Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 feb 2015 - Anul XX, nr. 33 (5845)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Fălticeni

A fost semnat contractul de lucrări pentru Proiectul „Înfiinţare infrastructură de agrement Nada Florilor”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Primăria municipiului Fălticeni a fost semnat ieri contractul de lucrări pentru proiectul „Înfiinţare infrastructură de agrement Nada Florilor”.

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Domeniul de intervenţie 5.2 – Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterii calităţii serviciilor turistice. Valoarea totală a proiectului este de 13.504.358,44 de lei şi prevede realizarea unei piscine acoperite (în suprafaţă de 1.132,90 mp), a unui bazin de înot dotat cu o trambulină (în suprafaţă de 325 mp), a unei piscine pentru adulţi dotată cu un tobogan, a unei piscine pentru copii dotată cu un tobogan, realizarea unui teren pentru activităţi sportive în suprafaţă de 700 mp, amenajarea unei piste de ciclism şi a trei parcări. 

Lucrările vor fi realizate de asocierea de firme SC Da Vinci Construct & Proiect SRL, SC Cridus Construct SRL şi SC Alternativ Energy Solution SRL şi au ca termen de realizare sfârşitul acestui an.

La semnarea contractului au participat, pe lângă reprezentanţii constructorilor şi ai beneficiarilor, Cătălin Nechifor şi Alexandru Rădulescu, preşedintele, respectiv vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, reprezentanţii firmei care asigură consultanţa în cadrul proiectului, YXS Romest Iaşi, proiectantul Gelu Gopşa, membrii unităţii de implementare a proiectului. 

Aşa cum a precizat primarul Gheorghe Cătălin Coman şi reprezentanţii contractorului, în conferinţa de presă care a avut loc după semnarea contractului de lucrări, sunt îndeplinite toate condiţiile pentru desfăşurarea în bune condiţii şi la timp a tuturor lucrărilor licitate. Constructorii s-au  angajat ca în maxim 10 zile să se lucreze pe şantier şi au cerut scuze fălticenenilor pentru deranjul creat de utilaje şi mijloacele de transport.

 

„Nada Florilor”, un brand care a plecat din scrierile lui Sadoveanu

Primarul Cătălin Coman a declarat: „Proiectul trebuia făcut mai demult, am început în iulie 2013 pe măsura 5.2 - Crearea, modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii de turism. L-am preluat de la zero şi mulţumesc tuturor celor care au contribuit activ la realizarea lui. Proiectul este extrem de aşteptat şi de necesar pentru oraş şi pentru întreaga zonă, fiind finanţat pe bani europeni. Vom realiza şi un bazin de înot dotat cu trambulină, un lucru nou pentru zonă şi pentru judeţ, pentru că am vrut să fim diferiţi faţă de tot ceea ce este în zonă şi pentru a fi atractivi. Proiectul propune relaxarea într-un mediu plăcut şi va crea 15 locuri de muncă, iar indirect, un alt beneficiu al acestui proiect va fi captarea izvoarelor care ne făceau probleme pe versantul unde construim acest ansamblu. Totodată, va favoriza dezvoltarea operatorilor economici locali în domenii conexe, transport, comerţ, meşteşuguri”.  

Prezent la conferinţa de presă de la Primăria Fălticeni, Cătălin Nechifor, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, a precizat că sunt rare ocaziile când se semnează contracte de către administraţiile publice locale pentru proiecte generatoare de venit. 

„Asta înseamnă că aportul financiar este foarte mare, jumătate din bani trebuie puşi de administraţia publică locală, iar în al doilea rând Primăria Fălticeni are curaj pentru că se înhamă la o activitate care generează venituri, care înseamnă profit în final. Cred că acest model care la Fălticeni există şi poate fi implementat ar trebui luat în seamă cu curaj de administraţia publică. De regulă autorităţile locale se canalizează pe proiecte cu cofinanţare mică, care nu sunt în domeniul generator de venituri şi care nu întotdeauna presupun rezultate directe şi indirecte satisfăcătoare. Aici avem completarea unei palete de servicii turistice, pe lângă ceea ce înseamnă Fălticeniul ca oraş cultural, pe lângă numeroasele case memoriale, revenim cu renaşterea unui brand care a existat în trecut, <Nada Florilor>, plecat din scrierile lui Sadoveanu”, a declarat Cătălin Nechifor.

Preşedintele CJ Suceava a mai adăugat că această activitate va trebui continuată în perioada următoare printr-o intervenţie a Ministerului Tineretului şi Sportului prin construcţia unui Centru Olimpic de excelenţă în canotaj.

După semnarea contractului, toţi cei implicaţi în acest proiect au efectuat o vizită în teren pentru a stabili toate detaliile tehnice în vederea începerii derulării investiţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A fost semnat contractul de lucrări pentru Proiectul „Înfiinţare infrastructură de agrement Nada Florilor”.
 Vizualizări articol: 1708 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
A fost semnat contractul de lucrări pentru Proiectul „Înfiinţare infrastructură de agrement Nada Florilor”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciorbă de fasole cu laște Rețeta pe care v-o dăruiesc astăzi am primit-o și eu în dar de la Mama Luța din Ampoița, celebritate a satului de la poalele Apusenilor, loc unde se zice că ar fi poposit și Dumnezeu, într-una dintre peregrinările sale pe pământ.... Citeşte