Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 iun 2014 - Anul XIX, nr. 126 (5635)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Partidă de botez în grup cu Mondialu, Băsescu şi Stolojan

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ca să îţi faci o părere fidelă despre Bercea Mondialu, Judeţeanu, Astralu sau cum l-o mai fi chemând, nu e nevoie să-i analizezi cazierul sau să te informezi din surse bine puse la punct asupra activităţilor sale. Nu e necesar, pentru a şti ce hram poartă, să afli contabilitatea precisă a stricăciunilor produse de el semenilor.

Nu. Pentru a şti exact câte parale face ajunge doar să-ţi înfrângi repulsia şi să te uiţi cu atenţie câteva secunde la el. La trupul său deformat de abuzuri, la faţa aia care nu conţine o trăsătură trădătoare de inteligenţă, de cinste sau de umanism. Ajunge să-l asculţi bâiguind ceea ce el crede că e o frază, o simplă frază, cea mai simplă frază din limba română şi din toate graiurile lumii.

Trecem acum la faza următoare. Şi-atunci, de ce Stolojan, Traian Băsescu şi frate-su s-au dat totuşi în stambă alături de Bercea Mondialu şi de lungul pomelnic al neamurilor şi amploaiaţilor săi? De ce nu i-au privit cu atenţie chipul pocit şi trupul ingrat înainte de a intra în orice fel de combinaţie cu el? De ce s-au prins totuşi cu el în horă, de ce i-au botezat puradeii şi au folosit aceeaşi hârtie de toaletă la petrecerile duse până spre ziuă?

Unii ar putea răspunde că, în lumina orbitoare a banilor, până şi chipul lui Bercea Mondialu sau Judeţeanu devine planetar, adică luminos, cald şi blând. Alţii ar aduce în discuţie voturile romilor, atât de dragi şi de ieftine. Cei mai religioşi ar pretexta că, atunci când botezi un copil, intri în dialog direct cu Iisus, care te felicită călduros, aşa că nu te mai interesează pedigriul micuţului.

Eu cred altceva. Băsescu şi finanţistul Stolojan s-au înhăitat cu Mondialu sau Judeţeanu pentru că ăsta este nivelul lor. Ăsta e anturajul unde se simt ei bine. Între asemenea inşi sunt la îndemâna lor. Pe acest palier îşi regăsesc tovarăşii de cultură şi de inteligenţă.

Spre deosebire de oamenii ca noi, care n-ar vrea să aibă două cuvinte de schimbat cu oameni ca Mondialu. În scop profilactic, dacă nu de altceva. 

    

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Partidă de botez în grup cu Mondialu, Băsescu şi Stolojan.
 Vizualizări articol: 1648 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Partidă de botez în grup cu Mondialu, Băsescu şi Stolojan4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei