Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 iun 2014 - Anul XIX, nr. 126 (5635)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pe 5 iunie

„Schimbările climatice – cauze și efecte”, dezbătute la APM, de Ziua Mondială a Mediului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Agenția pentru Protecția Mediului Suceava va organiza,  joi, 5 iunie 2014, la ora 10.00, la sediul din municipiul Suceava, de pe strada Bistriţei nr. 1A,  o dezbatere pe tema „Schimbările climatice – cauze și efecte”.

Specialiștii Agenției pentru Protecția Mediului Suceava vor prezenta semnificația și importanța zilei de 5 iunie, cât și aspecte legislative/strategii privind schimbările climatice.

La acţiune sunt invitați reprezentanţi ai unor instituții publice locale și județene, reprezentanţi ai unor instituții de învățământ, reprezentanți ai Direcției Silvice Suceava și Parcului Național Călimani, ONG-uri de mediu din județ şi reprezentanți ai unor agenți economici.

Manifestarea are loc în contextul Zilei Mondiale a Mediului – 5 iunie - zi instituită de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite şi care reprezintă elementul cel mai important al Programului Ecologic al Naţiunilor Unite.

Tema pentru Ziua Mondială a Mediului din acest an este „Insulele mici și schimbările climatice”.  Prin alegerea acestei teme se doreşte desfăşurarea unei campanii de  încurajare a acţiunilor/măsurilor care să conducă la prevenirea efectelor schimbărilor climatice.

„Este recunoscut  faptul că asistăm la o deteriorare evidentă a climei, vorbindu-se tot mai mult despre fenomenul încălzirii globale și creșterea nivelului mării, despre reducerea stratului de ozon  sau despre efectul de seră. Toate aceste perturbaţii în echilibrul planetar au urmări catastrofale asupra naturii şi implicit a omului, conducând la o creştere a frecvenţei unor fenomene meteorologice extreme, modificări majore ale caracteristicilor anotimpurilor şi chiar reducerea perioadei unora dintre acestea (ex. primăvara, toamna), toate acestea punând în pericol sursele de hrană  şi respectiv, sănătatea  populaţiei”, a declarat directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Suceava, Vasile Oşean.

Conform statisticilor, gazele cu efect de seră determină fenomenul încălzirii globale și provin în cea mai mare parte din sectorul energetic, pe locul următor situându-se  emisiile  provenite  din domeniul  transportului.

Măsurile pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră vizează în primul rând promovarea eficienţei energetice şi a sistemelor de cogenerare a energiei, utilizarea mai intensă a surselor de energie regenerabile, introducerea unor modele durabile de transport, etc., dar de importanţă majoră sunt şi cele de educaţie, conştientizare și participare a publicului  la luarea deciziilor din domeniul mediului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Schimbările climatice – cauze și efecte”, dezbătute la APM, de Ziua Mondială a Mediului.
 Vizualizări articol: 1409 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„Schimbările climatice – cauze și efecte”, dezbătute la APM, de Ziua Mondială a Mediului5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei