Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 feb 2015 - Anul XX, nr. 33 (5845)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie

Ionuţ Vartic a fost demis din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectorul-şef din cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Suceava, Ionuţ Vartic, a fost demis din funcţie, printr-un ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Decizia a fost luată în cursul zilei de luni, 9 februarie a.c., preşedintele ANAF dispunând încetarea detaşării lui Ionuţ Vartic la Direcţia Generală Antifraudă Fiscală. Trebuie spus că ordinul preşedintelui ANAF a fost emis după ce Tribunalul Bucureşti a decis la finalul săptămânii trecute că Ionuţ Vartic va sta în arest la domiciliu timp de 30 de zile. Aceasta după ce procurorii DNA l-au acuzat că a oferit informaţii unor firme din judeţ cu privire la controalele care urmau să fie făcute de Direcţia Regională Antifraudă Suceava, acolo unde avea funcţia de inspector-şef al Serviciului nr. 7. Aceeaşi măsură a arestului la domiciliu a fost luată şi în cazul administratorului firmei Valea Obicinilor, cel care a primit atenţionările din partea lui Ionuţ Vartic.

Într-un comunicat de presă publicat ieri de Direcţia Generală Antifraudă Fiscală se precizează că decizia preşedintelui ANAF a fost luată în urma reţinerii şi arestării preventive la domiciliu a lui Ionuţ Vartic, în document precizându-se că acesta era detaşat de la Bucureşti pe o funcţie de inspector antifraudă şef serviciu în cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Suceava. În comunicat se mai explică faptul că Ionuţ Vartic este acuzat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie de săvârşirea a trei infracţiuni de folosire de informaţii care nu erau destinate publicităţii, sau de permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

“Prin politica de toleranţă zero faţă de corupţie, conducerea DGAF susţine necondiţionat demersurile organelor de urmărire penală şi asigură implementarea tuturor măsurilor legale necesare prevenirii şi combaterii acestui flagel. Reafirmăm hotărârea DGAF de a menţine un grad ridicat de încredere şi de a respecta standardele de integritate şi corectitudine asumate”, se arată în comunicatul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală.

 

Faptele de care este acuzat Ionuţ Vartic potrivit procurorilor DNA

Reamintim că în cursul zilei de vineri, DNA a publicat un comunicat în care preciza că în data de 15 mai 2014 „inculpatul Vartic Ionuţ Daniel a devoalat, către inculpatul Ciuchea Corneliu, date confidenţiale privind organizarea unui control inopinat la un complex comercial situat în zona industrială a municipiului Suceava, de către inspectorii DRAF Suceava. Divulgarea a avut drept scop asigurarea protecţiei unei societăţi comerciale cu care Ciuchea Corneliu derula activităţi comerciale şi care avea două puncte de lucru în complexul respectiv”.

Apoi, o lună mai târziu, pe 17 iunie 2014, şeful Serviciului Nr. 7 din DRAF Suceava i-a transmis administratorului firmei Valea Obcinilor, Corneliu Ciuchea, informaţii confidenţiale prin intermediul cărora a dezvăluit date despre acţiunile de control în teren pe care echipele de inspectori antifraudă urmau să le desfăşoare pe raza municipiului Fălticeni.

Procurorii DNA au mai susţinut că după ce a primit aceste date, Corneliu Ciuchea l-a contactat pe administratorul unei firme din Fălticeni şi l-a avertizat despre sosirea echipelor de inspectori. Informaţia a ajuns imediat şi la urechile celorlalţi agenţi economici, parteneri de afaceri. A treia faptă care i se impută lui Ionuţ Vartic a avut loc pe data de 5 decembrie 2014, când în baza unui ordin al preşedintelui Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală şi sub coordonarea unei echipe din cadrul acestei instituţii, inspectori din cadrul DRAF Suceava au efectuat controale la diverse societăţi comerciale aflate în judeţul Suceava. „Înainte de deplasarea echipelor de inspectori pe teren, Vartic Ionuţ Daniel, în virtutea funcţiei deţinute, a fost informat cu privire la efectuarea controalelor, aflând la scurt timp şi firmele care erau vizate de verificări. În vederea anunţării reprezentanţilor unor societăţi comerciale protejate cu privire la iminenta desfăşurare a controalelor, Vartic Ionuţ Daniel i-a comunicat informaţia lui Ciuchea Corneliu, care la rândul său a transmis-o altor persoane. Datorită relaţiilor apropiate cu Ciuchea Corneliu, Vartic Ionuţ Daniel l-a prevenit pe primul menţionat cu privire la efectuarea controalelor încă dinainte de a lua cunoştinţă de tematica şi societăţile comerciale vizate, în aşa fel încât acesta să îşi poată lua măsurile necesare evitării constatării unor eventuale nereguli de către organele de control”, se mai preciza în comunicatul DNA. 
Înainte de a activa în cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală, Ionuţ Vartic a deţinut funcţia de comisar-şef al Gărzii Financiare Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ionuţ Vartic a fost demis din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală.
 Vizualizări articol: 1721 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ionuţ Vartic a fost demis din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciorbă de fasole cu laște Rețeta pe care v-o dăruiesc astăzi am primit-o și eu în dar de la Mama Luța din Ampoița, celebritate a satului de la poalele Apusenilor, loc unde se zice că ar fi poposit și Dumnezeu, într-una dintre peregrinările sale pe pământ.... Citeşte