Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 iun 2014 - Anul XIX, nr. 126 (5635)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Doliu

Motociclistul de 74 de ani care a murit într-o curbă periculoasă venea de la întrunirea moto a veteranilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Motociclistul în vârstă de 74 de ani din municipiul Vatra Dornei care a murit într-un accident care s-a petrecut într-o curbă deosebit de periculoasă de pe DN 17, în apropiere de Poiana Stampei, era un adevărat veteran în lumea motoarelor. Ca o ironie sorţii, acesta a murit în timp ce se întorcea de la întrunirea Clubului Motoveteranilor, care a avut loc la Călimăneşti-Căciulata, în judeţul Vâlcea. După cum am relatat în ediţia de ieri a ziarului nostru, cumplitul accident s-a petrecut duminică, în jurul orei 17.45, pe DN 17, la intrarea în Poiana Stampei dinspre Bistriţa.

Din ancheta derulată de poliţişti rezultă că motociclistul, Constantin Buzilă,

a derapat într-o curbă deosebit de periculoasă, în condiţii de carosabil umed, cauză din care a intrat pe sens opus, unde s-a lovit frontal de autoturismul condus regulamentar de un bărbat de 60 de ani, din municipiul Cluj-Napoca. Impactul violent nu i-a lăsat nici o şansă de supravieţuire dorneanului.

 

A murit în faţa fiicei, nepotului şi cumnatului

Moartea acestuia a produs rumoare şi tristeţe în rândul pasionaţilor moto. Dorneanul era unul din cei mai vârstnici motocicliști activi din ţară. Pe 31 mai, cu o zi înainte de tragedie, bărbatul s-a deplasat în staţiunea Călimăneşti-Căciulata, unde a avut loc o întrunire a Clubului Motoveteranilor. Constantin Buzilă a petrecut împreună cu colegii veterani în ale motocicletei din toată ţara, iar duminică s-a pornit spre casă, pe un motociclu (motocicletă cu două roţi în faţă). A fost însoţit la întrunire de cei doi copii ai săi, un cumnat şi un nepot. Fiul său se deplasa cu o altă motocicletă, în timp ce fiica sa cu o maşină, în care mai erau cumnatul bătrânului şi nepotul de la fiu al acestuia. La momentul producerii accidentului, fiul său se afla la câteva sute de metri în faţă, în timp ce ceilalţi trei erau în spate, tragedia petrecându-se chiar sub ochii acestora. Accidentul s-a petrecut când bărbatul mai avea doar ceva mai mult de 20 de kilometri până acasă. Din păcate, carosabilul umed şi, poate, oboseala, au dus la acest sfârşit tragic pentru Constantin Buzilă.

 

„Tot timpul râdea şi spunea că el, <Moşul>, va muri pe motor ca un bărbat adevărat”

Pe forumurile pasionaţilor de motociclete au fost postate numeroasemesaje de condoleanţe, multe însoţite de ultimele poze făcute de Constantin Buzilă la întrunirea de la Călimăneşti. Fiul bărbatului a postat, ieri, pe unul din forumuri, un mesaj emoţionant.

„Vă mulţumesc tuturor, din partea tatălui meu, pentru gândurile care sigur ajung la el şi sigur îl liniştesc. Era dedicat trup şi suflet motocicletei (o iubea aproape ca pe o fiinţă). Nu ştiu dacă să mă simt vinovat sau nu că l-am încurajat să mergem la întrunire. Oricum îşi dorea foarte mult asta. Dacă am greşit, sper să mă ierte. A ales sufletul lui să zboare în văzduh în loc să mai călătorească cu motorul pe pământ. El mi-a pus ghidonul în mâini când aveam doar şapte ani şi m-a încurajat şi sprijinit permanent în tot timpul de după. O să-mi lipsească foarte, foarte tare. De asemenea o să-i lipsească şi fiului mei Mihnea, care, din păcate, a văzut accidentul, fiind în maşina din spatele lui, împreună cu sora şi cumnatul meu. Sper ca Mihnea să nu-mi ceară să vând motorul, după toate astea, pentru că voi fi nevoit să o fac. Oricum ştiu că de acolo de sus ne veghează pe toţi împătimiţii celor două roţi. Îl rog aici, în faţa voastră, a celor pe care i-a stimat şi iubit atât, şi cu care se mândrea în faţa tuturor, să mă ierte că nu am fost în stare să-l fac să mai parcurgă cei 20-30 de km. care ne despărţeau de casă. Tot timpul râdea şi spunea că el, <Moşul>, va muri pe motor ca un bărbat adevărat. Lui i s-a îndeplinit visul, însă a lăsat un gol imens în urma lui. De asemenea, vă rog să mă iertaţi dacă fiul meu îmi va cere să nu-i duc pasiunea mai departe...”, este o parte din mesajul postat de fiul lui Constantin Buzilă.

Bărbatul va fi condus astăzi pe ultimul drum.

Colegii pasionaţi de motociclism din ţară s-au mobilizat pe forumuri pentru a strânge o sumă de bani în sprijinul familiei îndoliate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Motociclistul de 74 de ani care a murit într-o curbă periculoasă venea de la întrunirea moto a veteranilor.
 Vizualizări articol: 2558 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Motociclistul de 74 de ani care a murit într-o curbă periculoasă venea de la întrunirea moto a veteranilor5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei