Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 apr 2015 - Anul XX, nr. 98 (5910)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Acelaşi scenariu

Procurorul Dîmbu, judecătorul Bărbuţă, primarul Olărean şi afaceristul Babiuc, o nouă şansă de a ieşi din puşcărie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Curtea de Apel Cluj le dă din nou speranţa că vor putea pleca acasă celor patru suceveni care se află închişi într-o celulă din Penitenciarul Gherla, procurorul Dumitru Dîmbu, judecătorul Bogdan Bărbuţă, primarul Aurel Olărean şi afaceristul Constantin Babiuc, arestaţi în cel mai răsunător dosar de corupţie din judeţul Suceava. Pentru a doua lună consecutiv, magistratul care intră în acest dosar a respins cererea procurorilor DNA privind prelungirea mandatului de arestare cu încă 30 de zile şi a dispus măsura controlului judiciar pentru cei patru. Ultimul cuvânt îl vor avea magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care până acum, în precedentele şase situaţii, au decis să schimbe decizia de la Cluj.

Până acum, la Cluj s-a luat de cinci ori decizia schimbării arestului preventiv cu arestul la domiciliu, şi a şasea oară din arest preventiv în control judiciar. Acum este pentru a şaptea oară când se ia decizia de eliberare din arest, pentru a doua lună consecutiv sub control judiciar.

 

Dîmbu, Bărbuţă şi Babiuc se află în arest preventiv din iunie 2014

Dumitru Dîmbu, Bogdan Bărbuţă şi Constantin Babiuc au deja mai bine de 10 luni de arest preventiv de la momentul în care au fost ridicaţi de la propriile locuinţe în urma percheziţiilor efectuate de procurorii structurii centrale a DNA în iunie 2014.

La acea vreme, la audieri a fost chemat şi primarul din Rădăuţi, numai că procurorii au decis atunci să-l cerceteze în stare de libertate în calitate de suspect. Cu toate că i s-a cerut să nu influenţeze martorii din dosar, Aurel Olărean a încercat să scape de acuzaţiile din dosar şi a vrut să-l şantajeze pe consilierul local Traian Andronachi. Acesta ar fi trebuit să voteze o Hotărâre de Consiliu Local prin care primarul era exonerat de tergiversarea unui dosar, iar în schimb Aurel Olărean urma s-o menţină în funcţia de bibliotecar-şef pe soţia lui Andronachi.

Totul a ajuns la urechile procurorilor DNA, care au venit la Rădăuţi din nou şi l-au ridicat pe Aurel Olărean. Se întâmpla la mijlocul lunii septembrie a anului trecut, ceea ce înseamnă că primarul suspendat al municipiului Rădăuţi intră şi el, în curând, în a opta lună de arest preventiv.

În afara celor patru persoane aflate în arest preventiv, în acest dosar au mai fost trimise în judecată alte opt persoane fizice, printre care se numără judecătoarea Daniela Mariana Prandea, concubina lui Bogdan Bărbuţă, avocata Isabela Zorica Vega, fostul şef al Punctului Poliţiei de Frontieră Siret, Mihai Prelipcean, dar şi primarul din Marginea, Ioan Onufrei. Pe listă se mai află două pensionare, Silvia Panţîru şi Maria Cociorvan, dar şi două persoane fără nici o ocupaţie, Victoria Ţîcşă şi Alina Ancuţa Solovăstru.

În cauză este inclusă ca inculpat şi persoana juridică SC Nikodemus Babiuc SRL, firmă ale cărei conturi sunt sub sechestru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Procurorul Dîmbu, judecătorul Bărbuţă, primarul Olărean şi afaceristul Babiuc, o nouă şansă de a ieşi din puşcărie.
 Vizualizări articol: 2402 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Procurorul Dîmbu, judecătorul Bărbuţă, primarul Olărean şi afaceristul Babiuc, o nouă şansă de a ieşi din puşcărie3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei