
Când o văzut radarul, o acționat cutia de viteze în treapta I – „Încet”, corespunzând la 0,33(6) km/h, viteză amețitoare cu care o trecut pe lângă chipeșul polițist,batting eyelashes clipind feciorelnic din gene și făcându-i flecăului înălbăstrit kisskiss bezele și poopici din țuguieșul buzelor văpsite cu ruj Guerlain, de culoare roșu-fucksia și sfințit la Muntele Athos.

Apăi cam asta o fost tătă historisirea circumstanțelor REALE ale acestei povești romanțate, coafată de jeloasa ceea de Michaela drept un mare caz de corupție.

Ș-am încălecat pe-o șea
Și v-am prostit pe față, așea!
6.   Aba, Osana, Marnatha, Pesedea... trimis de
(30 apr 2015, 21:25:59
Sursă text: EvZ
titlu: „Cât de puternic este Gheorghe Nichita, anchetat acum de DNA. La nunta mezinei sale a venit tot GUVERNUL și floarea baronilor PSD”
[...]

Astfel, Gheorghe Nichita a ajuns cel mai influent lider PSD din Moldova. Acest lucru a fost vizibil în septembrie 2014, atunci când membrii Guvernului Victor Ponta s-a mutat la Iaşi pentru nunta fiicei, Ilinca. Şefii Guvernului României, prim-ministrul Victor Ponta şi vicepremierii Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea, plus alţi opt miniştri, au luat parte la nunta de lux a fiicei primarului PSD de Iaşi, Gheorghe Nichita. Petrecerea a avut loc La Castel, un restaurant de lux situat la periferia Iaşiului, unde fiecare maşină a fost verificată la sânge de către patru agente de pază postate la intrare. 600 de invitaţi au luat parte la petrecere, într-un cort a cărui capacitate a fost mărită special pentru acest eveniment. La petrecerea de nuntă a fiicei lui Nichita au fost prezenţi, pe lângă Victor Ponta, vicepremierii Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea, dar şi alţi opt miniştri: Rovana Plumb, Nicolae Bănicioiu, Remus Pricopie, Eugen Teodorovici, Aurelia Cristea, Gabriela Szabo, Doina Pană şi Robert Cazanciuc.

Soborul de preoți

Artiştii tocmiţi pentru petrecere au fost Loredana Groza, Adrian Enache şi de interpreta de muzică populară Daniela Condurache. Cu câteva ore înainte a avut loc cununia religioasă, oficiată de un sobor de 10 preoţi condus de Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Înaltpreasfinţitul Teofan.
[...]”

ALLE SIND KLAR ?
6.1  RE: Aba, Osana, Marnatha, Pesedea... trimis de
(30 apr 2015, 21:33:19
În concluzie:
Acești DERBEDEI, cu vorbirea mieroasă, privirea șpanchie amușinată după taparea dinarului, cu călcătură apăsată, burdihan „pă persoană fizică” dinapoia patrafirului, oliță de noapte răsturnată în cap, împopoțonată cu rune, oglinzi și insigne fasciste, membri fondatori ai Clubului auto al posesorilor de Mercedes, NU AU NIMIC ÎN COMUN NICI MĂCAR CU RELIGIA, DARĂMITE CU CREDINȚA.

Sunt doar niște fâțarnici ipocriți, falși profeți, veritabile satane în sutane, care adună cu limba scoasă de doi coți dinarii pângăriți, risipiți pe podeaua templului.
O cohortă demonică de falși păstori, vânduți sufletește stelei satanice roșii și cu cinci colțuri, care, erijându-se în clerici, uzurpă menirea adevăraților duhovnici ai neamului.

Religiozitate, trăire spirituală și credință o fi pe la schiturile sacerdoților de prin țurțudanul muntelui sau din afundul nepătruns al codrilor.
Acei Tăcuți Sfinți, despre care se știe, dar nu se spune și nu se scrie nimic în presă.
E suficient că oamenii simpli îi știu.
ATÂT.

Am zis! (n-am judecat)
6.2  RE: Aba, Osana, Marnatha, Pesedea... trimis de
(30 apr 2015, 22:27:55
Prea multa "libertate" in numele libertinajului. E prea multa dezinformare avand reper "informarea" cetateanului. E prea multa mangleaba pe fata pornita de SUS.
A dat egaru niste "carbuni" de 1 mai si hop a iesit "neprihanitul" articol al mult prea incercatului "investitor" undeva la cateva randuri mai jos aflat in acest ziar distribuit zilnic. Cum e posibil ca "lepra satului" adica smenaru fugarit de la el din tara "de la austria" pentru mangleala angro sa ajunga stapan peste padurile neamului, peste pamantul aparat cu sange de neamul nostru. Cum e posibil asa ceva ? Cum e posibil sa nu-ti iubesti tara si sa dai drumul la asa un articol ? Dupa ce ma jefuiesti pe mine ca roman in cel mai barbar mod posibil, mey colonialistule care ai vandut sclavi, mai vrei sa iti mai dau si limbi maro ca tu faci planu la cifre globale
7.   Rusine pentru "presa libera" trimis de
(30 apr 2015, 22:46:40
Fu....m si manjim cu rahat biserica ca nah si ea le are cu lemnul si padurile si tot azi dam limbutze catifelate intr-un articol imund si anti romanesc in care dam limbutze calde si catifelate unui monstru care a mutilat destinul a zeci de mii de oamenii. Pe cine prostiti voi astia din presa ?
7.1  RE: Rusine pentru "presa libera" trimis de
( 1 mai 2015, 00:20:41
"Presa" nu mai este de mult libera. Presa este un instrument de propaganda menita sa prosteasca si sa tina in frau poolimea. Cum PLM asa o coicidenta sa apara niste articole care sa adanceasca si mai mult prapastia , sa iste iar discutii dilematice. Cum PLM azi pe prima pagina sant demascati astia de la culte ca erau mana-n mana cu aia de la APIA si tot azi apare o rusine de articol care vrea sa ne inoculeze faptul ca exterminatorii padurilor, adica egarasii mulati pe metehnele si slabiciunile potentatilor de la stat, depasesc cu peste jumate la suta din cifra de afaceri realizata de industria suseveana.
8.   Pimen, dolarii si moldovenii trimis de
( 1 mai 2015, 09:28:51
mai gigi si putina nea, ca restul s-a topit de mult,
in general ce spui e valabil si nu pe doi ani cit e o garantie in ue, ci nelimitat, adica sute de ani. isi mai face cineva iluzii ca lumea asta e bazata pe notiuni iluzorii ca dreptate si adevar? e insasi in firea umana sa fie ticaloasa, iar semenii nostri pastreaza atavismul pina in cele mai selecte sfere spre care noi ne uitat smeriti si spunem: iata ce oameni evoluati.
despre biserica, mai usor cu compatimirea. ia, stai tu de vorba cu un preot real, il recunosti ca nu si-a scimbat masina anosta de minim 7-9 ani si vei vedea cam ce parere are despre structura clericala, in special cea de motz sau virf, recte pimen. s-ar putea sa auzi injuraturi mult mai colorate decit vezi intr-un campionat intreg pe stadion.
nici macar presa nu poate scoate tot ce are putred acest cucernic loc al Bucovinei, desi localizarea este slaba, zona falticeni nu a facut niciodata parte din Bucovina, insa se ia la gramada. nici macar eu daca depasesc anumite canoane aici nu voi vedea comentariu publicat.
stii ca draga ta biserica, folosita nedrept in diversiuni, are la nivel local o structura de tip mafiot, cladita pe legea tacerii? asa actionaza pina la niveluri care o ating si pe "jos prea iubita delia", de exemplu...stii ca pimen este cireasa de pe un tort facut dupa reteta ateistilor comunisti? daca nu ai prins s-au te-a lasat ddram-ul, iti spun eu: minciuna, turnatorie reciproca, slugarnicie fata de conducatorul suprem, lipsa de curaj in ai arata greselile, despotism de sus, etc... sint carti de istorie daca vrei mai exact, sau presa vremii.
acest mic Ceausescu de pimen, care la fel ca modelul nu va pleca decit cu picioarele inainte din structura despotica ce o conduce este un avar ahtiat dupa bani. plus ca in ultima vreme il cam lasa si mintea, dar doamna arhiepiscop inca se tine bine si atunci treaba merge inainte...
care doamna arhiepiscop? vom afla intr-un episod viitor...
8.1  RE: Pimen, dolarii si moldovenii trimis de
( 1 mai 2015, 22:13:27
Fa pe prostul, permite la "dastept" sa dea replica pe gaura mintii si vei afla imediat "ce hram poarta". Daca un "varf" al postacilor care era interesat "maxim" la cum evolueaza si cum se rostogoleste bomba lansata de ei la apa se baga agresiv in "polemica" si se da si mai mult de gol, deci sa ne radem , sa ne distram si sa facem in continuare misto de planurile zilnice prin care vor sa ne prosteasca.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei