Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 feb 2015 - Anul XX, nr. 33 (5845)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Surprinzător

Încasările de taxe şi impozite la Primăria Suceava, mai mari decât anul trecut

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O bună parte dintre suceveni s-au achitat deja de obligaţiile către bugetul local, plătind taxele şi impozitele datorate pentru acest an, beneficiind în acelaşi timp de reducerea de 10% care se aplică la plata anticipată a impozitului pe teren, clădiri şi mijloace de transport.

Chiar dacă „tradiţionala” aglomeraţie de la ghişeele şi casieriile Primăriei Suceava nu a mai fost vizibilă anul acesta, nici măcar în primele zile de la deschiderea acestora, încasările de până acum le depăşesc pe cele de anul trecut.

De exemplu, la impozitul pe clădiri, care este principala sursă de venit la bugetul local, încasările din acest an, la zi, sunt de 1.613.851 de lei (peste 16 miliarde de lei vechi), în vreme ce în aceeaşi perioadă a anului trecut s-au încasat 1.608.169 de lei.

Încasări mai mari decât anul trecut s-au înregistrat şi la impozitul pe teren, unde s-au încasat 175.351 de lei, în vreme ce anul trecut, în acelaşi interval de timp, au fost făcute plăţi de 169.202 lei.

Un uşor regres este vizibil la încasările impozitului pentru mijloace de transport, unde anul acesta, până la data de 10 februarie, s-au achitat 816.346 de lei, în vreme ce anul trecut, în aceeaşi perioadă, s-au achitat 818.381 de lei.

Cea mai mare creştere, la nivelul încasării de taxe şi impozite locale, este cea de la capitolul de venituri din concesiuni şi închirieri, unde încasările până la data de 10 februarie sunt de 979.808 lei, în vreme ce în aceeaşi perioadă a anului trecut, acestea erau de numai 344.051 de lei, adică aproape de trei ori mai puţin.

„Rezultatele obţinute se datorează lărgirii bazei de impozitare, dar şi a existenţei unui număr destul de mare de bun-platnici care s-au prezentat la ghişee pentru a-şi achita taxele şi impozitele de la început de an, când beneficiază şi de facilităţi”, consideră viceprimarul Ovidiu Doroftei.

Un capitol de obicei deficitar, cel de încasare a veniturilor din amenzi şi alte sancţiuni  aplicate conform prevederilor legale, stă mai bine la încasări decât anul trecut – 390.715 lei, comparativ cu 343.667 de lei în 2014.

„Eficienţa echipelor de recuperare a datoriilor, care au fost <întărite> cu personal suplimentar, este de asemenea vizibilă în creşterea încasărilor proprii ale municipalităţii, într-o perioadă dificilă economic. Actualizarea permanentă a bazei de date a datornicilor, somaţiile transmise şi declaraţiile de impunere şi-au dovedit eficienţa, mulţi înţelegând că trebuie să achite datoriile pe care le au, dacă vor să scape de penalităţi”, a adăugat viceprimarul Sucevei.

Dacă la nivelul sumelor încasate situaţia demonstrează o creştere a veniturilor colectate, procentual, raportat la bugetul estimativ al acestui an, cu mult mai mare decât cel de anul trecut, lucrurile nu mai arată atât de bine, veniturile proprii ale primăriei în 2015 fiind realizate în proporţie de 9,54%, în vreme ce anul trecut gradul de realizare, în aceeaşi perioadă de timp, era de 12,52%.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încasările de taxe şi impozite la Primăria Suceava, mai mari decât anul trecut.
 Vizualizări articol: 1043 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Încasările de taxe şi impozite la Primăria Suceava, mai mari decât anul trecut0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Decizia de impunere trimis de
(11 feb 2015, 21:56:10
Un articol demn de wc. Mai bine l ați întreba pe prelipcan din ce cauză nu sunt emise și trimise deciziile de impunere către cetățeni? Vă spun eu de ce. Nimeni nu știe care este baza de calcul corectă. Habar nu au pe ce lume trăiesc.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciorbă de fasole cu laște Rețeta pe care v-o dăruiesc astăzi am primit-o și eu în dar de la Mama Luța din Ampoița, celebritate a satului de la poalele Apusenilor, loc unde se zice că ar fi poposit și Dumnezeu, într-una dintre peregrinările sale pe pământ.... Citeşte