Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 nov 2014 - Anul XIX, nr. 261 (5770)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Campanie

Victor Ponta a vizitat ieri Pârteştii de Sus, localitatea din Bucovina în care a copilărit

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Candidatul alianţei PSD-UNPR-PC pentru funcţia de preşedinte al României, Victor Ponta, a vizitat în cursul zilei de ieri Pârteştii de Sus, localitatea din Bucovina în care a copilărit, în perioada anilor '80. Alături de preşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor, şi de primarul comunei Cacica, Elena Boloca, Victor Ponta a mers vineri dimineaţa la casa în care şi-a petrecut copilăria atunci când  venea în Bucovina, în Pârteştii de Sus, pentru că la Bucureşti nu se găsea mâncare. 

După ce a vizitat casa în care îşi petrecea vacanţele, Victor Ponta a fost prezent la două întâlniri, una în Cacica şi una în Pârteştii de Sus, la care au participat câteva mii de susţinători. În cadrul primei întâlniri, care a avut loc într-un restaurant din Cacica şi unde au fost prezenţi şi susţinători din judeţul Botoşani, primarul comunei, Elena Boloca, a ţinut să precizeze că la viitoarea vizită, Victor Ponta va fi primit ca preşedinte al României. În faţa celor prezenţi, liderul PSD Suceava a ţinut să sublinieze faptul că ziua de ieri a fost una extrem de importantă, deoarece se poate observa clar „cât de mulţi suntem alături de Victor Ponta, cât de mulţi suntem lângă România”.

Nechifor a precizat că mesajul care trebuie transmis românilor este cel de unitate, deoarece singurul care poate uni România este Victor Ponta.

„Văd în sală foarte mulţi colegi şi colege din Suceava şi Botoşani, dar sunt şi din Ardeal lângă noi. Semnalul este că Ardealul este lângă Victor Ponta şi asta trebuie să spunem mai tare. Este un om apropiat de noi, care crede în Dumnezeu, care crede în români şi care, aşa cum îl ştiu, din 2003, a rămas acelaşi om pe care îl ştiam atunci. Un om modest, aşezat, alături de noi toţi. Îi cunosc familia şi astăzi am trăit la Pârteştii de Sus câteva momente de emoţie profundă”, a spus Nechifor.

El a adăugat că Victor Ponta „este o mândrie pentru noi” deoarece va fi primul preşedinte al României „cu rădăcini de aici din Bucovina, din judeţul Suceava, din Pârteştii de Sus”. Cătălin Nechifor s-a declarat convins de faptul că Victor Ponta va fi „preşedintele pe care îl aşteptăm de 25 de ani”, un viitor preşedinte care va realiza unirea în România. „Şi vreau să spun că mândria noastră cea mai importantă trebuie să fie în 2018, când toţi românii sărbătoresc 100 de ani de la Marea Unire. Şi vom avea un preşedinte care până atunci va reuşi să unească România”, a spus liderul PSD Suceava.

Prezent la Cacica alături de Victor Ponta, preşedintele PC şi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat că prezența susținătorilor din Suceava şi Botoşani reprezintă un mesaj de unitate. El a spus că şi la Suceava şi la Botoşani au fost transmise două semnale, unul de unitate şi unul de schimbare. „Aţi dat un mesaj de schimbare. Nu credea nimeni în 2012 că putem, prin Cătălin Nechifor şi cu ajutorul dumneavoastră, să-l scoatem pe Flutur din Consiliul Judeţean. Iar dumneavoastră aţi dat mesajul de schimbare în toată ţara. Şi cred că e foarte important semnalul extraordinar pe care l-aţi dat şi în primul tur al acestor alegeri şi vreau să vă felicit. Cred că este acea schimbare pe care o doriţi dumneavoastră până la capăt. Avem nevoie de această schimbare. Să plece nu numai Traian Băsescu, ci şi partenerii acestuia, cei care vor să urmeze după dânsul la Cotroceni”, a spus Constantin.

 

Victor Ponta a prezentat povestea copilăriei sale în Pârteşti, unde a început să vină atunci când „noi, cei din Bucureşti, nu aveam ce mânca”

În faţa susţinătorilor veniţi din judeţele Suceava şi Botoşani, candidatul PSD pentru funcţia de preşedinte, Victor Ponta, a ţinut să le mulţumească acestora pentru că i-au făcut „o bucurie extraordinară” venind la Pârteştii de Sus, localitatea în care a copilărit. „Eu aici am copilărit, deşi nu sunt bucovinean prin naştere”, a spus Ponta, după care a ţinut să le spună tuturor povestea adevărată a copilăriei sale în Pârteştii de Sus. „Când a fost seceta mare în Moldova, familiile de aici din zonă pur şi simplu nu aveau cum să-şi ţină în viaţă copiii şi îi trimiteau la Bucureşti. Şi i-au trimis la bunica mea, şi au crescut cu mama mea şi cu mătuşa mea. După care au venit anii '80, când noi, cei din Bucureşti, nu aveam ce mânca. Şi aici, pentru că nu fuseseră colectivizaţi, oamenii aveau şi barabule, şi păpuşoi şi aşa am copilărit aici. Şi bineînţeles, când mă întreabă cineva unde am copilărit, spun că la Pârteştii de Sus sau spun la Cacica, ca să ştie şi cei care nu ştiu unde e Pârteştiul”, a spus candidatul PSD.

El a subliniat că vrea să ajungă preşedinte al României şi pentru faptul că a copilărit la Pârteşti, dar şi pentru că a făcut armata la Lugoj, pentru că din Banat „mi-am luat soţia”, dar şi pentru că a ieşit campion naţional la baschet la Sibiu, lucru cunoscut de puţine persoane.

„Vreau să fiu preşedinte pentru că nu există în această ţară nu un judeţ, nu există un municipiu, un oraş şi foarte puţine comune în care să nu fi mers măcar o dată şi în care să nu fi văzut ce trebuie făcut”, a mai declarat Victor Ponta. El a subliniat că în ţară se pot face toate lucrurile, însă cu o singură condiţie, şi anume „să nu ne mai certăm”. „Să nu mai fie tot timpul cineva care ne zice că suntem răi, că de ce aţi votat cu mine, că de ce nu ne certăm în continuare. Şi spunea şi Daniel Constantin că în 2012, şi în Suceava şi în Botoşani oamenii au venit alături de noi şi am izgonit un singur Flutur. La Suceava. Dar am izgonit şi unul de la Botoşani. Să nu uităm asta şi să nu uităm că i-am văzut din nou, lângă domnul Iohannis era domnul Flutur, ăla pe care l-aţi izgonit dumneavoastră”, a afirmat Ponta.

El a subliniat că va câștiga alegerile prezidenţiale pentru că intenţia sa este de a-i reprezenta pe toţi românii. De asemenea, Victor Ponta a spus că propunerea sa pentru toţi colegii săi este de a reface USL, care i-a reprezentat pe toţi românii. „Vreau să vă cer tuturor colegilor mei din PSD să refacem USL, să-l avem pe Călin Popescu Tăriceanu prim-ministru, să fim toţi împreună cum am fost în 2012, să fim împreună toţi cei din toate regiunile. Dacă vă uitaţi pe la presa lui Băsescu rezultă că Ardealul nu vrea cu Victor Ponta. Vreau să vă spun că am primit un milion de voturi în Ardeal şi sunt convins că pe 16 noiembrie vor fi şi mai mulţi, aşa cum au fost moldoveni, olteni, bucureşteni, dobrogeni sau bănăţeni. Eu nu vreau să lăsăm pe nimeni să ne rupă din nou ţara între cei răi, care votează cu Ponta, şi cei buni, care votează contra lui Ponta. Aşa cum am învăţat la Pârteşti, eu cred că dacă suntem uniţi, dacă ne ajutăm între noi, întotdeauna suntem mai puternici”, a declarat candidatul PSD. El i-a rugat pe toţi cei prezenţi să se gândească la faptul că „după 10 ani răi”, mai sunt încă opt zile şi „cred că rezistăm şi trebuie să vorbiţi cu oamenii din uşă în uşă, şi din poartă în poară, să le spuneţi adevărul despre ce am făcut şi ce vrem să facem în continuare. Şi atunci o să câştigăm cu siguranţă. Şi atunci tot împreună o să facem până la capăt toate lucrurile bune pe care le-am promis în 2012. Vă mulţumesc, vă urez succes, pe 17 noiembrie sărbătorim, şi apoi ne vedem cu toţii la Cotroceni pentru a ne construi România şi pentru a o face aşa cum ne-am dorit-o toţi”, a încheiat Ponta.

 

Ponta: „Vreau să ştiţi că acolo, la Cotroceni, va fi cineva care vă iubeşte”

Ulterior, la întâlnirea din Pârteştii de Sus, preşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor,  le-a transmis celor câteva mii de susţinători că Victor Ponta va fi un preşedinte al României care a trăit şi a gustat din Bucovina, a mers la biserică în Bucovina şi a fost alături de suceveni în toate funcţiile pe care le-a avut. „Suntem aici, în inima Bucovinei, în Suceava şi vrem să dăm un mesaj categoric. Ţineţi minte trei cuvinte: Victor Ponta preşedinte!”, a spus Nechifor. La rândul său, Victor Ponta le-a transmis susţinătorilor săi că va fi în continuare acelaşi om pe care l-au cunoscut în urmă cu 30-35 de ani, „un om care îşi iubeşte familia, care ţine la prieteni, care crede în Dumnezeu, şi vreau să fac împreună cu dumneavoastră numai lucruri bine pentru noi şi pentru copiii noştri”. El a declarat că de fiecare dată se întoarce în Pârteştii de Sus şi în Bucovina „cu inima plină de bucurie” şi a ţinut să le spună tuturor că „vreau să ştiţi că acolo, la Cotroceni, va fi cineva care vă iubeşte”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Victor Ponta a vizitat ieri Pârteştii de Sus, localitatea din Bucovina în care a copilărit.
 Vizualizări articol: 9171 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 30 voturi
Victor Ponta a vizitat ieri Pârteştii de Sus, localitatea din Bucovina în care a copilărit2.3530

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei