Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 iun 2014 - Anul XIX, nr. 126 (5635)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

În repetate rânduri

Literele de pe soclul de marmură din faţa Universităţii „Ştefan cel Mare”, smulse de vandali

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

În vara anului trecut, la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) au fost finalizate lucrările de reamenajare din faţa corpului istoric al instituţiei, corpul A, prilej cu care, aproape de zona pietonală, de pe strada Universităţii, a fost amenajat un soclu din marmură cu numele şi sigla instituţiei.

Placat cu marmură, postamentul este situat la intrarea în campusul USV, fiind unul dintre cele mai reprezentative elemente de identitate vizuală a instituţiei.

Cu toate acestea, nu mult a durat până ce soclul a căzut pe mâna vandalilor care au furat, în repetate rânduri, câte una sau două litere prinse de postament.

Reprezentanţii instituţiei mărturisesc că au refăcut înscrisul, însă, ulterior, alte litere au fost îndepărtate de pe soclul de pe strada Universităţii.

Potrivit prof. univ. dr. ing. Mihai Dimian, prorector al USV, „după ce aceste acte de furt s-au repetat, am instalat o cameră video. Autorii au venit cu glugi, cu bâte şi au smuls literele în timpul nopţii, în jur de ora 2.00”. Acesta a mai menţionat că nu toţi cei care smulg semnele grafice de pe soclul USV au intenţia de a le valorifica, ţinând cont că unele au fost găsite deformate, aruncate la doar câţiva metri de soclu.

De cealaltă parte, rectorul responsabil de baza materială a USV, prof. univ. dr. Gabriela Prelipcean, a menţionat că slovele nu sunt din cupru, cum poate ar crede unii, ci sunt realizate dintr-un aliaj.

„Literele sunt doar suflate cu puţin cupru, costul uneia fiind între 200 şi 300 de lei. La început, nu ne-am pus problema că vor fi furate, am rămas şi noi neplăcut surprinşi de faptul că acestea au început să dispară”, a arătat Gabriela Prelipcean. Aceasta a mai evidenţiat că postamentul pe care se află sigla şi numele universităţii face parte dintr-un proiect mai amplu de reabilitate a compusului universitar. Potrivit proiectului, soclul ar fi trebuit amplasat câţiva metri mai în spate, dar, pentru a acoperi un tablou electric, reprezentanţii USV au considerat oportună plasarea soclului unde este acum.

Pentru a preveni alte furturi, reprezentanţii Universităţii din Suceava s-au gândit la două posibile soluţii. Fie vor instala un ecran de protecţie deasupra literelor, fie vor opta pentru un alt sistem de prindere a acestora, astfel încât la începutul anului universitar 2014-2015 numele instituţiei să fie complet. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Literele de pe soclul de marmură din faţa Universităţii „Ştefan cel Mare”, smulse de vandali.
 Vizualizări articol: 2147 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Literele de pe soclul de marmură din faţa Universităţii „Ştefan cel Mare”, smulse de vandali5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Paza trimis de
( 4 iun 2014, 17:23:30
Conectati aceste litere la curent electric,poate gasim cativa hoti ranjind.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei