Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 ian 2014 - Anul XIX, nr. 19 (5528)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Realizări

Bilanțul senatorului Donțu: zece inițiative legislative și nici o absență în plen

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zece inițiative legislative, opt declarații politice, 23 de întrebări adresate Guvernului, zece interpelări la adresa Guvernului și două la adresa prim- ministrului reprezintă bilanțul senatorului PSD de Suceava Ovidiu Donțu, la finalul celei de-a doua sesiuni parlamentare, bilanț făcut public în cadrul unei conferințe de presă organizată sâmbătă la sediul partidului. La acestea se adaugă prezența de sută la sută în plenul Senatului, la Comisia juridică a acestui for legislativ, la Comisia pentru revizuirea Constituției și la Comisia specială din care face parte.

Donțu a declarat dintre cele zece inițiative legislative ale sale una a devenit lege, cea privind înființarea parcurilor industriale. El a reamintit de intenția sa de a dezvolta un asemenea parc industrial în municipiul Suceava, pe platforma de la Termica. Printre inițiativele legislative aduse în prim-plan de senatorul social-democrat se numără cea care vizează modificarea Codului Muncii prin introducerea contractului de muncă temporară, cea privind intonarea Imnului Național și folosirea sigiliilor României în mod obligatoriu de către autoritățile publice sau cea care face referire la majorarea alocației de stat pentru copii de la 42 de lei la 100 de lei.

”O altă inițiativă legislativă se referă la Legea dialogului social, iar o alta este inspirată din realitățile Sucevei. Am identificat faptul că în domeniul termoficării dacă are loc o reorganizare legislația actuală ar putea să ne aducă în situația ca o societate a Consiliului Local Suceava care să se ocupe cu transportul și distribuția agentului termic ar trebui să se încadreze la gestiune indirectă și ar trebui să participe la o licitație organizată de Primăria Suceava. Am propus o inițiativă legislativă prin care dacă o municipalitate își poate înfiinţa o societate comercială privind transportul și distribuția energiei termice, acest serviciu public să fie transferat acestei societăți prin gestiune directă”, a spus Donțu.

 

15 luări de cuvânt în plenul Senatului

Referindu-se la cele opt declarații politice ale sale, Donțu a declarat că unele au vizat chestiuni juridice, iar altele Codul Silvic și Constituția. Printre cele 23 de întrebări adresate Guvernului se regăsesc și întrebări care vizează realizarea sistemului de alimentare cu apă în Mălini, centura ocolitoare a municipiului Fălticeni, obiectivele cu fonduri europene care vor intra la finanțare în perioada 2014- 2020, noul spital din Fălticeni, raportul MCV, investiții în școli, problematica contabililor din România, decontarea transportului privind naveta elevilor și situația deponenților la BRD pentru cumpărarea de autoturisme Dacia.

”Am adresat zece interpelări Guvernului în care am cerut protecție sporită pentru consumatori în raport cu băncile și decontarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile în cadrul proiectelor europene. În una din cele două interpelări adresate prim-ministrului m-am referit la situația deponenților la BRD care și-au transferat depozitele pentru cumpărarea de mașini Dacia. Cei care aveau depozitele la CEC și-au primit înapoi banii, iar cei de la BRD nu, și mi s-a părut o mare nedreptate. O altă interpelară către premier a vizat noul acord cu FMI. Am luat de 15 ori cuvântul în plenul Senatului și mi-am spus părerea în diverse chestiuni”, a mai spus Ovidiu Donțu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bilanțul senatorului Donțu: zece inițiative legislative și nici o absență în plen.
 Vizualizări articol: 5771 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.7 din 6 voturi
Bilanțul senatorului Donțu: zece inițiative legislative și nici o absență în plen1.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Da Dontule .... trimis de
(27 ian 2014, 13:41:15
Dupa ce ai ingropat Suceava in datorii tu si hotii tai de la USL acum iesi in presa ca un
"miel" ? Bucovina este stearsa de pe harta din cauza ta si a "colegilor tai de partid" ! Multumim HOTILOR !
2.   Adevăratul bilanț trimis de
(27 ian 2014, 13:43:53
Adevăratul bilanț este ăsta!

15 ani de politică, multă minciună, multă nerușinare, multe funcții plătite din banul public și nu în ultimul rând aroganță maximă!!!

și PPDD-ista Steliana Miron a adus mai mult plus județului Suceava decât Donțu!
3.   Comentariu trimis de
(27 ian 2014, 14:05:39
Ce bun e Dontu asta...un fel de Steven Seagal autohton..:)).
4.   Nici o absenta! trimis de
(27 ian 2014, 15:51:17
Pacat, asta era bun aici la lopata.
4.1  RE: Nici o absenta! trimis de
(27 ian 2014, 15:59:59
Sef peste lopeti.
5.   Chelul de la vacanta mare trimis de
(27 ian 2014, 18:26:21
cine nu te-ar cunoaste chiar ar crede ce bazaconii si bâzdâgănii scoti pe gura!
Mulțumim Donțu că ești un pisicuț blând, ascultător și nu faci nimic pentru Suceava!
6.   ;) trimis de
(27 ian 2014, 18:55:13
Balan de cate ori a luat cuvântul in plenul Senatului sa se zbata pentru Suceava? Niciodata el stie numai sa MINTA, adica toti cei din PDL si sa incurajeze plecarea tinerilor din tara.
7.   ;;) trimis de
(27 ian 2014, 19:02:19
Bilanțul senatorului Donțu: zece inițiative legislative și nici o absență în plen
ȘI ATENȚIE 00000 REALIZĂRI!!!
Ce treaba are Balan? Și daca tot ai adus vorba de el, de când e Balan în politica si de cand e Donțu? Ce a realizat Balan și cea a realizat Donțu...
Balan a adus fonduri pentru județ inclusiv pentru aeroport prin Boagiu, șoseaua de centură, asfaltări, canalizări, școli reabilitate în colegiul luihappy
Donțu a adus ce? El tot timpul FACE SCHIMBAREA PÂNĂ LA CAPĂT, probabil își schimbă garderoba, mașina, casele când spune asta (da pe banii noștri)laughing

8.   Te apuca plansul cand il auzi si pe asta :)) ! trimis de
(28 ian 2014, 00:02:34
A-ți supt din sângele sucevenilor de la revoluție si pana în zilele noastre.
Toti sunteți la fel, de-fapt sunteți un singur partid divizat și atunci când cade stânga va mutați în dreapta, dar în realitate stați la restaurante, la chindii și petreceri, nu aveți coloana vertebrala, doar va interesează cat de gros e portofelul. A-ți adus Suceava la un stadiu la care nu a mai fost niciodată (în frunte cu acest Lungu, în care sucevenii au avut cea mai mare încredere, încredere care sa confirmat în alegeri) și va lăudați cu realizări, doamne care sunt (stâlp al morții pe sosea, șosele desfundate și neasfaltate, un oraș îmbătrânit și fără locuri de munca pentru tineri, construcții haotice, piețe vechi cu chioșcuri de tabla și acoperiș de ciolan, oameni care trăiesc din contrabanda pentru ca nu mai unde lucra, un oraș ce trăiește din cel mai mic salariu mediu pe tara asta e Suceava ) , ca nu se vad, se vad doar vilele voastre și mașinile luxoase.
Nu va mai lăudați, ca nu a-ți făcut nimic, a-ți adus doar sărăcie, taxe, impozite și plâns în casele oamenilor si numai voisad !
9.   Respect trimis de
(29 ian 2014, 19:35:27
In sfarsit avem un reprezentant de seama al judetului in parlament. Un om care isi face datoria, dar voi ca de obicei trebuie sa demonstrati inca o data cat de ipocriti sunt romanii, tragandu-l inapoi pe cel care se ridica si face lucrurile asa cum ar trebui sa le faca toata lumea. Felicitari domnule Senator si sa fiti la fel pana la sfarsitul manadatului.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei