Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 ian 2014 - Anul XIX, nr. 19 (5528)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Prăpăd

O vilă de 300.000 de euro, a familiei care deţine Pensiunea Bogdăneasa, distrusă de un puternic incendiu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O vilă recent construită, evaluată de proprietari la aproximativ 300.000 de euro, proprietatea familiei care deţine Pensiunea Bogdăneasa din Gura Humorului, a fost parţial distrusă de un incendiu deosebit de puternic, izbucnit de la cazanul de încălzire al centralei termice. Incendiul a izbucnit duminică dimineaţă, puţin după ora 5.00. În scurt timp focul s-a extins de la camera centralei la acoperiş, pe lângă forţa incendiului pompierii având de înfruntat două mari probleme: lipsa unei surse de apă şi temperatura foarte scăzută.

 

O casă din materiale inflamabile, -15 grade Celsius şi apă adusă de la 3 kilometri 

La faţa locului au fost trimişi pompieri de la Garda de Intervenţie Gura Humorului şi, ulterior, în ajutor, de la detaşamentele de intervenţie Câmpulung Moldovenesc, Suceava şi Fălticeni. În total, s-a intervenit cu cinci autospeciale de stins incendii, trei dintre ele făcând naveta la cea mai apropiată sursă de apă, aflată la aproximativ trei kilometri. Pompierii au găsit un incendiu la o construcţie care îngloba locuinţa, o bucătărie de vară şi o anexă, cu o suprafaţă la sol de aproximativ 300 de mp.

Colonelul Dan Hoffman, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, care a coordonat activitatea de la faţa locului, a declarat: “Intervenţia a fost deosebit de dificlă, în condiţiile în care focul s-a manifestat la o construcţie din lemn lăcuit cu nitrolac, iar în apropiere nu am identificat sursă de apă. Lipsa sursei de apă şi condiţiile de temperatură scăzută au amplificat dificultatea intervenţiei”. La primele ore de la izbucnirea focului pompierii au avut de înfruntat o temperatură de -15 grade Celsius.

Au ars acoperişul construcţiei, pe o suprafaţă de aproximativ 260 de metri pătraţi, mansarda, compusă din şase camere şi un hol, podul bucătăriei de vară şi anexa. Au mai ars aproximativ 15 metri cubi lemn de foc şi alte bunuri materiale. Focul a fost lichidat în totalitate abia în jurul orei 13.00, după opt ore de muncă. 

 

Din casa recent mobilată a fost salvată doar o butelie 

Petrea Gheaţă, fratele proprietarului, a precizat că focul a izbucnit în momentul în care persoana care se afla în casă a deschis uşa de la centrală.

„Prima dată a fost problema că nu au avut maşinile apă, a durat mult până au putut să localizeze focul. Casa e nou construită, în interior era doar mobilier nou, impecabil. Din interior nu am salvat decât o butelie”, a precizat bărbatul.

Pompierii au confirmat că incendiul a plecat de la centrala pe lemne a locuinţei.

„Cel mai probabil, flăcările au izbucnit prin efect termic din cauza cazanului de încălzire al centralei termice”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava.

Mari emoţii a avut şi un vecin din imediat apropiere a casei care a ars.

Constantin Nechita a trăit spaima vieţii când a văzut că flăcările se apropie de casa lui.

„Flăcări mari tare au fost, casa e din lemn şi a fost foarte greu de stins. Şi casa mea a fost în mare pericol, nici nu vreau să-mi amintesc prin ce am trecut”, a mărturisit bărbatul.

 

Incendiu cu pagube mari şi la Şerbăneşti - Zvoriştea

Tot duminică dimineaţă, în jurul orei 8.00, un puternic incendiu a izbucnit şi într-o gospodărie din satul Şerbăneşti, comuna Zvoriştea. La sosirea echipajelor de pompieri ardeau adăpostul de animale şi depozitul de furaje, existând pericolul de propagare la casa de locuit şi la o anexă gospodărească.

Incendiul a fost stins puţin înainte de ora 11.00, fără a se extinde la casă, însă pagubele sunt mari. Au ars acoperişul adăpostului de animale, pe o suprafaţă de 20 metri pătraţi, depozitul de furaje, pe 30 de metri pătraţi, circa 2.000 kilograme fân, 500 kilograme porumb, doi metri cubi lemn de foc şi 300 de kilograme de cartofi. În incendiu au pierit un cal, o vacă şi un viţel.

„Flăcările au izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric defect”, a declarat plutonierul adjutant Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

Duminică, în jurul orei 13.30, o altă alarmă de incendiu s-a dat la ultimul etaj al unui bloc de pe strada Mărăşti din Suceava. În interiorul apartamentului au ars o masă şi două scaune, de la o candelă aprinsă, fără a fi înregistrate şi alte pagube. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O vilă de 300.000 de euro, a familiei care deţine Pensiunea Bogdăneasa, distrusă de un puternic incendiu.
 Vizualizări articol: 3959 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O vilă de 300.000 de euro, a familiei care deţine Pensiunea Bogdăneasa, distrusă de un puternic incendiu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei