Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 nov 2014 - Anul XIX, nr. 261 (5770)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   21 imagini |   ø fişiere video

Dom Polski

Călătorie prin Europa, la Balul Bobocilor organizat de Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” din Suceava şi-a ales cei mai frumoşi boboci într-un spectacol atractiv, desfăşurat, joi seară, la Dom Polski. În acest an, şase perechi de boboci, care au reprezentat câte o ţară europeană (Turcia, România, Grecia, Spania, Polonia şi Ucraina) au intrat în focul competiţiei, pentru titlurile de Miss şi Mister Boboc. Pe lângă cei 12 boboci care au încercat să convingă juriul că sunt cei mai frumoşi şi mai talentaţi, că doar nu degeaba au fost selectaţi la Balul Bobocilor, organizatorii spectacolului au introdus în concurs, spre amuzamentul publicului, şi o pereche haioasă, unul dintre parteneri fiind travesti, pereche care a fost foarte prezentă pe tot parcursul spectacolului, ea reprezentând „Ţara leneşilor”. „Stephanie”, o fetiţă veselă şi optimistă, care adoră să stea în faţa televizorului şi să vizioneze meciuri de fotbal, l-a însoţit pe „Sportacus”, un supererou agil şi un acrobat foarte bun, căruia îi place foarte mult să croşeteze şi să se admire în oglindă. În restul timpului, Sportacus preferă să se uite cu prietenele la telenovele, să se joace pe iPhone şi să-şi facă manichiura, cel puţin aşa au fost descrişi cei doi boboci surpriză de către prezentatorii spectacolului. 

 

Boboci... europeni

Juriul concursului a fost format din profesoara Amalia Popescu, directorul Colegiului Tehnic „Samuil Isopescu”, profesoara Carmen Lazăr, profesoara Ramona Chiricheş, Alin Camilar din clasa a XII-a D (din partea sponsorilor), Alina Curic din clasa a X-a D (reprezentanta elevior).

Prima probă din concurs a constat în prezentarea unor ţări din Europa şi rostirea unei fraze în limba ţării respective. Ţinutele pe care le-au purtat concurenţii nu au fost jurizate, dar elevii de clasa a IX-a şi-au ales haine care să se potrivească ţării pe care au reprezentat-o. Cu emoţii inerente vârstei, mai ales că au vorbit liber, bobocii au avut de partea lor publicul, care i-a încurajat chiar şi atunci când s-au încurcat. Perechea întâi din concurs a fost formată din elevii Bianca Apăvăloaie şi Marian Chelaru, care a reprezentat Turcia. România a fost reprezentată de concurenţii Ioana Dascălu şi Alexandru Doboș. Pe tot parcursul acestei prime probe, pe un ecran au fost proiectate imagini din ţările „vizitate” de bobocii de la „Samuil Isopescu”. Din Grecia s-au întors pe scena Dom Polski, pentru a povesti lucruri interesante despre această ţară, bobocii Roxana Grosariu şi Raul Bartchevici. Frumusețile Spaniei au fost împărtăşite publicului de bobocii Maria Grămadă şi Laurențiu Cotruț. Polonia a fost o altă ţară pe care doi concurenţi de la „Samuil Isopescu”, Ioana Drăgoi şi Robert Rîpan, au recomandat-o ca destinaţie de vacanţă. Ucraina a fost prezentată de bobocii Cristina Agafiței şi Cosmin Moroşanu, care au spus că le-ar plăcea să-şi încânte privirea şi cu alte locuri şi lucruri frumoase din Europa.

 

Dramatizare a unei secvenţe din filmul „Brigada Diverse la munte şi la mare”

După prima probă din concurs, bobocii s-au retras în culise, pentru a se pregăti pentru proba următoare din concurs, timp în care publicul a avut parte de câteva momente de umor şi muzică de bună calitate. Trăsăturile acestui spectacol-concurs au fost calitatea, măsura lucrurilor spuse şi făcute.

Emilian Ivanovici, elev din clasa a XI-a C, de la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu”, a interpretat melodiile „Salut, sunt cineva!” şi „Zariţa Zanga”, acompaniat de tatăl său, Valentin Ivanovici. A fost un moment reuşit, pe care spectatorii l-au agreat şi aplaudat.

O scurtă dramatizare a unei secvenţe din filmul „Brigada Diverse la munte şi la mare”, realizată de colegii Emanuel Vrăbioru, Daniel Simon, Maria Luca, din clasa a XII-a A, Andreea Şvabu, Daniel Vrăbioru, Emma Suman, din clasa a X-a D, şi Paula Muntean, din clasa a XI-a C, a stârnit hohote de râs şi i-a binedispus pe spectatori.

Pe scenă au urmat fetele din clasa a X-a D, îmbrăcate în ţinute elegante, care au făcut o paradă a modei cu ţinute realizate de creatori autohtoni.

 

Umor, muzică, dans

A doua probă din concurs a fost proba dansului specific țărilor pe care bobocii le-au prezentat juriului şi spectatorilor la începutul spectacolului. Păstrându-şi aceleaşi ţinute, care vizual îi integrau în ţara pe care o reprezentau pe scenă, elevii-concurenţi s-au descurcat bine la această probă, alegându-şi câte un dans tradiţional din fiecare ţară. S-a văzut că au muncit mult pentru această probă, că s-au străduit să execute paşii de dans cât mai corect, şi asta a contat pentru juriu. După aplauzele pe care le-au primit din partea susţinătorilor din sală, bobocii s-au retras în culise, pentru a lăsa loc colegilor care au prezentat un moment de pantomimă. Cosmin Roman, Ciprian Anton şi Mihai Tocilă, din clasa a XII-a C, au pregătit momentul de pantomimă „Tentaţia banilor”.

Un fost elev de la „Isopescu”, Nicuşor Cîtea, a cântat muzică populară românească, împreună cu formaţia Genyus. Publicul, în majoritate tânăr, a reacţionat foarte bine la folclor, a aplaudat şi a dansat pe ritmuri populare. Sceneta „Enigma sultanului” a fost pe placul spectatorilor, care, imaginar, au revenit în Turcia (după ce bobocii care au reprezentat această ţară s-au retras în culise), unde sultanul a fost deranjat de trei turişti clandestini, în timp ce el se întreţinea cu câteva fete frumoase. Sceneta a fost interpretată de elevii Victor Ovadiuc şi Cătălin Chiş, din clasa a XII-a B, Robert Volanschi, din clasa a XI-a C, Daniel Vrăbioru, Vlad Raul şi Constantin Olariu, din clasa a X-a D. Frumoasele şi provocatoarele cadâne au fost interpretate de eleve din clasa a IX-a A.

Au urmat apoi elevii Emilian Ivanovici şi Iulian Crainiciuc, care, acompaniaţi la chitară de profesorul Ionuţ Ilisoi, au interpretat piesa „Kiss from a rose”. Un alt moment antrenant din spectacol a fost o demonstraţie de capoeira, care este o formă de artă marţială ce rezultă dintr-o combinaţie magnifică de acrobaţie, dans, muzică şi ritualuri, ce provine din Brazilia. Grupul Capoeira Brasil Suceava a fost aplaudat şi apreciat de întreaga sală.

 

Elevii au aplaudat la unison un act artistic de calitate

Ultima probă din concurs a fost proba ţinutelor de seară. În ţinute elegante, bobocii s-au prezentat pentru ultima oară în faţa juriului şi a publicului, dar nu oricum. Ei au demonstrat că pot să danseze mai multe stiluri de dans, pe ritmuri diferite, pe muzică ritmată sau lentă, probă ce a contat şi la jurizare.

În timp ce juriul s-a retras pentru deliberare, pe scenă a revenit profesorul Ionuţ Ilisoi, însoţit de chitară, şi tânărul sucevean Alexandru Laza, însoţit de saxofon, împreună interpretând câteva melodii din repertoriul internaţional. A fost un moment de succes, publicul aplaudând îndelung prestaţia invitaţilor de pe scenă. Sunt suceveni, sunt tineri, sunt talentaţi. Nu au venit pe scenă însoţiţi de animatoare şi nici nu au cântat manele. Au avut succes şi au fost aplaudaţi îndelung. Este un semn că publicul apreciază muzica de calitate, artiştii talentaţi şi că elevii aplaudă la unison un act artistic de calitate.

Balul Bobocilor organizat în acest an de Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” s-a încheiat după două ore de spectacol. Elevii au plecat din sală cu o amintire plăcută, mulţumiţi că au organizat, cu resurse puţine, un bal de calitate.

 

Premiere

Juriul a decis: Bianca Apăvăloaie şi Marian Chelaru, care în concurs au reprezentat Turcia, au primit titlurile de Miss şi Mister Boboc. Miss Popularitate a fost desemnată eleva Ioana Dascălu (reprezentanta României), iar Mister Popularitate a fost ales Raul Bartchevici. Cei mai buni boboci-dansatori s-au dovedit a fi Ioana Drăgoi - Miss Dans şi Alexandru Doboș – Mister Dans. „Stephanie” şi „Sportacus”, surpriza din concurs, au fost desemnaţi de juriu perechea anului. Câştigătorii au primit diplome şi cadouri din partea organizatorilor şi sponsorilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Călătorie prin Europa, la Balul Bobocilor organizat de Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu”.
 Vizualizări articol: 4655 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Călătorie prin Europa, la Balul Bobocilor organizat de Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu”5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei