Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 ian 2014 - Anul XIX, nr. 3 (5512)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Adopţii internaţionale

30 de câini fără stăpân, din Suceava, au plecat ieri în Germania, spre adopţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O parte din căţeii care au cutreierat liberi pe străzile Sucevei au luat de ieri drumul Germaniei, urmând să facă parte din viaţa unor familii de nemţi. Primul transport de anul acesta, cu 30 de câini comunitari daţi spre adopţie în Germania a plecat ieri, de la adăpostul de animale din lunca Sucevei.

Preşedinta Asociaţiei de Protecţie a Animalelor ProAnima, Doiniţa Cocriş, a precizat că un nou transport de câini daţi spre adopţie va pleca la finele lunii ianuarie, tot în Germania, ca urmare a parteneriatului pe care îl au cu asociaţia germană BMT.

„Câinii care au plecat au deja stăpâni, care şi i-au ales pe baza pozelor publicate de noi online. Toţi sunt sterilizaţi, deparazitaţi, bine trataţi, au carnet de sănătate la zi, iar când vor ajunge în Germania vor fi preluaţi de către cei care i-au ales, de la adăpostul de acolo”, a explicat Doiniţa Cocriş.

Noua serie de adopţii, de anul acesta, vine în completarea adopţiilor internaţionale făcute anul trecut, când aproape 300 de câini de la adăpostul din lunca Sucevei au primit „paşaport” de Germania.

„Avem promisiuni că numărul adopţiilor va creşte anul acesta”, a adăugat preşedinta ProAnima, care speră ca astfel, numărul de câini din adăpostul din lunca Sucevei să nu depăşească capacitatea maximă, încât să fie evitată aplicarea eutanasierii, conform noilor prevederi legale.

Potrivit normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, publicate la finele anului 2013, eutanasierea acestora este permisă după 14 zile de la prinderea acestora.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 30 de câini fără stăpân, din Suceava, au plecat ieri în Germania, spre adopţie.
 Vizualizări articol: 4025 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
30 de câini fără stăpân, din Suceava, au plecat ieri în Germania, spre adopţie4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hai sa.i trimitem pe toti. trimis de
( 8 ian 2014, 11:22:28
Eu as propune sa.i trimitem pe toti.. in China.. Sa.i faca pateu ,shaworma cu de toate..si restu , sa.i facem pastrama pentru iubitorii de animale care la sarbatori mananca verdeturi , care nu taie porcul,care nu taie gaina si care nu poarta blanuri,caciuli de miel si jeaca de chiele
1.1  RE: Hai sa.i trimitem pe toti. trimis de
( 8 ian 2014, 15:02:52
cica chinezi a-r vrea sa cumpere vreo 15.000.000 de porci, cum noi nu avem asa de multi porci le dam caini ca de astia avem slava domnului, si castigam din toate punctele de vedere scapam si de caini si le luam si bani
2.   :))) trimis de
( 8 ian 2014, 15:16:02
cred ca asa se spune mai nou la eutanasiere : ,,au plecat in germania,, oricum suna si mai bine decat ,,au fost eutanasiati,,
3.   Incredibil dar adevarat. O alta persoana? trimis de
( 8 ian 2014, 15:32:43
Incep prin a evalua la maxim 3 min timpul pana cand va fi sters comentariul, desi face scrict referire la articole din acelasi ziar.
E modul de adresare a celor de la MONITORUL.
Pe de-o parte, aceasta madam, pe care sigur o cheama COCRIS, e numita in paginile ziarului Doina sau "secretar PCR la Centrofarm inainte de '90" iar azi e numita Doinita. O fi alta persoana? Sau depinde oare de dispozitia a sefului? Sau poate de o eventuala sponsorizare facuta ziarului din banii vesticilor pentru "protectia maidanezilor"?
4.   Incredibil dar adevarat noul trend adoptia trimis de
( 8 ian 2014, 19:05:54
Ce misto ca a schimbat "comunitatea" strategia pentru caini.
Dar ma intreb cine a distrus Romania "maidanejii" sau golanii astia de securisti stapani la ei in tara dar slugi pentru "lumea civilizata" fara scrupule. Tradatorii astia de tara inculti , cretini si foarte agresivi imi fura viata mea si a copiilor nostri. Pt. astia nu exista bun simt. La astia trebuie aceeasi masura de tupeu si reactie. Daca esti finutz ramaii un geolog plapand.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei