Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 apr 2015 - Anul XX, nr. 98 (5910)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mai au de aşteptat

Guvernul României amână luarea unei decizii în cazul „Republicii Rădăuţi”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Guvernul României nu a luat ieri, în şedinţa săptămânală, nici o decizie cu privire la Primăria Rădăuţi, rămasă fără nici un fel de conducere la nivel înalt. Cel puţin teoretic, pentru încă cel puţin o săptămână, Primăria Rădăuţi nu va avea nici un ordonator principal de credite, iar mai multe activităţi vor fi în continuare blocate până la luarea unei decizii cu privire la cine va conduce această instituţie. Reamintim că în momentul de faţă Primăria Rădăuţi nu are nici primar, nici viceprimar, nici Consiliu Local şi nici un secretar al municipiului, care să poată asigura conducerea instituţiei. Mai mult, Primăria Rădăuţi este singura din ţară care se află în această situaţie, în legislaţia în vigoare din România nefiind reglementări care să poată fi aplicate în cazul în care o primărie ajunge în această situaţie. În momentul de faţă, Primăria Rădăuţi are blocate mai multe activităţi importante pentru cetăţeni, cum ar fi eliberarea certificatelor de urbanism, plata subvenţiilor şi a persoanelor asistate social, concesionarea sau închirierea spaţiilor din domeniul public sau eliberarea titlurilor de proprietate.

Trebuie spus că în cursul zilei de marţi, Prefectura Suceava a trimis Guvernului României un proiect de Ordonanţă de Urgenţă în vederea modificării Legii nr. 215/2001 a administraţiei publice locale. Propunerea vizează luarea unei decizii de modificare a acestei legi, astfel încât în cazul în care se ajunge într-o situaţie precum cea de la Rădăuţi, prefectul să aibă împuternicirea de a numi doi reprezentanţi care să  conducă primăria. „Am trimis această propunere la Guvern şi aşteptăm să vedem ce decizie se va lua. De asemenea, şi deputatul Constantin Galan a mers la Secretariatul General al Guvernului pentru a avea discuţii în vederea găsirii unei soluţii prin care să rezolvăm problema apărută la Primăria Rădăuţi”, a spus ieri prefectul Constantin Harasim. El a explicat că propunerea de modificare a Legii administraţiei publice locale respectă şi Constituţia României, în care se spune în mod clar că „Guvernul poate adopta ordonanţe de urgenţă numai în situaţii extraordinare a căror reglementare nu poate fi amânată, având obligaţia de a motiva urgenţa în cuprinsul acestora”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul României amână luarea unei decizii în cazul „Republicii Rădăuţi”.
 Vizualizări articol: 2247 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Guvernul României amână luarea unei decizii în cazul „Republicii Rădăuţi”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ce sa mai comentezi? trimis de
(30 apr 2015, 13:04:33
Ma mir ca n-a aflat Putin ca noi avem un oras fara control. Nu stiu care e legea internationala, dar daca e ca la nave, e de ajuns sa puna unul un steag pe primarie.
2.   Fericirea mea, la naiba! trimis de
(30 apr 2015, 17:03:06
(Tks, Antonia, siktityou, Cornel!)

Mi-o trimis cei doi șoarici ai miia din Insula Vanuatu o cablogramă batjocoritoare, în care mă vestesc că nu vor aiștea să mă numească Mare Satrap de Avarie peste Jamahiria Bokowineană, Populară și Socialistă a Rădăuczilor!
Vor să mă tragă în pept și să instituie Republica Rădăuți, cu denumirea de „Bukowina Inferior”, care să fie condusă în sytemul duumviratului: adicătelea să numească praefectul – cürul doi consuli, dintre care unul să fie investit despot și să se așeze pe scaunul edilului - cürul al cetății.
Șî mai vor aiștea să mai facă tăt felul de trăsnăi, numai cu scopul de a înlătura de la guvernare edilii și tribunii plebei.
Cică pe cei doi consuli o să-i numească numai din rândul patricienilor feseniști ai ginții iliesciene spurcate, de emanație postdecembristă.
Apoi cică o să schimbe denumirea Jamahiriei în Provincie iar statutul iia n-o să fie de Imperiu, ci de Republică.
O să o pună sub autoritatea Bisericii ortodoxe rusăști, adicătelea o să emită un decret de închinare. Apoi cică or să instituie un sistem fiscal asemănător celui din Pamfilia, Lycia, Cilicia, Pisidia și Frigia: adicătelea fiecare face cum în taie capul, că doară Via până la Roma Bucurescilor e mare și nu știe boul 7-colinar ce poate face Jupiterul rădăuțean.

În fine, multe trăsnăi mai vor să facă aiștea, mare lucru dacă n-or să vreie să numească cei doi Duumviri Despot și Consul pe viață și să nu mai vreie să organizeze alegeri pentru magistraturile de cenzori ai Urbei.
Mare bagabonți socialiștii ăștia din Roma Bucurescilor.
2.1  RE: Fericirea mea, la naiba! trimis de
(30 apr 2015, 17:04:56
-----
p.s. cei doi scout-herald mices ai miia s-o milostivit de mine și mi-o zis numele de gintă al patricianului viitor Despot.
Da’ Io* nu voiescdont tell anyone să-l zâc în gura mare, c-aiestea zvoane îs mai valabile ca greutatea lor în aur și n-am văzut până acumano talking nici un scârțan să deie vreun dinar pentru tăte informațiile dezvăluite până amu, în premieră exclusivă. În orice caz, un lucru îi cert ca predicțiile unui haruspiciu: o scăpat (deocamdată) rădăuțenii de Apocalipsă prin decimare. Fiindcă nu vre’ praefectul să mă numească Satrap Delegat și Plenipotențiar.
2.2  RE: Fericirea mea, la naiba! trimis de
(30 apr 2015, 17:21:28
Șî Io* care deja-mi frecam mâinile de bokorie că în prima zi de Diktatură o să chem șăfii de la Apă - Canal, E.ON Gaza, E.ON Buleftrica, CATV, Internet, Telefonie, ca să-i trimet în misiune de represalii, pe Volovățului, la o famelie de sărmani tineri porumbei.
La care să le taie în piszdele mumei lor toate utilitățile urbane, ca să „mă râd” și Io* pe mine admirându-l pe Signore Augusto Ciccio di Tormenta cocoțat în vârful unei căruțe cu lemne de foc, apoi să-l văz cum dă jos burdihanul la crăpat lemne, iar pe mirabila-i consoartă - Signora Lola Cicci di Tormenta XIth - (i dont want to seedoh ) s-o văz asudând învârtind culișerul într-o mămăligă făcută în tuci pe plită.rolling on the floor Iară sara să-i văz p-amândoi stând la lumina candelelor, să-și aducă aminte de vremurile tinereților romantismului poliarticular, răstimp în care să dialogheze pe marginea principiilor etice ale aplicării dreptului roman.

Apoi mai voiem să chem firma aceea de neisprăviți, de-o bombardat tăte străzile din Rădăuți, ca să-i trimit acasă la altu' (un grăsun kaghebist) ca să-i săpe dimprejurul locuinței un șanț de cetate, împlut cu apă și prevăzut cu abatize, ca să mai iasă grăsunul din locuință numai cu elicopterul, apoi să mai facă oleacă de sport, nu de alta dar o ajuns suinul să confirme regula accesibilității raționale „Decât să-l ocolești, mai bine îl sari”

Deh!
Data aviatoare!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei