Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 ian 2014 - Anul XIX, nr. 3 (5512)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Studii peste hotare

Sesiune informativă cu privire la sistemul universitar suedez, pentru elevii suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La finele anului trecut, la Colegiului Național “Petru Rareș” Suceava, respectiv Liceul Teoretic “Ion Luca” Vatra Dornei, a avut loc sesiunea informativă cu privire la sistemul educațional universitar suedez.

Consiliul Județean al Elevilor (CJE) Suceava a organizat, în parteneriat cu Global Confederation of Romanian Students (GCRS), o şedință prin care elevii suceveni au putut lua contactul cu mediul universitar dintr-o țară nordică, mai precis tărâmul suedez.

Cei care au organizat aceasta sesiune de informare au fost reprezentanţii Asociaţiei Studenţilor Români din Suedia: Silvia Petru, Alexandra Mihaela Niţu, Luiza Chiroiu şi Andreea Butnaru, împreună cu preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Suceava, respectiv Tudor Găitan şi Loredana Costea.

Elevii au aflat că înmatricularea la facultăţile suedeze o pot face doar cei care au obţinut o diplomă de bacalaureat, dar şi un certificat IELTS sau Cambridge, iar dacă îndeplinesc anumite condiţii suplimentare, cum ar fi deţinerea dreptului permanent de ședere în Suedia, statul suedez le oferă tuturor studenţilor români o suma de aproximativ 900 de euro, lunar, împrumut pe care îl vor înapoia în momentul obţinerii unui loc de muncă prin maximum 4% din salariul brut.

Întâlnirea s-a încheiat cu o sesiune de întrebări din partea celor prezenţi, întrebări la care reprezentanţii agenţiei au fost bucuroşi să răspundă. Elevii au primit bine această experienţă, manifestându-şi dorinţa de a mai participa şi la alte sesiuni informative de acest gen.

Potrivit lui Tudor Găitan, preşedinte al CJE Suceava, „având în vedere faptul că mulţi dintre liceeni nu s-au hotărât încă unde doresc să-şi continue studiile, cred că o asemenea sesiune informativă e mai mult decât bine venită”.

La rândul său, Loredana Costea, vicepreşedinte al CJE Suceava, a precizat: „colegii noştri sunt foarte deschişi atunci când vine vorba de studiul într-o ţară străină. Consider că cel mai bun lucru pe care îl putem face pentru ei este să îi informăm”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sesiune informativă cu privire la sistemul universitar suedez, pentru elevii suceveni.
 Vizualizări articol: 1508 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sesiune informativă cu privire la sistemul universitar suedez, pentru elevii suceveni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei