Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 ian 2014 - Anul XIX, nr. 3 (5512)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cerere de aprobare

Protest la „Zidul Morţii”, vineri seară, anunţat la Primăria Şcheia şi Jandarmerie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Protestul anunţat de la finele săptămânii trecute pe Facebook la „Zidul Morţii” de pe DN 17, ca reacţie la tragediile care s-au petrecut în acest loc, începe să prindă contur şi la nivel oficial. Ieri, la Primăria comunei Şcheia, pe raza căreia se află pilonul, a fost înregistrată o cerere pentru aprobarea unui protest paşnic vineri seară, la „Zidul Morţii”. Cererea a fost depusă de Lucian Florea, care şi-a asumat cu această ocazie rolul de organizator al protestului. Acelaşi Lucian Florea a anunţat ieri personal şi conducerea Jandarmeriei Suceava de intenţia de a organiza protestul.

Protestul poate fi autorizat însă doar de Primăria Şcheia, jandarmii fiind doar înştiinţaţi pentru a pregăti măsurile de ordine.

Vasile Andriciuc, primarul comunei Şcheia, a declarat că în cerere se precizează că va fi o demonstraţie paşnică, de comemorare a celor patru morţi în accidente şi de tragere a unui semnal de alarmă privind pilonul amplasat în mijlocul DN 17. El a arătat că va anunţa în scris Jandarmeria, Poliţia Rutieră şi Secţia de Drumuri Naţionale Suceava, autorizaţia urmând a fi eliberată cel mai probabil în cursul zilei de astăzi.

Maiorul Bogdan Cornaci, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, a declarat că iniţiatorului protestului i s-a explicat că trebuie să respecte ceea ce a scris în cerere, grupul urmând a avea un perimetru în care va protesta şi având obligaţia de a nu deranja ordinea şi liniştea publică.

 

1.750 de oameni au confirmat că vor fi prezenţi la protest, pe Facebook

În mesajale postate pe Facebook se arată că sucevenii sunt aşteptaţi vineri, la ora 19.15, în parcarea Real, de unde se va pleca în mod organizat spre pilonul cunoscut ca „Zidul Morţii”. Protestul ar urma să înceapă la ora 20.00. Sucevenii sunt aşteptaţi la protest cu „o candelă şi mult bun-simţ”.

Până ieri după-amiază, 1.750 de oameni au confirmat că vor fi prezenţi la protest. Rămâne de văzut câţi vor fi şi efectiv vineri seară la „Zidul Morţii”.

“Zidul Morţii” a devenit o problemă intens dezbătută după ce pe 3 ianuarie 2014 un şofer de 21 de ani s-a zdrobit de pilon. În noiembrie 2012 alţi trei oameni, care se aflau într-un camion, au murit în acelaşi mod.

Foarte multe persoane consideră că pilonul aflat în mijlocul drumului naţional-european este un imens pericol pentru şoferi, însă sunt şi mulţi oameni care cred că doar viteza mult prea mare în condiţii de ceaţă a dus la cele două tragedii soldate cu patru morţi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Protest la „Zidul Morţii”, vineri seară, anunţat la Primăria Şcheia şi Jandarmerie.
 Vizualizări articol: 5568 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
Protest la „Zidul Morţii”, vineri seară, anunţat la Primăria Şcheia şi Jandarmerie4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo trimis de
( 8 ian 2014, 15:04:18
Sa cada zidul prostiei !
2.   Jalnic... trimis de
( 8 ian 2014, 20:08:43
Luci, ai intoxicat toata Suceava cu reclamele tale!! Ai ajuns pana aici pt putina publicitate?? de cand iti pasa de lovitura de stat din 89?? Vrei sa fii si tu un ”erou”?.
Da-ti foc pe pilon si semnalizeaza-l mai bine cand trecem noi ceilalti, oamenii obisnuiti!
*

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei