Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 nov 2014 - Anul XIX, nr. 261 (5770)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Termica Suceava

Primele facturi ale iernii, la nivelul câtorva zeci de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primele facturi la încălzirea locuinţelor din acest sezon rece vor fi afişate curând la avizierele blocurilor din municipiul Suceava, racordate la sistemul centralizat de termoficare.

În baza consumurilor înregistrate de furnizorul de energie termică, Termica Suceava, căldura furnizată sucevenilor în prima lună din acest sezon rece – octombrie, nu încarcă cu mult facturile de întreţinere.

De exemplu, pentru o garsonieră, valoarea consumului mediu de energie termică este de 13 lei, în vreme ce pentru un apartament de două camere, valoarea medie a facturii la încălzire, pentru luna octombrie, este de 22 de lei.

La o locuinţă cu trei camere, valoarea medie a consumului de energie termică este de 29 de lei, în vreme ce sucevenii care locuiesc în apartamente cu patru camere au de achitat pentru căldura consumată în octombrie, în medie, 38 de lei.

„Valoarea consumurilor de energie termică din luna octombrie a acestui an este foarte apropiată de cea înregistrată în luna octombrie a anului trecut. Valorile medii de consum au fost influenţate semnificativ şi de faptul că perioada de furnizare a căldurii a fost una destul de mică, de opt zile”, a explicat directorul Termica Suceava, Ovidiu Dumitrescu.

Perioada luată în calcul pentru facturare este de cuprinsă între 1 şi 31 octombrie, dar cum de pe 7 octombrie furnizarea energiei termice pentru producerea apei calde a fost oprită de către producător, Bioenergy, nici căldură nu s-a furnizat mai devreme de 24 octombrie.

Valorile prezentate reprezintă consumul mediu din sistemul de termoficare, valorile care vor apărea pe statele de plată putând fi diferite, de la caz la caz, în funcţie de economiile făcute de locatari, de condiţiile tehnice din bloc, de gradul de izolare termică a clădirii, dar şi de numărul de consumatori activi din imobil.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primele facturi ale iernii, la nivelul câtorva zeci de lei.
 Vizualizări articol: 2446 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Primele facturi ale iernii, la nivelul câtorva zeci de lei5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei