Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 ian 2014 - Anul XIX, nr. 19 (5528)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

In memoriam

Lansare postumă de carte a profesorului Cătălin Ţigăeru de la Universitatea „Ştefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Joi, 23 ianuarie, aula din corpul E al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) a găzduit evenimentul de lansare a volumului postum „Metodica predării matematicii în ciclul primar” al universitarului Cătălin Ţigăeru.
Cătălin Ţigăeru (1958-2013) a fost cadru didactic în cadrul Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, publicarea volumului reprezentând un omagiu adus autorului din partea colegilor universitari.

Prieteni, întreaga conducere a USV, inspectori şcolari, rude, studenţi, colegi au participat la evenimentul organizat în memoria profesorului Ţigăeru, dascăl ce a cultivat permanent performanţa şi s-a implicat în obţinerea ei.

Moderator al manifestării, prof. univ. dr. ing. Adrian Graur a vorbit despre cel care şi-a asumat nobila misiune de a-i îndruma pe cei mici în utilizarea şi cunoaşterea conceptelor specifice matematicii, menţionând că „evenimentul de astăzi ne oferă prilejul unei noi întâlniri cu colegul nostru şi, deşi absent, Cătălin pare să fie mai prezent ca oricând, pentru că prin volumul pe care el îl semnează şi pe care avem onoarea să-l lansăm suntem martorii unui episod de nemurire”.

„Profesorul Ţigăeru este cadrul universitar care a înţeles importanţa matematicii în stimularea creativităţii în domeniul ingineriei, dovedind că matematica nu numai că nu obstrucţionează creativitatea, dar constituie, alături de celelalte discipline, un mijloc de a asigura flexibilitatea în gândire”, a mai precizat Adrian Graur.

Despre fostul său coleg, fostul rector al USV a mai povestit că acesta a fost un dascăl strălucit şi talentat care a reuşit să-i facă pe studenţi să înţeleagă că pregătirea lor nu trebuie raportată la prezent, ci la viitor.

Despre cartea cu valoare de testament, aşa cum a numit-o Adrian Graur, a vorbit şi lectorul Florica Diaconescu, aceasta menţionând că volumul reprezintă „o veritabilă sinteză didactică ce vine în sprijinul studenţilor şi profesorilor din învăţământul primar, propunându-le acestora o abordare clară şi logică a conţinuturilor matematice din curriculum-ul pentru clasele I-IV”.

La rândul său, lectorul Marinela Şpac a declarat că lucrarea se recomandă prin acurateţea definiţiilor şi a răspunsurilor sugerate.

Cătălin Ţigăeru a început să activeze în învăţământul superior din 1982 în calitate de titular al disciplinei de Matematici speciale din cadrul Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa calculatoarelor a USV, unde a contribuit la pregătirea a mii de studenţi.

 

Matematică şi artă

Tot ieri, după evenimentul de lansare a cărţii, în foaierul Auditoriumului ”Joseph Schmidt” a avut loc vernisajul expoziţiei de pictură în acuarelă semnată de Cătălin Ţigăeru.

Aprecieri despre picturile panotate au fost făcute de universitarul Ionel Corjan, acesta apreciind că Ţigăeru „avea simţul culorii, al formei, deşi a fost autodidact în domeniul artei”.

„Sunt peisaje din împrejurimi, din judeţul nostru, dar şi câteva peisaje de la Balcic, toate denotând sensibilitate. Cătălin Ţigăeru a evidenţiat frumuseţea peisajului campestru bucovinean, unde domină verdele foarte crud, perspectiva spre orizont, căldura atmosferei, putându-se sesiza o anumită intimitate cu peisajul”, a mai spus Corjan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lansare postumă de carte a profesorului Cătălin Ţigăeru de la Universitatea „Ştefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 7013 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 12 voturi
Lansare postumă de carte a profesorului Cătălin Ţigăeru de la Universitatea „Ştefan cel Mare”5.0512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei