Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 ian 2014 - Anul XIX, nr. 3 (5512)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demersuri

„Tânăra bebeluş”, evaluată astăzi de o echipă de la Protecţia Copilului Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Soarta Adinei Macoveiciuc, tânăra din Moldoviţa care la vârsta de 19 ani cântărea din cauza subnutriţiei doar 16 kilograme, după ce toată viaţa ei s-a hrănit doar cu lapte şi apă cu zahăr, va fi decisă astăzi. O echipă de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava se va deplasa la Iaşi, pentru a discuta cu medicii de la Spitalul de Pediatrie „Sf. Maria” despre varianta optimă de recuperare a „tinerei bebeluş” după externare.

Cele două variante pentru îngrijirea fetei sunt reintegrarea în familie şi internarea într-un centru de plasament, chiar dacă Adina este deja adultă. Decizia este una extrem de dificilă în condiţiile în care tânăra de 19 ani este foarte ataşată de mamă în ciuda schizofreniei de care suferă femeia şi care din cauza handicapului psihic nu i-a putut asigura o viaţă normală, dar mai ales de sora geamănă, care în ciuda dificultăţilor din familie s-a dezvoltat normal.

 

Adjunctul DGASPC Suceava: ”Reintegrarea în mediul familial va trebui să se facă în condiţiile cele mai bune”

Margareta Isăilă, director executiv adjunct al DGASPC Suceava, crede că un centru de plasament ar fi de preferat mediului familial, cel puţin într-o primă fază, Adina având în opinia ei şanse mai mari să-şi revină dacă va fi supravegheată îndeaproape de specialişti.

„Recomandările medicilor ieşeni erau ca fata să se întoarcă acasă. Din această cauză, o echipă de la noi s-a deplasat la domiciliul tinerei pentru a evalua situaţia familială. Tatăl nu se afla la domiciliu, mama era plecată de-o săptămână, iar uşa încuiată şi geamurile închise. Nimeni n-a vrut sau n-a putut să ne dea informaţiile necesare, astfel încât consider că nu sunt cele mai optime condiţii ca tânăra să se întoarcă acasă”, a spus reprezentantul DGASPC.

Margareta Isăilă este de părere că Adina ar trebui internată iniţial într-un centru de plasament, pentru a se stabili un plan de recuperare, în funcţie de noua ei stare de sănătate, şi unde să fie evaluată, urmând ca mai târziu să se întoarcă în casa în care a crescut, alături de cei dragi. ”Reintegrarea în mediul familial va trebui să se facă în condiţiile cele mai bune, cu asistent personal, consiliere psihologică pentru părinţi şi sora geamănă, şi anchetă socială. Noi nu vrem să le despărţim pe cele două fete, vrem ca ele să fie unite în continuare, dar în condiţii bune”, a subliniat adjunctul DGASPC Suceava.

În Spitalul „Sf. Maria” din Iaşi, unde se află internată din data de 25 noiembrie, Adina Macoveiciuc, tânăra de 19 ani menţinută de mamă cu forţa la stadiul de bebeluş, a luat în greutate patru kilograme.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Tânăra bebeluş”, evaluată astăzi de o echipă de la Protecţia Copilului Suceava.
 Vizualizări articol: 1952 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Tânăra bebeluş”, evaluată astăzi de o echipă de la Protecţia Copilului Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei