Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 feb 2015 - Anul XX, nr. 33 (5845)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Premieră suceveană

Viceprimarul înlocuit al municipiului Fălticeni cere în instanţă încetarea mandatelor consilierilor traseişti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Gheorghe Aldea, viceprimarul înlocuit al municipiului Fălticeni, a înaintat la Tribunalul Suceava o acţiune prin care solicită încetarea mandatelor consilierilor locali care au plecat din partidul care i-a propulsat în funcţii prevalându-se de prevederile ordonanţei care permitea migraţia politică.

În acţiunea depusă la instanţă, Gheorghe Aldea le cere judecătorilor să-i oblige pe secretarul şi pe primarul municipiului Fălticeni ca în termen de 30 de zile de la pronunţarea hotărârii judecătoreşti să întocmească şi să semneze referatul privind constatarea încetării mandatelor de consilieri locali deţinute de Vasile Sburlea, Gheorghe Arteni, Costel Artene și Constantin Bulaicon şi validarea supleanților pe funcţia de consilier local pe locurile rămase vacante.

Cei patru au plecat de la partidele pe listele cărora s-au aflat la alegerile din iunie 2012 şi au preferat fie statutul de independent, fie au trecut în barca PSD. Ca urmare a formării unei noi majorităţi în Consiliul Local Fălticeni, pe data de 27 noiembrie 2014 Gheorghe Aldea a fost demis, locul său fiind luat de Constantin Bulaicon.

În aceeaşi acţiune depusă la Tribunalul Suceava, Gheorghe Aldea solicită reintegrarea sa în funcţia de viceprimar al municipiului Fălticeni, iar în plus doreşte şi achitarea drepturilor salariale pe care le-ar fi încasat dacă nu era revocat din funcție.

„În ceea ce priveşte prejudiciul material viitor şi previzibil, acesta constă în primul rând în faptul că, prin hotărârea adoptată îmi este restricţionat dreptul de a reprezenta interesele cetăţenilor din municipiul Fălticeni în calitatea mea de viceprimar, aceștia votându-mă pentru a fi consilier local şi ulterior viceprimar. Deosebit de aceasta, în mod nelegal sunt lipsit de veniturile pe care le câștigam din indemnizația primită pentru funcția de viceprimar”, se arată în motivarea depusă de Gheorghe Aldea.

Procesul din acest dosar va începe săptămânile următoare, iar fostul viceprimar se bazează pe o decizie a unei alte instanţe din România, care s-a pronunţat pentru pierderea mandatelor de consilieri în ceea ce-i priveşte pe aleşii locali care au mizat pe ordonanţa migraţiei politice. Ce-i drept, în acest caz, decizia nu este definitivă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Viceprimarul înlocuit al municipiului Fălticeni cere în instanţă încetarea mandatelor consilierilor traseişti.
 Vizualizări articol: 1189 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Viceprimarul înlocuit al municipiului Fălticeni cere în instanţă încetarea mandatelor consilierilor traseişti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciorbă de fasole cu laște Rețeta pe care v-o dăruiesc astăzi am primit-o și eu în dar de la Mama Luța din Ampoița, celebritate a satului de la poalele Apusenilor, loc unde se zice că ar fi poposit și Dumnezeu, într-una dintre peregrinările sale pe pământ.... Citeşte