Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 iul 2014 - Anul XIX, nr. 149 (5658)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

În aşteptarea pedepsei

Trimis în judecată, după ce şi-a omorât soția cu 47 de lovituri de cuţit

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii criminalişti din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus la sfârşitul săptămânii trecute trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a individului care, în urmă cu aproximativ o lună şi jumătate, şi-a măcelărit soţia într-un apartament din municipiul Câmpulung Moldovenesc, după care a târât-o în faţa blocului, unde a lovit-o de mai multe ori.

 

Scenariul unei crime terifiante. Două cuţite s-au rupt 

Monstruoasa faptă s-a petrecut în seara zilei de 20 mai a.c.

Vasile Negru (39 de ani) era căsătorit cu victima, Adriana Negru (24 de ani), de aproximativ opt ani de zile, având împreună o fetiţă în vârstă de 3 ani.

Căsnicia celor doi a fost una plină de certuri şi scandaluri, multe dintre acestea lăsându-se şi cu violenţe fizice.

În ultimele luni, Adriana Negru intenţiona să se despartă de soţul ei şi i-a mărturisit acest lucru tatălui ei.

În seara zilei de 20 mai a.c., potrivit declaraţiilor date de Vasile Negru în faţa anchetatorilor, acesta s-a dus la un local din municipiul Câmpulung Moldovenesc, unde a consumat băuturi alcoolice. Pentru a-şi face curaj, susţinea inculpatul la audieri.

Apoi, s-a dus la locuinţa unchiului soţiei sale, unde ştia că aceasta obişnuia să se refugieze şi să îngrijească de mătuşa ei, Valentina Şpac.

„Negru Vasile a sunat insistent la uşa apartamentului, după care a forţat calea de acces, a intrat furibund în interiorul locuinţei, strigând către soţia sa, care s-a refugiat în baie: <Te omor!>. Inculpatul a târât-o de păr pe soţia sa în bucătărie, iar de pe o masă, unde se afla un suport pentru cuţite de uz casnic, a luat un astfel de obiect şi a iniţiat un atac asupra acesteia. Potrivit declaraţiilor, intenţiona să îi secţioneze gâtul”, este scenariul conturat în urma anchetei.

Lama cuţitului s-a rupt, iar Vasile Negru a luat un alt cuţit cu care şi-a căsăpit victima. A lovit-o în zona gâtului, se arată în actele înaintate instanţei de judecată, iar mai apoi la nivelul inimii, precum şi în alte zone vitale ale corpului.

Şi cel de-al doilea cuţit s-a rupt ca urmare a intensităţii loviturilor.

În casă se afla în acele momente şi Valentina Şpac, mătuşa victimei, care a fugit pe scări să ceară ajutor.

„Ăsta merită să fie toată viaţa la puşcărie sau să-l pună pe scaunul electric, să-l omoare, ca în America”, e verdictul pe care i l-ar da criminalului mătuşa tinerei ucise.

Anchetatorii au numărat pe corpul victimei nu mai puţin de 47 de lovituri de cuţit.

 

Şi-a târât soţia pe scări, în faţa blocului, unde a continuat să o lovească

După ce a rupt două cuţite în urma loviturilor aplicate soţiei sale, Vasile Negru, susţin procurorii criminalişti, şi-a târât victima pe scările blocului, până în faţa imobilului, unde a abandonat-o pe trotuar, nu înainte de a o mai lovi de câteva ori cu picioarele în zona capului şi a corpului.

Un locatar care a auzit zgomote pe casa scării, Mihai Ivaşcu, a ieşit din apartamentul său şi a reuşit să-l imobilizeze pe agresor. „Am sărit pe geam desculţ şi m-am dus spre el... îi dădea cu piciorul în faţă. L-am prins de gât, i-am dat vreo două, am pus piciorul peste el şi am sunat la 112”, povestea Mihai Ivaşcu, tânărul care l-a imobilizat pe Vasile Negru.

Locatarul curajos povesteşte că inculpatul a continuat să fie agresiv şi după ce a fost încătuşat de poliţişti: „Mi-a spus că următorul sunt eu”.

Şi mătuşa victimei era în stare de şoc la o zi de la comiterea faptei: „Toată noaptea mi-era frică să nu scape de acolo de la poliţie, să vină să mă omoare şi pe mine”.

 

Ce a declarat inculpatul la audieri

În faţa anchetatorilor, Vasile Negru nu a regretat nici o clipă ce a făcut.

Îi părea rău de un singur lucru, susțin surse judiciare. „Că nu i-am tăiat gâtul”, mărturisea la audieri Vasile Negru. „Merita să moară”, le-ar mai fi spus el anchetatorilor.

El a spus că era gelos pe soția sa, întrucât ar fi descoperit mai multe conversații cu persoane de sex masculin pe rețeaua de socializare Facebook.

Vasile Negru a fost dat pe mâna judecătorilor pentru săvârșirea infracțiunii de omor şi riscă între 10 şi 20 de ani de închisoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trimis în judecată, după ce şi-a omorât soția cu 47 de lovituri de cuţit.
 Vizualizări articol: 3556 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Trimis în judecată, după ce şi-a omorât soția cu 47 de lovituri de cuţit5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei