Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 feb 2015 - Anul XX, nr. 33 (5845)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Perioadă de foc

Semestru încărcat de examene, concursuri, simulări şi controale, pentru profesorii şi elevii suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii şi profesorii suceveni s-au reîntors la cursuri luni, 9 februarie, după o săptămână de vacanţă intersemestrială. Pentru aceştia, semestrul al II-lea se anunţă a fi unul cu mult mai încărcat decât semestrul care tocmai s-a încheiat, „încercaţi” fiind atât elevii din clasele primare, gimnaziale şi de liceu, cât şi cadrele didactice.

Simulări ale bacalaureatului la clasele a XI-a şi a XII-a, simulări la clasa a VIII-a, evaluări ale elevilor de-a II-a, a IV-a şi a VI-a, inspecţii la clasă pentru profesori, verificări ale inspectorilor ARACIP, „Şcoala altfel”, concursuri pentru ocuparea posturilor de inspector şcolar adjunct şi inspector general şi olimpiadele şcolare sunt doar câteva dintre reperele celui de-al doilea semestru, „hopuri” care vor trebui trecute în decursul următoarelor luni.

 

Elevii de clasa a VIII-a trec primii prin focul simulărilor

Peste 18.000 de elevi din judeţ vor trece, în următoarele luni, prin focul simulărilor examenelor naţionale. Este vorba despre elevii claselor a VIII-a şi cei din clasele a XI-a şi a XII-a, primii care urmează să susţină testările fiind elevii de-a VIII-a. Aceştia vor fi evaluaţi în intervalul 23-25 februarie, iar elevii din clasele a XI-a şi a XII-a vor susţine testarea în perioada 2-6 martie.

Elevii de clasa a VIII-a vor fi evaluaţi la limba și literatura română (23 februarie), matematică (24 februarie) şi limba și literatura maternă (25 februarie).

Disciplinele la care se organizează simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat pentru elevii clasei a XI-a, în anul școlar 2014-2015, sunt: limba și literatura română, limba și literatura maternă (unde este cazul), matematică sau istorie. Disciplinele la care se organizează simulări la clasa a XII-a sunt: limba și literatura română, limba și literatura maternă, matematică sau istorie şi proba la alegere a profilului şi specializării. Aceste testări sunt organizate pentru familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naționale și au scopul de a îmbunătăţi rezultatele obținute de elevi. Notele nu se vor trece în catalog.

 

Elevii de gimnaziu vor fi testaţi în luna mai

Nu doar elevii claselor a VIII-a, a XI-a și a XII-a vor trece prin emoțiile examenelor naționale în anul 2015, ci și colegii lor mai mici, din clasele a II-a, a IV-a și a VI-a. Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educației, aceștia vor fi evaluaţi în luna mai, primii care vor susţine testarea fiind cei de clasa a II-a, în perioada 18-22 mai, la limba română (scris şi citit) şi matematică.

Elevii de clasa a VI-a vor fi evaluaţi în perioada 26-28 mai, la română şi matematică, iar cei din clasa a VI-a vor trebui să se pregătească la disciplinele limbă şi comunicare şi matematică şi ştiinţe ale naturii, urmând să fie evaluaţi în intervalul 2-3 iunie. Fiecare evaluare durează 30 de minute la clasa a II-a şi 60 de minute la clasele a IV-a şi a VI-a, iar nivelul de dificultate va fi mediu. Rezultatele obţinute nu se trec în catalog şi nu sunt făcute publice, ci au rolul de a verifica stadiul competenţelor evaluate.

 

Concurs pentru postul de inspector general şi adjunct

După o pauză de aproape şapte ani, Ministerul Educaţiei a anunţat, la începutul acestei luni, scoaterea la concurs a funcţiilor de inspector şcolar general din toate inspectoratele şcolare din ţară. Dosarele de candidatură se depun, în perioada 18-23 februarie 2015, la sediul Inspectoratului Şcolar Suceava, probele de concurs urmând a se desfăşura în perioada 11-20 martie, la sediul Ministerului Educaţiei. Informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon 021 405 680, de luni până vineri, între orele 10.00-15.00. La cârma IŞJ Suceava se află prof. Gheorghe Lazăr, acesta fiind numit prin detaşare în interes de serviciu, prin ordin ministerial, în luna mai a anului 2012. În 2013 şi 2014 a fost renumit cu detaşare în interesul învăţământului până la organizarea unui nou concurs.

 

Inspecţii la clasă şi controale ARACIP

24 de şcoli sucevene din mediul rural vor primi, până în luna martie, vizita inspectorilor Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP). Controlul acestora este unul important, punând pe jar profesori şi directori de şcoli, în contextul în care unităţile vor primi calificative care să evidenţieze calitatea actului educaţional – Nesatisfăcător, Satisfăcător, Bine, Foarte bine şi Excelent.

În agenda vizitelor de evaluare sunt cuprinse activităţi ca: asistenţe la ore, studierea documentelor şcolare, vizitarea spaţiilor şcolare, interviuri cu părinţi, elevi, cadre didactice, aplicarea unor chestionare, studierea rezultatelor elevilor etc.

În perioada aprilie-iunie 2015, alte peste 20 de şcoli sucevene, din mediul urban şi rural, vor fi sub lupa ARACIP.

 

Olimpiade şcolare şi săptămâna „Şcoala altfel”

Cursurile semestrului al II-lea au început luni, 9 februarie, şi se vor încheia pe 19 iunie.

Potrivit calendarului școlar publicat de Ministerul Educației Naționale, vacanţa de primăvară este programată între 11 şi 19 aprilie. Înainte de vacanța de Paște, în perioada 6-10 aprilie, se vor organiza activităţilor extracurriculare şi extraşcolare, în cadrul programului „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”.

Totodată, în luna aprilie, Ministerul Educației organizează etapele naționale ale olimpiadelor școlare pe discipline de învățământ și, după caz, ale concursurilor școlare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Semestru încărcat de examene, concursuri, simulări şi controale, pentru profesorii şi elevii suceveni.
 Vizualizări articol: 1174 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Semestru încărcat de examene, concursuri, simulări şi controale, pentru profesorii şi elevii suceveni1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciorbă de fasole cu laște Rețeta pe care v-o dăruiesc astăzi am primit-o și eu în dar de la Mama Luța din Ampoița, celebritate a satului de la poalele Apusenilor, loc unde se zice că ar fi poposit și Dumnezeu, într-una dintre peregrinările sale pe pământ.... Citeşte