Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 ian 2014 - Anul XIX, nr. 19 (5528)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Replică

Ioan Balan, atac în forţă la adresa PSD Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PDL, deputatul Ioan Balan, s-a dezlănţuit împotriva social-democraţilor din municipiul reşedinţă de judeţ, după ce liderul acestora, senatorul Ovidiu Donţu, a afirmat că sucevenii sunt indignaţi şi nemulţumiţi de declaraţiile pe care le-a făcut cu privire la proiectul de 8 milioane de euro prin care mai multe străzi urmează a fi modernizate. Ovidiu Donţu a mai precizat că proiectul în cauză a fost susţinut de USL.

În replică, Ioan Balan a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că proiectul de 8 milioane de euro a fost demarat în perioada în care PDL avea majoritate în Consiliul Local Suceava. „Am văzut anumite scrisorele trimise de liderii PSD în care se spune că Ioan Balan minte. Şi vreau să spun foarte clar că Ioan Balan nu minte şi nu dezinformează. Şi vă rog să urmăriţi toate apariţiile mele publice din perioada în care am ieşit mai în faţă ca actor politic al PDL şi am avut abordări pe subiecte care erau de actualitate. Am crezut că este suficient să vă vorbesc despre aceste lucruri, dar am văzut că pentru unii lideri PSD nu este de ajuns, şi de aceea mă văd obligat să prezint şi probele scrise”, a declarat liderul PDL Suceava.

Ioan Balan a arătat că în data de 27 august 2009, Consiliul Local Suceava a aprobat Planul Integrat de Dezvoltare Urbană, iar proiectul a fost depus la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est. „Data este importantă, pentru că la momentul respectiv PDL avea majoritate absolută în Consiliul Local”, a subliniat Balan. El a explicat că acest proiect cuprindea reabilitarea bulevardului principal al Sucevei, modernizarea zonei centrale şi construcţia celor două parcări subterane, modernizarea iluminatului public, construcţia Centrului pentru susţinerea tradiţiilor populare şi instalarea de camere video pentru asigurarea siguranţei cetăţeanului. Ioan Balan a mai spus că proiectul avea o valoare iniţială de 22,4 milioane de euro, iar în urma licitaţiei s-a realizat o economie de 8 milioane de euro.

„Se spunea că acest proiect a fost făcut de PSD, cu majoritatea PSD din Consiliul Local. Numai că surpriză! ADR Nord-Est a solicitat printr-o adresă din 14 iunie 2012, şi data este din nou importantă, informaţii despre proiectele de rezervă pentru aceste economii. Şi imediat primarul Ion Lungu a răspuns la această adresă, în data de 15 iunie 2012, când PDL era majoritar în Consiliul Local, şi a trimis primul proiect de rezervă”, a spus liderul PDL Suceava. El a mai precizat că acest proiect este unul şi acelaşi cu cel despre care PSD susţine în momentul de faţă că l-a susţinut pentru a fi realizat.

 

Balan îi invită pe cei de la PSD să arate un singur proiect pe care l-au făcut pentru Suceava

Ioan Balan a spus că acest proiect de 8 milioane de euro, „Modernizarea şi extinderea infrastructurii stradale şi pietonale în municipiul Suceava”, cuprinde modernizarea bulevardului George Enescu, a străzilor Mărăşti, Mihai Eminescu, Universităţii, Traian Vuia – Alexandru Ghica până la ieşirea spre Rădăuţi, iar în cartierul Burdujeni, modernizarea străzilor Calea Unirii, Cuza Vodă şi Plevnei. „Toate lucrurile acestea arată cine spune adevărul şi cine minte. Mai trebuie spus că în septembrie 2013, în Consiliul Local s-au aprobat indicatorii tehnico- economici ai acestui proiect, iar PSD vine şi spune astăzi că au fost principalii promotori. Dacă nu se aprobau aceşti indicatori se pierdeau banii. Mai mult, cei de la PSD mă întreabă dacă ştim cine are majoritate în Consiliul Local Suceava. Şi eu ştiu că ponderea în Consiliul Local este aceea stabilită de cetăţeni. Şi anume zece consilieri PDL şi şase consilieri PSD. Dacă vorbim despre PDL şi PSD, asta este ponderea”, a subliniat Ioan Balan.

El a adăugat că dacă ar fi să vorbească despre cel mai important proiect din această perioadă a celor din PSD,  poate să evidenţieze proasta gestionare a activităţii de deszăpezire a străzilor din municipiul Suceava, activitate de care este responsabil un reprezentant al PSD.

„Vedeţi că de fiecare dată când PSD s-a ocupat de acest lucru, Suceava a fost plină de troiene. Lucrurile acestea trebuie spuse. Şi dacă PSD poate să ne arate că au scris măcar un proiect, că l-au trecut prin Consiliul Local şi că îl au în derulare sau finalizare, să o spună. Şi dacă aceste proiecte există, îl veţi vedea pe Ioan Balan că îi va felicita. Şi fac asta pentru că orice proiect iniţiat şi izvorât din Consiliul Local Suceava pentru binele cetăţenilor trebuie să aibă aprobarea tuturor consilierilor. Asta deoarece sucevenii ne-au trimis acolo să facem proiecte pentru ei, să ne gândim la dezvoltarea oraşului, şi mai puţin sunt interesaţi de luptele acestea politice dintre PSD, PDL sau alte partide”, a mai precizat liderul PDL Suceava.

 

Ioan Balan le explică celor din PSD care au fost proiectele importante ale PDL în Suceava

Pe de altă parte, Ioan Balan a arătat că în ultima perioadă de timp a observat că liderii PSD Suceava „sunt extrem de agitaţi”, dar şi că nu cunosc principalele realizări ale PDL din perioada în care acest partid a avut majoritatea absolută în Consiliul Local. „Este o realitate, PDL la Suceava a avut şi are primarul, iar în mandatul 2008-2012 a avut majoritate absolută în Consiliul Local. Iar realizările din mandatul PDL îl au ca actor principal şi pe primarul Ion Lungu. Şi am să vă vorbesc doar despre câteva proiecte realizate în mandatul majorităţii PDL. Şi nu o fac pentru cetăţeni, pentru că aceştia ştiu despre aceste proiecte. Şi ştiu acest lucru din întâlnirile pe care le-am avut cu sucevenii din toate cartierele”, a declarat Balan.

El a amintit proiectul ISPA de înlocuire a conductelor de apă şi canalizare, Centrul Cultural Bucovina, despre care a spus că este investiţie realizată cu sprijinul direct al parlamentarilor PDL, parcările subterane şi refacerea pietonalului din zona centrală, asfaltarea bulevardului principal şi a altor 14 străzi, investiţiile în Spitalul Judeţean, modernizarea Cetăţii de Scaun a Sucevei, dar şi proiectul „Cetăţeanul plăteşte mai puţin la încălzire şi apă caldă – noua centrală pe biomasă”. „Iar acestea sunt doar câteva din marile proiecte scrise şi adoptate în perioada în care PDL a avut majoritate în Consiliul Local”, a încheiat Ioan Balan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Balan, atac în forţă la adresa PSD Suceava.
 Vizualizări articol: 3243 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 17 voturi
Ioan Balan, atac în forţă la adresa PSD Suceava4.0517

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ** trimis de
(27 ian 2014, 12:18:12
Proiectele Pedele de-a lungul anilor:1.Acapararea gradinitei si transformarea in sediu de partid,2.Inlocuirea pavelelor pe trotuare din 2 in 2 saptamani,3.Ingroparea echipei de hanbal si fotbal,4.Nefinalizarea Centrului Cultural Bucovina, si nu in ultimul rand cel mai "bun" proiect de anvergura a lui Nelu si Ghita Flutur - Zideul  ☭ ,de unde ultimul numit si-a inceput campania electorala.
1.1  RE: ** trimis de
(29 ian 2014, 11:41:04
Adevăr grăieşte NICOLAES! si ar mai fi ... Construirea de localuri fara a respecta normele legale in centru sucevei... cel mai mare "ou de paste" .. etc etc
2.   Comentariu trimis de
(27 ian 2014, 12:24:50
Ce poti sa mai zici,cel care se vrea viitor primar de Suceava,un personaj care in toata cariera lui a fentat statul,si singurele lui realizari sunt la Botosani de unde isi are originile,de cand e deputat nu a venit cu un proiect concret care sa il si finalizeze,dar arunca cu noroi in altii.Rusine
3.   * trimis de
(27 ian 2014, 12:38:42
în ziare, pe bloguri, la télé-poubelle, peste tot ( să fie! )
e campanie ( deja nemascată) electorală în toi
dragi români! pregătiţi-vă din timp cutiile cu alifie
căci, cu siguranţă, veţi fi ciuruiţi ( în război)happy

în anno Domini 2014 , cu bufeuri de menopauză
pedeleu', străpuns de junghiuri morale, vă va "iubi"
să aterizăm forţat (cu ţara) aşadar... pentru o cauză:
săăă ăăă
(re)inventăm delirul băsist ... pentru a ne "despăgubi"laughing

4.   :) trimis de
(27 ian 2014, 13:46:38
mă poate sunt eu tâmpit și poate îs buni gospodari ăștia de la PSD în alte județe, dar la noi sunt execrabili! aceleași personaje de ani de zile, un Donțu care vrea să ia Primăria de când m-am născut și nu îi iese iar apoi Nechifor care a luat din prostie Consiliul Județean că Flutur nu s-a implicat mai tare în campanie...
5.   Realizari epoca de aur PDL trimis de
(27 ian 2014, 14:25:47
Din 2009, s-au pierdut în judeţul Suceava 18.000 de locuri de muncă
Suceava e pe primul loc in tara datornici in banci
Suceava e pe ultimul loc in tara ca salar mediu 1080 ron
Conform Curtii de Conturi Primaria Suceava a fost cea mai risipitoare la achizitii irosind 1,5 milioane euro.
Suceava nu are cinematograf,teatru,filarmonic
Suceava e plina de gropi care se vad pe google earth
Din 280 de strazi s-au asfaltat 36 strazi
In Obcine s-a asfaltat 6% din suprafata strazilor.
Programe operationale regionale POR fonduri europene 5 proiecte.
6.   Realizari epoca de aur PDL trimis de
(27 ian 2014, 14:30:26
Fostul Consiliu Judetean PDL
Oul urias inchistrat cu autocolant care a fost exilat la cetate a costat 10.000 euro el si 4ooo euro certificatul de omologare la guiness book (bani aruncati pe apa sambetei)
Statuia "Bucovina inaripata "cu cap de bibilica si aripile retezate care sperie copii si gravidele a costat 100.000 euro(se poate lua de mana cu statuia imparatului Traian nud de la Bucuresti)
Consiliul Judeţean a alocat 35.000 de lei, adică peste 8.000 de euro, pentru o maşină de curăţat cartofi la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Suceava (Şcoala Specială din Burdujeni),cea mai scumpa din lume, 15.000 de lei pentru achiziţia a două frigidere la aceeaşi unitate de învăţământ, precum şi 8.100 de lei pentru o canapea la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava. O fi vreo canapea cu puf de lebădă austriacă şi cu piele de şarpe sau crocodil.
la Horodnic de Jos, o comună cu primar PDL, s-a construit o staţie de autobuz la un preţ dublu faţă de preţul real investiţie care a costat 11.718 de lei,
Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică a costat 330.000 euro(pret de 1000 euro/mp)
Programe operationale regionale POR fonduri europene a atras in patru ani 25 .Adica egal cu zero.Trebuiau sute de proiecte.

7.   Telegondola buclucasa trimis de
(27 ian 2014, 14:34:01
Lungu si Flutur inaugureaza telegondola dintre Zamca si cetate facuta cu banii obtinuti de Udrea dupa ce si-a vandut o poseta Ginza Tanaka.Se blocheaza telegondola si incep sa strige:
- Ajutor(primul)- Ajutor(al doilea)La un moment dat, Lungu zice :
-Gheorghe, hai sa strigam amandoi impreuna!- Hai
Apoi striga amandoi:- Impreuna, impreuna…!
Gheorghe, de ce tii un ceas in gura?Sa-mi miroasa gura a tic –tac.
Cei doi stau in telegondola
Care crezi tu ca e mai departe: luna sau Londra?
Ce intrebare comica, vezi tu Londra de aici?
Ajung cei doi la cetate si vad statuia lui Stefan.Uite Gheorghe pe Stefan.Taci ca zice ceva:
- Oştenii mei, luptaţi până la unu...că la două avem bilete la meci!
Uite Gheorghe si calul.Taci ca zice calul ceva:
Punctul de vedere al apriorismului kantian privit dintr-o perspectiva globalizanta induce o stare de neimplinire a eu-ului pus in fata experientei ireversibile a intrinsecului deductiv.
Celor doi,sa le pice fata de uimire. Noroc ca vine stapanul calului si ii lamureste:
-Stati, mai, linistiti, ca nu-i pe bune! Daca va uitati mai bine o sa vedeti ca triseaza ca citeste din cartea aia de pe jos …

8.   TREZITI-VA ODATA, NU SE MAI POATE! trimis de
(27 ian 2014, 14:47:33
Destul politicienilor , sucevenii cred ca a venit timpul sa luați totul de la 0, sa va uniți și sa aduce-ți prosperitate acestui oraș.
Nu mai avem locuri de munca, decât prost plătite, în comerț și în construcții, e timpul sa industrializați zona, pe care PSD-ul a a terminat-o în timpul mandatelor Mârza ( 2 zone industriale au fost rase de pe fata pământului, iar 1 de-abia mai poate tine câțiva angajați). Tinerii ne pleacă în afara la fel și taxele și impozitele datorate.
Pe ce lume trăiți, Suceava se duce la vale, pentru ca voi va certați pentru os.
Chiar nu va gândiți la generația de mâine, ce lăsați în urma ?
9.   ! trimis de
(27 ian 2014, 18:23:47
asa e romanul... meltean, VOTEAZA PE ALA DE II PUNE 1 leu la salariu si ii ia inapoi prin taxe 10 leihappy
10.   ;) trimis de
(27 ian 2014, 18:47:56
Aratati voi cei din PDL un singur proiect care l-ati dus pana la capat. Balane zi tu ce ai facut pentru suceveni sau voi cei din PDL. Ati stiut sa schimbati pavele din Suceava in fiecare an, sa incuranjati drogatii, batausii, sa minti, sa furati etc. Nu va este RUSINE de ceea ce ati facut? Sunteti disperati dupa putere.
10.1  RE: ;) trimis de
(29 ian 2014, 11:23:22
Nu va e rusine sa vorbiti "ciuma rosie" ? Cine a distrus Romania dupa 90 ? Cati ani ati avut si presedinte si majoritate in parlament ? Cine a distrus toate zonele industriale ? Un singur raspuns "ciuma USL-ista" ! Nu mai cautati "tapi ispasitori" pentru furaciunile facute de voi !
11.   Proiecte hmm trimis de
(27 ian 2014, 19:14:08
Uite mă la Spitalul Județean cum arată, uite pârtia de schi și spațiile de agrement din Humor și Câmpulung, uite mă la drumu care ne leagă de Cluj, uite mă Șoseaua de Centură care a fost finalizată în proporție de 90%, uite și Aeroportul de la Salcea la care s-a obținut finanțarea dar s-a tăiat odată cu venirea PONTAhontas, uite la Fostul cinematograf modern care a fost aproape finalizat și acuma bate vântul pe acolo că Nechifor nu are bani să facă niște interioare, câte și mai câte...
Doar cei ingrați și din PSD nu ar recunoaște aceste realizări
11.1  RE: Proiecte hmm trimis de
(27 ian 2014, 19:32:12
Prietene deschide ochii.....spatiile de agrement fin Campulung nu fost niciodata functionale, partia de schi a tovarasei Udrea din Campulung zace in curtea unui cetatean. Spatiul de agrement din Gura Humorului este meritul numai al actualului primar care a facut tot ce i-a stat in putinta pentru infaptuirea lui deoarece Tovarasul Flutur nu l-ajutat.. El nu a facut decat sa minta ca a contribuit asa cum minte el de obicei. Ca sa nu mai vorbesc de soseaua de centura. ...acest proiect a fost prost gandit de la inceput....atat cu amplasarea, acele terenuri paguboase si jmenarite de Flutur ca sa mai scoata cativa banuti, proiectarea acelui pilon care nu mai este intalnit nicaieri in Europa.. Numai niste fanatici PDL mai pot da astfel de comentarii.....mai informeaza-te dude
12.   Minciuni trimis de
(27 ian 2014, 19:20:40
Ha ha ha. ....s-a gasit cine sa ne vorbeasca despre minciuna....Balane esti taticul mincinosilor si a minciunilor....acest lucru nu trebuie sa ni-l demonstreze nimeni...minti la fel ca ceilalti pedelisti de-ai tai adica cu usurinta cu care respirati.....Ha ha ha...
13.   Dupa fatza balan e "sluga cinstita" la stapan trimis de
(27 ian 2014, 22:08:11
Asta e un fel de boculete local.
14.   Uimit... trimis de
(29 ian 2014, 11:36:31
Hotul striga hotii!!laughing daca Balanel ajunge primar... ne-am arsbig grin
15.   Rusine!!! trimis de
(29 ian 2014, 19:19:59
Bai Balane dar casa aia de o ai insrisa pe numele copilului de la casa de copii din banii cui este cumparata, de iti este asa frica sa o declari? sa nu spui ca si aia e din vanzari de mohairlaughing
16.   Si iar Rusine!!! trimis de
(29 ian 2014, 19:26:33
Ne dai lectii de politica? Tu care ai facut din politica o noua piata de desfacere a afacerilor tale, pupandu-i mana lui Flutur si acolitilor sai? Cand vei castiga pe buna dreptate macar 50% plus 1 voturi sa iesi cu astfel de declaratii, pana atunci vorba colegei tale "ciocu mic".
17.   ;) trimis de
(29 ian 2014, 19:37:55
de ajunge Balan primar o sa ajunga sa ne vanda si aer ca in China, doar, doar sa mai scoata niste parale pentru serile de dezmat.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei