Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 iul 2014 - Anul XIX, nr. 149 (5658)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La „meditaţie”

Condamnat pentru că a sechestrat şi violat o minoră

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 22 de ani, din Vicovu de Sus, îşi va petrece următorii 5 ani şi 8 luni într-o puşcărie din România. Ioan Bruja a fost găsit vinovat pentru două infracţiuni, respectiv viol, faptă pentru care a primit 5 ani de închisoare, şi lipsire de libertate, infracţiune pentru care judecătorii l-au condamnat la 4 ani de închisoare. Pedeapsa cea mai grea, de 5 ani de închisoare, s-a adăugat unei pedepse mai vechi cu suspendare, de 8 luni, astfel încât Ioan Bruja trebuie să execute 5 ani şi 8 luni de puşcărie.

Soluţia pronunţată ieri de Curtea de Apel Suceava este definitivă. Pe lângă privarea de libertate, Ioan Bruja a fost obligat şi la plata unei sume de 10.000 de euro către minora pe care a agresat-o, din care a achitat 1.000 de lei.

În acelaşi dosar a fost judecat şi condamnat un alt individ din Vicovu de Sus, Pavel Bobu, de 32 de ani. Procesul în ceea ce-l priveşte pe Bobu s-a terminat ceva mai rapid, şi asta pentru că amicul său, Ioan Bruja, a fost fugar o bună perioadă.

Dacă Bruja a primit 5 ani şi 8 luni de închisoare, Pavel Bobu va sta închis pentru o perioadă de 7 ani.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, într-o noapte din luna iulie a anului 2013, în jurul orei 24.00, Pavel Bobu se afla la volanul unei maşini şi în lunca râului Suceava a găsit-o pe victimă, o fată de 16 ani, într-un alt autoturism, împreună cu două cunoştinţe. A obligat-o pe adolescenta de 16 ani să urce în maşina sa, unde a forţat-o să întreţină cu el relaţii sexuale normale şi orale.

Apoi, a dus-o în zona Plai din oraşul Vicovu de Sus, la locuinţa lui Ioan Bruja. De aici, cei doi s-au dus pe câteva uliţe lăturalnice, unde, prin constrângere, au obligat-o pe minoră să facă pe rând sex cu ei.

Anchetatorii spun că tot calvarul victimei a durat până aproape de ora 4.00, când Ioan Bruja a dus-o la domiciliul ei, ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat.

Interesant este că şi victima s-a ales cu dosar penal, şi asta pentru că la câteva luni de la comiterea faptei ea a făcut în instanţă declaraţii mincinoase, susţinând că de fapt nu a fost violată de Pavel Bobu, încercând să-l scape pe acesta de acuzaţiile ce i-au fost aduse.

Adolescenta a fost pusă sub acuzare pentru favorizarea infractorului, petrecându-şi 24 de ore într-o celulă de la subsolul poliţiei judeţene.

Aceeaşi măsură a fost luată de poliţişti şi împotriva unui alt tânăr din Vicovu de Sus, Gheorghe C., de 28 de ani, care, audiat în calitate de martor în cauza respectivă, a infirmat declaraţiile iniţiale date în faţa anchetatorilor. Dosarul faţă de cei doi se află momentan în lucru la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Condamnat pentru că a sechestrat şi violat o minoră.
 Vizualizări articol: 3154 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Condamnat pentru că a sechestrat şi violat o minoră5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei