Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 feb 2015 - Anul XX, nr. 32 (5844)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Sandrinio NEAGU

Sandrinio NEAGU


Aeroport în centrul municipiului Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şoseaua de centură a municipiului Suceava a devenit o Fata Morgana. De ani de zile o vedem, dar ea nu este, iar acest miraj va mai dăinui un timp destul de lung.

Ultimul, dar nu cel din urmă episod s-a petrecut la finalul acestei săptămâni, când harta României a fost modificată de câţiva băieţi care habar nu au geografie, iar distanţele se măsoară pentru ei în beţe de chibrit.

Aşa se face că oraşele Gura Humorului şi Câmpulung Moldovenesc au devenit vecine, la doar o aruncătură de băţ de 3 km unul de celălalt, în timp ce de la Suceava până la Gura Humorului ar fi mai mult decât până la Vatra Dornei. Panourile indicatoare spre Ardeal au fost scoase într-un final, probabil la sesizarea vreunei sucevean amuzat şi indignat în acelaşi timp de prostie.

Oricum, ignoranţa celor de la Drumuri Naţionale Suceava, dar şi a reprezentanţilor firmei care se ocupă cu lucrări este crasă, iar dacă ar fi trăit în Evul Mediu cred că urmau să fie scoşi pe străzi, închişi în cuşti de lemn, iar populaţia ar fi aruncat în ei cu roşii şi ouă stricate.

Beneficiarul şi constructorul nu au avut nici măcar bunul-simţ de a verifica toate panourile indicatoare, iar anomaliile au rămas în continuare în picioare.

De exemplu, de la şoseaua de centură până în centrul municipiului Suceava sunt 6 km, exact aceeaşi distanţă care a fost „măsurată” până la Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava. Cu alte cuvinte, aeroportul se află la kilometrul zero al municipiului Suceava, adică undeva pe esplanada din faţa Casei de Cultură.

Ar fi o performanţă care ne-ar plasa în topul minunilor lumii. Toţi turiştii ar abandona Gibraltarul pentru a aplauda zborurile din Suceava. Iar dacă vă întrebaţi unde sunt maimuţele, răspunsul e simplu: printre cei care se ocupă de şoseaua de centură.

Totuşi, pe lângă pilonul trântit în mijlocul DN17, farsa cu indicatoarele este una chiar amuzantă. Acum lumea a râs, dar când oameni nevinovaţi şi-au pierdut viaţa în „zidul  morţii” jalea a coborât în câteva case. Iar atunci nimeni nu a răspuns pentru un proiect prost gândit. De ce să fie pedepsit cineva tocmai acum?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aeroport în centrul municipiului Suceava.
 Vizualizări articol: 3104 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 5 voturi
Aeroport în centrul municipiului Suceava4.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mda trimis de
(10 feb 2015, 16:56:24
A se vedea si indicatorul de la soseaua de centura dinspre Siret, indicator de pe care lipseste directionarea spre Gura Humorului sau Campulung. Acolo este specificat doar Roman si Bucuresti, cu alte cuvinte indicatorul este incomplet.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei