Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 nov 2014 - Anul XIX, nr. 261 (5770)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Obligaţii

Profesorii sunt condiţionaţi să urmeze cursuri de perfecţionare cu cei 150 de euro primiţi de la Guvern

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Circa 8.000 de cadre didactice din judeţ, 1.000 de cadre auxiliare şi peste 500 de angajaţi de la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) vor primi, până la finele acestui an, o bursă de 150 de euro.

Deşi iniţial Ministerul Educaţiei a precizat că stimulentul financiar este oferit pentru perfecţionare (respectiv pentru participarea la cursuri, conferinţe, achiziţionarea de materiale didactice, cărţi, reviste, programe educaţionale pe suport electronic), metodologia de acordare a acestor bani interzice achiziţionarea de materiale didactice.

Prof. Traian Pădureţ, liderul Sindicatului „Pro Educaţia” Suceava, a explicat că „aceste fonduri pot fi folosite doar pentru cursuri de dezvoltare personală, cursuri de perfecţionare în interes personal, care să coincidă şi cu interesul şcolii. Ideea este că pentru a urma aceste cursuri trebuie urmaţi extrem de mulţi paşi, proceduri, hârtii de făcut, astfel că mulţi profesori vor renunţa la aceşti bani, dat fiind faptul că nu e obligatoriu ca suma să fie accesată. Profesorii de la ţară, din zonele de munte, nu vor accepta să facă atâtea drumuri”.

Pădureţ a mai accentuat că programul derulat acum câţiva ani - „100 de euro pentru cărţi”, şi întrerupt în 2010, era mult mai eficient dat fiind faptul că fiecărui cadru didactic i se permitea să-şi achiziţioneze o gamă largă de materiale.

„Profesorii îşi cumpărau cărţi pe care le foloseau ani de zile. Probabil au pus condiţia cu aceste cursuri de perfecţionare pentru ca mulţi dintre beneficiari să renunţe la cei 150 de euro”, a mai opinat Traian Pădureţ.

Cei 700 de lei vor fi viraţi de Ministerul Educaţiei către Inspectoratul Şcolar Suceava, care la rândul său va vira banii către cadrele didactice şi personalul didactic auxiliar.
Suma este alocată printr-un proiect european, derulat de Ministerul Educației Naționale împreună cu Ministerul Fondurilor Europene.
În total, la nivel naţional, circa 50 milioane de euro sunt necesari pentru acest program, iar pe lângă angajaţii din învăţământul preuniversitar, de burse vor beneficia şi universitarii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesorii sunt condiţionaţi să urmeze cursuri de perfecţionare cu cei 150 de euro primiţi de la Guvern.
 Vizualizări articol: 11500 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 10 voturi
Profesorii sunt condiţionaţi să urmeze cursuri de perfecţionare cu cei 150 de euro primiţi de la Guvern3.6510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nu e mita electorala ?! Dati-le o lectie! trimis de
( 8 nov 2014, 13:07:39
Curios moment ales pentru aparitia metodologiei... intre cele 2 tururi...
Cum sa nu fie obligatorii cursurile ? Tot personalul didactic a fost trecut pe liste si transmis la ISJ. Pai, daca e mita, nu trebuie sa beneficieze de ea toti? Daca un cadru didactic a parcurs in acest an un curs de perfectionare si nu mai doreste sa urmeze inca unul, nu poate oare refuza suma? Si atunci de ce a fost trecut de scoli fara a exista o cerere din partea cadrelor didactice? Nu este oare un abuz al scolilor si al ISJ? Dar, daca profesorii primesc banii in contul personal, fara sa solicite aceasta suma, cheltuie aceasta suma, nu parcurg nciun curs si , ca atare, nu justifica cheltuirea sumei, cum recupereaza ISJ suma respectiva? Daca un curs costa doar 3oo lei, ce se intampla cu diferenta? Dar, daca e electorala, fie primit! Domnul a luat, Domnul a dat, Guvernul fie laudat ! Oameni buni, luati banii si votati cu cine va dicteaza constiinta ! Dati-le o lectie ! Macar voi profesorii!!!
2.   Basisti infecti trimis de
( 8 nov 2014, 13:54:29
Da tache, macar 99% dintre profesori ar trebui sa voteze cu Johanis si cu toti basistii de langa el, pdeleul le-a dat de toate, chiar si cei 100 de euro taiati de pedeleu sunt mai buni decat cei 150 dati de Ponta, din trantori, prosti etc. nu i-au scos in ultimii ani, acum e momentul sa le multumeasca. Pe aceasta cale tin sa le urez multa UE basistilor din invatamant!
3.   La direct trimis de
( 8 nov 2014, 15:13:01
Cu tote simţămintele şi dragostea deplină,votaţi PSD-ul ca să v-o deie-n.NU.
Dragi cocetăţeni,pui de lei,soarele răsare,cu voi la votare,dacă vreţi parale.Băi,nici asta.
Ce mai încolo ,'ncoace vom sta cu un PSD-u la conducere mulţi ani,vom fi iarăşi ce-am fost şi mai mândrii şi minciunoşi.
Asta e...soarta.Vom trece ca tangenta pe lângă cerc şi ne-or răsării fire albe până la moarte şi după.
4.   Sigur votez trimis de
( 8 nov 2014, 17:01:39
As vota cu neamtul dar nu ma lasa inima si sufletul cand vad in spatele lui gasca de pedelei care m-au facut sa muncesc pe un salariu taiat si m-au umilit pe mine si familia mea, pe parintii mei pensionari, pe toti cei care au suferit in acea perioada. Si acum ma rog sa aiba soarta lui nea Nicu, sa/i vad ciuruiti si ingenuncheati. Oricat de rau ar fi un roman prost e mai bun decat un neamt destept.
4.1  RE: Sigur votez trimis de
( 9 nov 2014, 10:31:19
Eu tocmai de aia votez neamtul. Ca e mai destept ca romanul hot si cersetor.
Recunosc insa ca asocierea cu PDL e naspa, imaginea Boc, Udrea, Carcalete e vie. Dar sa votez COMUNISMUL nu pot!
5.   CONSTATARE trimis de
( 8 nov 2014, 17:26:24
E CLAR CA NEAMTU' E SLAB.INTAI GANDESTE DUPA ACEEA VORBESTE.LA POLITRUCII INAINTE DE '89 ERA INVERS.DE ACEEA IN 21 DEC.AU PARASIT IN GRABA MARE LOCATIILE UNDE DOSPEAU,CU TZUHANUL IN SPATE,TZUHAN CU CARE MERGEAU IN CONCEDII LA TARA LA FURAT DE PE CAMP.AU STERS-O DIN COLONIILE MINIERE,IN MARE GRABA,PRIN LUNCA MOLDOVEI SI PE CALEA FERATA,IN SIR INDIAN SI IN MARE TACERE PE VARFURI.
NU DE ALTA DAR SE AUZEA CA AR FI FOST CAUTATI DE NISTE BRIGAZI DE HALEBARDISTI,SPECIALISTI SI PROFESIONISTI,CU INALTA CALIFICARE,UNII DINTRE ACESTIA AU FOST CONDAMNATI PE NEDREPT,DOAR PTR NISTE BANCURI POLITICE.
CUM S-A DAT ORDONANTA CU MIGRATIA PRIMARILOR,CE AR FI DACA S-AR DA O ORDONANTA CARE SA DEA LIBER 3-4 ZILE LA RECONSTITUIREA EVENIMENTELOR DIN '89,LIVE,BINEINTELES?NU AR MAI FI NEVOIE DE ,,LEGEA LUSTRATIEI'' CARE ZACE INTR-O MARE SUFERINTA LA PARLAMENT,POATE NU PTR MULT TIMP TOTUSI.
SPERANTA MOARE ULTIMA!
6.   Daca iti vine greu cu neamtu, voteaza-l pe Ponta! trimis de
( 8 nov 2014, 17:27:34
,,Oricat de rau ar fi un roman prost e mai bun decat un neamt destept.” Asta suna cum am spune: decit cu un prost la cistig, mai bine cu un destept la paguba!

Il preferi pe Ponta, f. bine, nu-i nici o problema, dar sa nu regreti dupa!

Ponta e un nou Mao Zedong. Omul asta sufera de mania grandorii. E fascinat, ca si Ceausescu, de cultul personalitatii, de mitul conducatorului iubit. Se vede unicul salvator al unui popor saracit, impovarat de taxe, un popor pe care il minte de la televizor…
Avem nevoie de un preşedinte empatic, care să fie înainte de toate OM. Un preşedinte care să fie bun manager, care să ştie cum să administreze statul şi toate instituţiile lui, pentru binele poporului. Un preşedinte care să nu apeleze la pomeni electorale, care nu „face teren” doar în preajma alegerilor şi care nu bagă mâna ca într-un sac în buzunarele românilor....
7.   Mita electorala dezinformanta trimis de
( 8 nov 2014, 17:28:44
Profesorii conform legii invatamantului ar trebui sa primeasca 100 euro pentru carti,rechizite si alte cele.Programul a functionat pana in 2010.Profesorii trebuiau sa aduca acte justificative(facturi,chitante s-a vehiculat ideea celor 150 euro care sa nu fie justificati de acte.Era doar un zvon electoral.Adica vezi ca Ponta va arunca si voua 150 euro pe care nu trebuie sa-i justificati.Acest zvon urma sa functioneze pana la alegeri.Dupa aceea se dovedea ca banii nu se dadeau asa pe ne ve,ci erau de fapt pentru niste cursuri de perfectionare care trebuia sa le faci.Mi se pare chiar penibil sa afirmi ca poti lua bani europeni fara acte justificative.
8.   Adevarata problema a profesorilor trimis de
( 8 nov 2014, 17:36:05
Si nu voi vorbi de salariile foarte mici,de anumite scoli fara dotarile necesare,de faptul ca guvernele aloca pentru invatamant un procent mult mai mic decat cel prevazut in Constitutie.E vorba de drepturile salariale castigate in instanta.Guvernul le-a esalonat pana in 2016 pe transe.Dar aceste transe nu s-au respectat,plus ca omul nu intelege nimic din banii primiti cu taraita.La fel s-a procedat cu refugiatii din Bucovina,Basarabia.Conform legii ar trebui sa primeasca niste sume de bani.Toate guvernele si-au batut joc de ei .Sunt dosare aprobate din 2006 care nu s-au platit inca.Se estimeaza ca in ritmul actual de plata,refugiatii vor plati banii in 100 de ani.Si tineti cont ca muti sunt foarte batrani.
9.   CONSTATARE IMBUNATATITA trimis de
( 8 nov 2014, 17:43:19
DACA NEAMTU' ERA DESTEPT,ADICA BAT DI-A NOSTRU,NU VEZI,UAI,N-AUZI[?],SI-AR FI SCHIMBAT SI EL NUMELE CA CEI SOSITI INTR-UN ,,GALOP DE SANATATE' CU PARTIZANII LUI S.BANDERA SI SHUHOVICI,MOMENTAN MARI PRIVELIGIATI CU FUNCTII,MARI PROPRIETARI SI DESPAGUBITI,MULTI IN BAZA A 2MARTORI MINCINOSI,ASADAR DACA SI=AR FI ,,TRAS'' NUMELE DE IOHANNISCIUC FILARET KLAUSULEAC,DE EXEMPLU,SIGUR L-AR FI VOTAT NU NUMAI SEPARATISTII DIN UCRAINA CI SI BIATA LEONIDA DE PE CEA LUME POATE AR FI TRIMIS UN VOT PRIN CORESPONDENTA.
ASTEPTAM CU MARE NERABDARE SI LA ANUL VIITOR BISCUITI SI FAINA DE LA U.E.,IN TIMP CE SABOTAJUL ECONOMIC,PRIN INVESTITII FACUTE DE MANTUIALA,NE ADUCE FERICIREA,DUPA CUM STALIN SI POPORUL RUS NE-AU ADUS LIBERTATEA DE A TACEA S-AU DE A MURI LA CANAL.
DESTEAPTA-TE ROMANE!
10.   Viata nu e roz trimis de
( 8 nov 2014, 18:07:20
Televiziunile din pacate prezinta o fata cosmetizata a realitatii.Dar evenimentele se succed si fara aportul televiziunilor.La Baia Mare Ponta a fost huiduit de zeci de băimăreni Premierul a fost evacuat cu o dubă de SPP.Zecile de persoane l-au huiduit, întâmpinându-l cu scandări precum „Hoţii! Hoţii!”, „Jos Ponta” sau ”Ponta, nu uita, Baia Mare nu te vrea”.
Românii ies sâmbătă şi duminică în stradă în mai multe oraşe din România, dar şi din străinătate, pentru a protesta faţă de umilinţa la care au fost supuşi românii din diaspora pe 2 noiembrie, când mii dintre ei nu au putut vota la prezidenţiale. La Sibiu, protestele au început de vineri seară, unde sute de manifestanţi au scandat „Fiţi eroi în turul doi”.Sâmbătă şi duminică, tinerii din Bucureşti, Constanţa, Braşov, Iaşi, Cluj, Reşiţa, Timişoara, Arad sau Oradea ies în stradă simultan, pentru a-şi arăta solidaritatea românii din diaspora. Proteste sunt de asemenea programate în sâmbăta de dinaintea turului doi al alegerilor, pe 15 noiembrie, atât în ţară, cât şi în marile capitale europene, precum Londra sau Paris, acolo unde mii de români nu au putut vota, fiind ţinuţi ore întregi la coadă de autorităţile române.
11.   Minciuni nerusinate marca PSD trimis de
( 8 nov 2014, 18:19:31
Ministrul de externe Titus Corlăţean este un mincinos de prima clasă. S-a întâlnit cu diplomaţii români din ţările unde au existat probleme şi câteva mii bune de români din diaspora nu au putut să voteze. Referindu-se la solicitările românilor din diaspora, din ţară, a unor ONG-uri de suplimentare a secţiilor de vot, Corlăţean a declarat că legea NU permite înfiinţarea de noi secţii de votare.Surpriză uriaşă în noaptea de vineri spre sâmbătă. Un comunicat al BEC îl contrazice flagrant pe ministrul de externe. Din documentul BEC, semnat de preşedintele BEC, Veronica Năstăsie, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – un document mai oficial nici că se poate – se arată deci că legea PERMITE înfiinţarea de noi secţii de vot în diaspora.
12.   Intrebari existentiale trimis de
( 8 nov 2014, 18:58:41
*Ce se va intampla dupa ce dosarele Microsoft,EADS,Loteria romana -Intralot,Megapower isi vor produce efectele?
*De ce s-a retras Crin Antonescu din joc?
*Presedintele,toată lumea informată ,a fost luată pe nepregătite de candidatura lui Victor Ponta?
*Victor Ponta a vrut sa candideze sau a fost "rugat"?
*De ce în data de 7 mai 2012, înaintea depunerii jurământului de către primul guvern Ponta, festivitatea a început cu o întârziere de circa 15 minute faţă de ora anunţată?
*De ce domnul Ponta nu este niciodată agresiv şi nu intră în dispute unu la unu?
La întâlnirea MTO de la Cotroceni părea că zace într-o letargie suspectă cu o
atitudine concilianta.
*Inainte de sinucidere procurorul Panait a rostit ceva?
*Este vreo legatura intre Hotelul Ana din Târgu Jiu şi la Hotelul Rin Gran Hotel din Bucureşti?
13.   Guvernarea Ponta trimis de
( 8 nov 2014, 19:03:35
Victor Ponta refuză să prezinte românilor cifrele bugetare pentru 2015 deoarece acestea se bazează pe introducerea impozitului progresiv în urma eliminării cotei unice şi majorarea altor impozite, lucru care l-ar afecta electoral. Introducerea impozitului progresiv în locul cotei unice este o soluție la îndemâna lui Victor Ponta pentru a acoperi cele 15 miliarde lei reprezentând pomeni electorale date în campania prezidențială. Este posibila şi cu majorarea accizei la carburanți care să ducă la un preț de aproximativ 10 lei litrul sau majorarea impozitelor locale de 8 ori .Impozitul progresiv este sustinut si de Tariceanu,unul din cei trei prim ministrii desemnati de Ponta(ii schimba pe rand in functie de efectul razelor Gamma asupra anemonelor).Renunțarea la cota unică şi introducerea impozitului progresiv precum şi majorarea impozitelor existente va reprezenta un dezastru pentru români şi mediul de afaceri deoarece va avea ca efect reducerea locurilor de muncă din sectorul privat şi a puterii de cumpărare a populației.

14.   20.000 de romani protesteaza trimis de
( 8 nov 2014, 22:00:43
Peste 10.000 de oameni au protestat la Cluj. Care, pe acest fond, tinde să se erijeze în adevărata capitală a democraţiei româneşti. Nici Timişoara nu s-a lăsat mai prejos. În puctul maxim al manifestării în Piaţa Operei s-au adunat circa 5000 de oameni. Ponta a fost declarat persona non-grata în Timişoara.Aproape o mie de oameni s-au adunat şi la Iaşi. Însă neo-comunistul Nechita i-a trimis pe ieşeni într-o suburbie. Un gest mârlănesc. S-a protestat şi la Constanţa, Oradea, Deva, Reşiţa şi Târgu-Mureş. În Bucureşti s-au strâns, cu chiu, cu vai, circa 1000 de persoane. ”Revoluţia continuă”, ”Solidaritate cu diaspora”, ”Mai multe cabine de vot pentru românii din diaspora”, ”Adevărul stă în picioare, minciuna la popcorn”, ”Ponta nu fura, România nu te vrea”, "Securişti vechi şi noi, s-a sfârşit cu voi", "Jos Ponta", "Jos comuniştii", "Ponta, demisia”, "Ponta ne minte, nu-l vrem preşedinte. Vrem o ţară pentru toţi, nu Guvern de mafioţi". „Ceauşescu n-a murit, este Ponta travestit”"Ponta, nu uita, toţi te vrem la DNA""Vrem să votăm, nu să plagiem" Cine nu voteaza / Tara o tradeaza!„Diaspora s-apară, Ponta să dispară”
15.   Aipupiu Rromenia ! trimis de
( 9 nov 2014, 15:40:01
De ce trebuie să mă duc la vot?
Ca să stau o zi întreagă în cocina aia din via(stradă) Spreafico numită ambasadă consulat sau mai știu eu ce bordel și să fiu umilit de toate puttanele de acolo sau mai știu eu ce reprezentant consular suin ?
Nu!nu!
Prefer să stau acasă co powla în sus.
Oricum,îi 25de ani nimeni nu mi-a dat nimic și nici nu mă aștept să-mi dea ceva.
M-am lămurit.
25 de ani !
Din viața mea,a ta, a tuturor .
Spunea cineva că dacă votul ar fi într-adevăr un mijloc de a schimba ceva atunci nu am fi avut dreptul de a vota.
Exact ca atunci când este scos la concurs un post(aviz Taz) și câștigătorul e prestabilit.
Orice pe lumea asta e mai important decât să merg pe „șaișpe” la vot.
Mai bine fac „o sega”o facio sesso con la moglie.
Mi se rupe-n spate și de Pinocchio și de Franț.
Le roi est mort !Vive le roi !
15.1  RE: Aipupiu Rromenia ! trimis de
( 9 nov 2014, 15:43:20
Adresa consulatului este voit denaturată.
16.   Fantomas,șofer de tir,ex prof de (...) trimis de
( 9 nov 2014, 15:54:50
În urma comentariilor observ cât de rupți în cowr sunt profesorii din Rroemenica și cu câtă disperare se agață de cei 150 de euro.
150 de euro v-au făcut pe voi ?
Vă dau un exemplu :
Un prof de (...) poate fi și șofer de tir.
Un șofer de tir nu poate fi și prof(de ...).
Asta am făcut eu.
Fugiți cât mai e timp !
17.   Spalare de bani ... dar si de creiere trimis de
( 9 nov 2014, 17:23:05
Va dati seama ca ministerul ia banii de la Comisia Europeana pe proiect si banii se intorc tot la minister pe cursuri. Deci, in final, ministerul se imbotateste cu milioanele de euro fara sa mai dea explicatii de unde-i are, si apoi poate sa-i redirectioneze "unde vrea muschii lui". Iar fraierii pun botul!
18.   Vas ist Das ? trimis de
( 9 nov 2014, 18:22:23
Când spui Bucowina spui Austria.
Când spui Austria spui Franț.
Ce naiba caută Pinocchio acolo ?
Albania nu e în Bucovina.
19.   Comentariu trimis de
(10 nov 2014, 13:10:23
Şi dacă nu luam banii, ce se întâmplă cu ei? Rămîn la guvern???...nu mersi, găsim noi ce sa facem cu ei...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei