Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 ian 2014 - Anul XIX, nr. 17 (5526)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Lucian AVRAMESCU

Lucian AVRAMESCU


Să fie demis statul român

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Priviri crețe. Suficiență împăunată. Un ministru rânjește cu un râs sardonic și-și așterne fundul în limuzina scumpă care-l așteaptă cu șofer și bodyguard. Cineva dă o declarație din care înțeleg că a făcut totul. Altcineva dă o declarație din care înțeleg că a făcut totul. Toți amploaiații îngrumăjați și grași, reprezentând instituții grase și cu grumazul financiar umflat, au făcut totul. Instituțiile care colcăie de generali, generali mulți și grași, cel mai mare număr de generali pe care și-l permite o țară grasă, bogată rău și amenințată zilnic de războaie, tac. Generalii care n-au participat la nici un război, niciodată, tac, ocupați cu aliniamentele de front ale uriașelor lor averi. Un jandarm care a umblat bezmetic, prin zăpadă, scoțându-și ochii prin crăci, ore în șir, căutând avionul în alt județ și-n altă pădure și pe alt continent înghețat decât continentul înghețat din Apuseni, e gata să-și dea demisia. A obosit, până la granița infarctului degeaba, fiindcă generalii lui, oprișii lui, generalii lui de instrucție și de spionaj și de ascultat cu microfonul în gaura cheii și de trimis după țigări i-au dat un ordin de luptă aiurea. A înotat prin alte zăpezi și pe alți versanți decât cei în care mureau încet și ireversibil niște oameni care-l așteptau pe el, salvatorul vinovat că are generali prea grași și prea îmbuibați și prea obosiți de averi și de luptat cu platourile aduse de servanți care nu se mai opresc din cărat rumeneli. Dom general, știți, iertați-mă că vă întrerup din mestecat, a murit fata aia, cică n-apucase să fie doctoriță, în pădure, trăiți, cică n-am dat coordonatele... Nici doctoriță întreagă? -  marș afară cu prostiile, în războaie mor mulți mă, ce face Jupânu, s-a întors, e încă mulțumit că i-am pus linie specială în garaj? Mulțumit, trăiți, da urlă poporu! Care popor, mă, mai du-te-n ... mă-ti cu poporul tău cu tot. Executa-rea!

Statul, de luni după-prânz, până la miezul nopții, cică n-a funcționat. Aș! Așa puțin în pană de curent? Statul nu mai umblă logic și pe picioarele lui de o grămadă de vreme. Să-și dea demisia ministrul Sulea, să fie demis generalul  Fulea sau Pulea... Să fie demis statul român, domnilor, în integralitatea sa, pentru imbecilitate dovedită și lene criminală față de cetățenii săi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Să fie demis statul român.
 Vizualizări articol: 3771 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 8 voturi
Să fie demis statul român5.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tipic pentru tine trimis de
(24 ian 2014, 12:13:46
...sa-ti infingi clontii un picut, asa, de forma, in c... lui Base...
2.   * trimis de
(24 ian 2014, 13:22:22
ştiam c-o bâlbâială cronofagă poate fi letală.Speram
ca evenimentele telurice ce va să vină ... să vină cu bafalo
evenimentele de rit balcanic ce-n jur le vedeam
se terminau ( de regulă) aşa cum începeau. La mişto

mai găseam resurse să sper de-o coabitare (două) cu norocu'
( mascându-mi neadevărul după .. personalitate juridică)
dar, în 2014, să moară oameni de frig CĂ TU NU GĂSEŞTI LOCUL ???
cred că nu greşesc : poţi ( sau vrei) mai mult, vlădică !?!?

2.1  RE: * trimis de
(24 ian 2014, 15:44:10
bafTalohappy
3.   Pentru ABCDAR trimis de
(25 ian 2014, 12:47:34
Gasesc versurile Dvs binevenite, iar sarcasmul fin care emana din ele tinteste chiar acolo unde trebuie. Va impartasesc cu totul indignarea fata de neputinta (sau prostia?) autoritatilor centrale sau locale, pentru ca indiferenta si dispretul acestor indivizi fata de cetatean nu are margini. Caut cu nerabdare comentariile Dvs si apreciez efortul pe care il faceti in fiecare zi, asternand in versuri ofurile care ne macina. Cu riscul de a suna prea stereotipic romanesc, va indemn sa o tineti tot asa pe mai departe.
3.1  RE: Pentru ABCDAR trimis de
(25 ian 2014, 13:20:30
dragă, să fiu sincer ?! .. nu mă străduiesc
oricum
am un like ? sunt încântatwhew Îţi mulţumesc

4.   Air crash (..._ _ _ ...) trimis de
(26 ian 2014, 11:33:02
Dacă aveți de făcut o călătorie cu avionul ,este obligatoriu ca înainte de îmbarcare să fi vizionat toate episoadele din „Tehnici esențiale de supraviețuire” avându-l protagonist pe Bear Grylls.Dacă vă depășește capacitatea de înțelegere ,atunci e obligatoriu să aveți cu dumneavoastră un pădurar la bord.Și rugați-vă să nu cădeți pe teritoriul Rromâniei.
5.   Carpathian garden trimis de
(26 ian 2014, 11:47:59
Colţul Troll-ului - Cum a murit Bear Grylls în România

Paul NĂSĂUDEANU (paul.nasaudeanu@telegrafonlin

Paraşutat în munţii Apuseni, Bear Grylls moare, pentru prima şi, posibil, ultima oară, neputându-i supravieţui României. Este luat din zbor de agenţii Ministerului Finanţelor, care îi cer taxă de primă înmatriculare pentru paraşută şi impozit forfetar pentru adăpostul din cetină pe care şi-l va construi până la apus. Impozit dublu - o dată pentru unitate de alimentaţie publică, că, deh, din ursul vânat şi rotisat va hrăni şi echipa de filmare, şi încă o dată pentru service, căci îşi va repara şi paraşuta ruptă în stiva de brazi tăiaţi ilegal de „braconieri”
5.1  RE: Carpathian garden trimis de
(26 ian 2014, 11:48:50
De bine ce cade în pădure, Bear Grylls este nevoit să facă un drum lung şi aproape mortal până la cea mai apropiată circă financiară, pentru a obţine autorizaţie de camping, licenţă de vânătoare, aviz mass-media de la Master Chef că viermii pe care îi va mânca vor fi omorâţi şi gătiţi conform standardelor ONG-iste din UE, taxă parafiscală pentru racordarea la pârâu şi taxă eco pentru eventualele E-uri aduse din ţara lui natală şi deversate în ecosistemul „mereu surprinzător” din România, via „şuşulică”. Mai apoi, supravieţuitorul aproape că moare, după ce face imprudenţa de a mânca o cioară recent întoarsă de la groapa de gunoi improvizată în mijlocul poienii de turiştii care fac grătar weekend de weekend. Ca să se dezinfecteze, Bear Grylls bea nişte alcool natural, preparat în hambar, din electrozi, găinaţ şi carton, de către „supravieţuitorii�
5.2  RE: Carpathian garden trimis de
(26 ian 2014, 11:49:38
din cel mai apropiat sat. Acest du-te-vino îl oboseşte pe eroul nostru, care nu mai observă viitura, un cadou al codului portocaliu. Înaintea pompierilor, în sat ajunge un car de televiziune. Reporteriţa refuză să-l ajute şi preferă să facă poze pentru Facebook. Disperat, Bear Grylls înoată până la prima barcă şi începe să vâslească spre pădure. Este interceptat de Rutieră, care îl amendează drastic pentru vâslire în stare de ebrietate şi pentru că nu face dovada că ar fi plătit taxa de primă înmatriculare pentru vehicul.
5.3  RE: Carpathian garden trimis de
(26 ian 2014, 11:50:25
Başca, nu poartă nici centură. Neavând bani de şpagă, omul încearcă să fugă, dar se împiedică de un politician ieşit la pescuit voturi şi îşi pierde cunoştinţa. Este dus la spital, unde moare din cauza tetanosului, căci vaccinul lipseşte cu desăvârşire în localitatea respectivă.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei