Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 ian 2014 - Anul XIX, nr. 19 (5528)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Un exemplu de urmat

Sebi, băieţelul de nici 12 ani diagnosticat cu o boală cruntă, şi-a lansat a doua carte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Fiecare zi care trece reprezintă o nouă victorie a lui Sebi cu soarta cruntă care i-a fost dată. Tetrapareza spastică cu care a fost diagnosticat şi care l-a ţinut ani întregi într-un scaun cu rotile nu l-a înfrânt. Cu multă voinţă, dar şi cu dragoste de viaţă, Sebi Crăciun, băiatul de nici 12 ani din Câmpulung Moldovenesc, şi-a lansat vineri a doua carte. După „Freamăt şi speranţă”, la finele săptămânii trecute a apărut pe piaţă „To be or not to be Toby", o carte scrisă în amintirea unei broaşte ţestoase pe care Sebi a pierdut-o.

Şi dacă în lumea literară Sebi începe să devină un nume cunoscut, şi lupta cu boala pare pe un drum bun. După ce 11 ani a fost ţintuit într-un scaun cu rotile, micuţul a început acum să facă primii paşi de unul singur. Sunt paşi timizi, dar care le dau mari speranţe părinţilor că băiatul lor va deveni un om normal din punct de vedere fizic.

 

Povestea broaştei ţestoase Toby

Noua carte lansată de Sebi Crăciun, în colaborare cu Sorin Poclitaru, este inspirată din realitate. Micul scriitor povesteşte cu umor cum şi-a pierdut micul animal de companie, pe care între timp l-a înlocuit cu o altă broască ţestoasă, Moby.

„Am pierdut-o din greşeală, în timp ce eram la grătar. M-am întors să văd micii şi broasca a dispărut. A ajuns în grădina unei femei mai în vârstă, care a văzut-o aşa cu carapace şi a crezut că-i Necuratul şi a aruncat-o”, a arătat Sebi.

Şi colegii de şcoală ai băiatului au rămas impresionaţi de poveste, despre care spun că are umor. „Îmbină ficţiunea cu realitatea, iar cel mai mult mi-a plăcut când Toby a ajuns la acea bătrânică, iar femeia s-a speriat de broasca ţestoasă”, a povestit una dintre colegele lui Sebi.

 

Sorin Poclitaru, Adi Beznă şi Marius Matache, oamenii care au sprijinit noul proiect al lui Sebi

Lansarea de vineri seară, de la hotelul Zimbru, a avut parte şi de susţinători de marcă. Sorin Poclitaru, omul care l-a încurajat mereu pe Sebi să scrie, dar nu oricum, ci într-o manieră veselă, este şi coautor al cărţii „To be or not to be Toby”.

„Ne-am inspirat unul de la celălalt şi cred eu că a ieşit o carte bună. Suntem doi prieteni care colaborăm pentru acelaşi ideal”, a spus Sorin Poclitaru.

Şi pentru Adi Beznă, unul dintre folkiştii care au asigurat fondul muzical al evenimentului prilejuit de lansarea cărţii, prietenia şi spiritul de solidaritate sunt tot ce contează.

„Suntem uniţi în jurul lui Sebi, dar este ca un dar şi pentru noi, o bucurie de a ne întâlni între prieteni”, a arătat Adi Beznă.

Bucuria de a participa la acest eveniment a fost subliniată şi de Marius Matache, un alt folkist care a ţinut să fie alături de Sebi.

„Un scriitor, un foarte tânăr scriitor, şi mă bucur că Sebi o face cu mult entuziasm, mai ales în vremea asta, când foarte puţini oameni mai fac acest lucru”, a completat Marius Matache.

 

Sebi urmează să fie operat din nou, la Chişinău

Cu banii de pe această ultimă carte Sebi speră să reuşească să-şi ajute părinţii să acopere cheltuielile cu următoarea operaţie din primăvara acestui an. A mai trecut prin mâinile chirurgilor, iar cum Sebi este un luptător, se poate vedea şi o evoluţie uimitoare.

Micuţul va fi operat din nou, la Chişinău, de medici din Rusia, iar mama lui, Anca Crăciun, speră că noua intervenţie chirurgicală şi terapia care va urma să fie benefice pentru Sebi.

„Mă simt minunat să văd că nişte oameni se implică şi se adună pentru a face un bine. De 11 ani visăm să-l vedem făcând un pas, iar acest vis s-a îndeplinit anul acesta”, a spus emoţionată Anca Crăciun.

Pentru cei care vor să susţină cauza lui Sebi şi să-i cumpere cărţile s-au deschis numere de cont pe numele părinţilor acestuia: RO44BPOS34103564828RON01, titular Cont Banc Post Crăciun Constantin Eugen, şi RO 78 RZBR 0000 0600 1263 1105, titular Cont Raiffeisen Crăciun Ancuţa Iuliana.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sebi, băieţelul de nici 12 ani diagnosticat cu o boală cruntă, şi-a lansat a doua carte.
 Vizualizări articol: 2868 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Sebi, băieţelul de nici 12 ani diagnosticat cu o boală cruntă, şi-a lansat a doua carte5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei