Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 iun 2014 - Anul XIX, nr. 126 (5635)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bilanț

Organizarea alegerilor europarlamentare în judeţul Suceava a costat aproape 1,75 milioane de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectul Florin Sinescu a anunţat, ieri, că pentru pregătirea, organizarea şi desfășurarea alegerilor europarlamentare din judeţul Suceava a fost cheltuită o sumă de aproape 1,75 milioane de lei (17,5 miliarde de lei vechi). Florin Sinescu a explicat că potrivit Hotărârii de Guvern nr. 103 din 19 februarie 2014, pentru aprobarea bugetului şi a structurii cheltuielilor necesare pentru pregătirea, organizarea şi desfășurarea alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2014, Prefecturii judeţul Suceava i-a fost alocat un buget de puţin peste 1,9 milioane de lei, din care 1.579.000 de lei pentru cheltuieli de personal, 312.000 de lei pentru bunuri şi servicii şi 10.000 de lei pentru cheltuieli active nefinanciare.

Sinescu a spus că din banii alocaţi pentru cheltuielile de personal, o sumă de 1.488.540 lei a fost achitată pentru indemnizaţiile a 1.106 preşedinţi şi locţiitori şi 3.916 membri ai birourilor electorale ale secţiilor de votare, pentru grupul tehnic şi Biroul Electoral Judeţean. De precizat că preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare şi locţiitorii acestora au primit o indemnizaţie 367 de lei, iar membrii o indemnizație de 174 lei.

Prefectul a mai spus că pentru bunuri şi servicii s-a folosit suma de 250.632 de lei pentru achiziţionarea materialelor necesare pentru dotarea secţiilor de votare, plata transportului buletinelor de vot şi a materialelor necesare pentru buna organizare şi desfăşurare a alegerilor europarlamentare. Nu în ultimul rând, pentru alte active nefinanciare s-a cheltuit suma de 10.000 de lei, pentru achiziţionarea de tehnică de calcul pentru desfăşurarea în bune condiţii a alegerilor europarlamentare. „Consider că întregul proces electoral pentru Parlamentul European în judeţul Suceava s-a desfăşurat fără probleme, conform graficului din Programul calendaristic şi fără alte incidente. Instituţia Prefectului este garantul respectării legii şi trebuie să ducă la bun sfârşit întregul proces electoral. Legea trebuie respectată cu stricteţe şi, deopotrivă, dreptul de vot al cetăţenilor care trebuie să şi-l poată exercita în cele mai bune condiţii”, a spus Florin Sinescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Organizarea alegerilor europarlamentare în judeţul Suceava a costat aproape 1,75 milioane de lei.
 Vizualizări articol: 1266 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Organizarea alegerilor europarlamentare în judeţul Suceava a costat aproape 1,75 milioane de lei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei