Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 feb 2015 - Anul XX, nr. 33 (5845)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Campanie

Şoferii, avertizaţi că riscă amenzi mari dacă transportă copii fără scaune fixe şi centuri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii rutieri au demarat, începând de ieri, o campanie de informare a conducătorilor auto cu privire la modificările legislaţiei rutiere privind utilizarea obligatorie a centurilor de siguranţă şi a sistemelor de fixare a copiilor în scaune, în autovehicule. La prima oră a dimineţii de ieri, preponderent în zona grădiniţelor, poliţiştii i-au oprit pe şoferii care transportau copii.

„La nivelul întregului judeţ au fost oprite în trafic peste 400 de vehicule care transportau copii. S-a constatat că foarte puţini conducători auto erau informaţi cu privire la noutăţile legislative”, a declarat subcomisarul Ionuţ Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava. Cum acţiunile sunt deocamdată de prevenire, în loc de amenzi conducătorii auto au primit materiale de informare cu privire la modificările legislative şi sancţiunile de care sunt pasibili dacă nu respectă normele legale.

 

Care sunt noile prevederi şi ce amenzi riscă şoferii

Hotărârea de Guvern nr. 11/2015 aduce modificări importante, care se vor pune în aplicare din 15 februarie.

Cea mai importantă modificare legislativă face referire la copiii cu o înălţime de până la 135 de cm, care vor putea fi transportaţi în autovehicule doar dacă sunt protejaţi cu ajutorul unui dispozitiv de fixare în scaun pentru copii. În ceea ce priveşte copiii mai mari, aceştia vor putea fi transportaţi doar dacă poartă centuri de siguranţă pentru adulţi, reglate astfel încât să nu treacă peste zona gâtului sau a feţei.

De asemenea, şoferii trebuie să informeze pasagerii despre obligaţia legală de a purta centuri de siguranţă, inclusiv pentru locurile din spate. Mai mult, şoferii sunt obligaţi să se asigure, pe timpul şofatului, că minorii au centuri de siguranţă ataşate sau sunt fixaţi în scaun, după caz.

Şoferii care transportă copii în alte condiţii decât cele amintite vor fi sancţionaţi cu 4-5 puncte de amendă şi 3 puncte de penalizare. Un punct de amendă înseamnă, în momentul de faţă, 97,5 lei, adică 10% din salariul minim pe economie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şoferii, avertizaţi că riscă amenzi mari dacă transportă copii fără scaune fixe şi centuri.
 Vizualizări articol: 1534 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Şoferii, avertizaţi că riscă amenzi mari dacă transportă copii fără scaune fixe şi centuri3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :)) trimis de
(11 feb 2015, 15:48:43
si daca copii sunt transportati cu TPL sau TAXI cum se procedeaza ? SI daca copilu are 136cm cu papuci cum il masurati ?laughing)
2.   :)) trimis de
(11 feb 2015, 22:29:53
si daca o babutza are 130cm / si daca am folosi la copii de +3 ani metoda cu o pernuta cum o folosesc uni soferi

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciorbă de fasole cu laște Rețeta pe care v-o dăruiesc astăzi am primit-o și eu în dar de la Mama Luța din Ampoița, celebritate a satului de la poalele Apusenilor, loc unde se zice că ar fi poposit și Dumnezeu, într-una dintre peregrinările sale pe pământ.... Citeşte