Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 iul 2014 - Anul XIX, nr. 149 (5658)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rechizitoriu

Trimis în judecată, după ce l-a bătut pe un bătrân care l-a prins la furat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 23 de ani, din Ilişeşti, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, fiind acuzat că l-a bătut pe un bătrân din aceeași localitate, după ce acesta din urmă l-a prins la furat.

În faţa anchetatorilor, suspectul, care a fugit din localitate după comiterea faptei, a venit cu o altă variantă decât cea a victimei, susţinând că nu se afla la furat.

 

În Noaptea de Înviere

Toată povestea s-a petrecut în acest an, de Paşte, chiar în Noaptea de Înviere, când Grigore G., în vârstă de 72 de ani, împreună cu soţia acestuia şi nepoata lor, aceasta din urmă o adolescentă de 17 ani, s-au dus la slujbă la biserica din sat.

Bătrânul nu a rămas la slujba de Înviere şi s-a întors singur la domiciliu, iar aproape de miezul nopţii a auzit câinele lătrând.

A ieşit din casă şi a observat un necunoscut, îmbrăcat în negru, cu o glugă pe cap şi o lanternă în mână.

Gândindu-se că suspectul ar putea deveni agresiv, septuagenarul s-a înarmat cu un cuţit şi s-a dus înspre partea din casă unde intrase între timp respectivul individ. L-a surprins pe hoţ în timp ce răscolea prin sertarele unui dulap şi se pregătea să fure un laptop, însă acesta l-a atacat pe bătrân, lovindu-l cu pumnul în zona feţei. Grigore G. a reuşit să riposteze şi l-a lovit cu cuţitul pe individ în mai multe zone ale corpului. Hoţul însă a reuşit să fugă din casă, trăgând şi blocând uşa după el, pentru a-l împiedica pe proprietar să-l urmărească. Bătrânul a reuşit totuşi să deschidă uşa, moment în care a fost lovit cu piciorul în cap şi a căzut în genunchi, iar hoţul a dispărut în noapte.

Sesizaţi de victimă, poliţiştii din sat au reuşit să identifice un principal suspect, în persoana unui tânăr din sat, Florin Bidirel, în vârstă de 23 de ani.    

Petele de sânge găsite la faţa locului duceau chiar până la locuinţa tânărului, care, au stabilit anchetatorii, s-a ascuns în pod, iar a doua zi s-a dus la un unchi de-al său, din comuna Ciprian Porumbescu, de unde a plecat ulterior cu concubina sa, în localitatea Mangalia, judeţul Constanţa, unde a stat aproximativ trei săptămâni, timp în care a lucrat la o fermă din zona Neptun.

Poliţiştii au prelevat şi mai multe amprente din gospodăria lui Grigore C., stabilind că acestea aparţin suspectului lor.

 

La audieri, le-a spus anchetatorilor că a intrat de frică în gospodăria victimei

Aflând că este căutat de oamenii legii, Florin Bidirel l-a sunat de pe un număr necunoscut pe un poliţist din sat, spunându-i că a fugit de frica poliţiei şi că se află în Oradea, deşi, arată anchetatorii, în realitate se afla la Neptun.

Abia după ce poliţiştii au aflat unde se află cu exactitate, suspectul a fost de acord să se predea, însă procurorii arată că acest lucru nu echivalează cu o predare voluntară.

În primă fază, la audieri, Florin Bidirel a recunoscut că a fost surprins în gospodăria lui Grigore C., însă a negat că ar fi venit la furat. Tânărul le-a spus anchetatorilor că, în acea noapte, se ducea spre biserică, iar pe drum, aproape de casa bătrânului, doi indivizi l-au ameninţat cu acte de violenţă, iar el, de frică, s-a refugiat în gospodăria septuagenarului.

Ulterior a revenit asupra declaraţiei şi a recunoscut fapta, arătând că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, că a intrat în casa bătrânului şi că intenţiona să fure un laptop. A negat însă că l-ar fi lovit pe Grigore C., spunând că doar l-a împins pe acesta, moment în care bătrânul l-a lovit cu un cuţit în mână, picior, abdomen şi şold.

Florin Bidirel a fost trimis în judecată pentru tentativă la tâlhărie calificată, fiind arestat preventiv pentru acuzaţiile ce i se aduc.

Bătrânul a fost cercetat şi el pentru lovire sau alte violenţe, însă procurorul de caz a dispus clasarea cauzei, „întrucât există o cauză justificativă, respectiv legitima apărare”.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trimis în judecată, după ce l-a bătut pe un bătrân care l-a prins la furat.
 Vizualizări articol: 1856 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Trimis în judecată, după ce l-a bătut pe un bătrân care l-a prins la furat5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei