Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 nov 2013 - Anul XVIII, nr. 260 (5467)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă... 28 noiembrie - 4 decembrie 2013

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ziua Naţională a României, sărbătorită la Iulius Mall

La Iulius Mall Suceava, săptămâna se încheie cu două zile în care sucevenii sunt invitaţi să sărbătorească Ziua Naţională a României, prin spectacole folclorice susţinute de artişti îndrăgiţi. Sâmbătă, de la ora 16.00, cei prezenţi în Iulius Mall vor fi încântaţi de refrenele oferite de micii interpreţi de la Palatul Copiilor, dar şi de maeştrii din cadrul Ansamblului „Ciprian Porumbescu”. Duminică, de la ora 14.00, Ziua Naţională a României va fi celebrată printr-un program folcloric susţinut de elevii suceveni, iar invitaţii speciali vor fi Sofia Vicoveanca şi Sorin Filip.

 

Târgului de Handmade, la Iulius Mall

În perioada 29 noiembrie – 1 decembrie, amatorii de accesorii originale sunt aşteptaţi la o nouă ediţie a Târgului de Handmade. Zeci de artişti talentaţi îşi vor expune creaţiile la parterul Iulius Mall, toate articole delicate, lucrate cu migală. Clienţii vor putea alege dintr-o gamă variată de bijuterii din pietre semipreţioase, accesorii croşetate sau împletituri, decoraţiuni tradiţionale, aranjamente inedite şi multe alte articole unicat.

 

Lecţii de dans gratuite

Copiii care vor să înveţe să danseze sunt aşteptaţi la Iulius Mall, la sesiunile ritmate gratuite. În fiecare zi de luni, miercuri şi vineri, în sala Boomdance, de la etajul mall-ului, începând cu ora 18.00, dansatorii profesionişti dau startul maratonului de distracţie în paşi de rumba, samba, salsa, tango, vals vienez, vals lent, cha cha, quickstep, jive şi slow foxtrot.

 

„Festivalul Clătitelor”, la Conacul Domnesc

În zilele de 29, 30 noiembrie şi 1 decembrie, Conacul Domnesc vă aşteaptă la „Festivalul Clătitelor”. Evenimentul va fi completat, în fiecare seară, de muzică live, asigurată de Formaţia “Artistic”, începând cu orele 19:00.

 

Cel mai nou patinoar din oraş, la Shopping City

Începând cu 1 decembrie, iubitorii mişcării pe gheaţă sunt invitaţi sa se relaxeze în aer liber, la cel mai nou patinoar din oraş, inaugurat în parcarea Shopping City. Noua destinaţie de distracţie oferă toate ingredientele necesare pentru a petrece momente de neuitat alături de prieteni sau familie: o calitate superioară a gheţii, patine noi care conferă siguranţă în timpul patinajului, muzică bună şi băutură caldă.

Patinoarul din parcarea Shopping City se adresează tinerilor, familiilor şi copiilor pasionaţi de patinaj, precum şi profesioniştilor sau celor care îşi doresc să înveţe acest sport. De altfel, persoanele care nu vin cu patinele de acasă au şansa de a închiria peste 300 de patine de la standul special amenajat lângă patinoar.Program de funcţionare: zilnic între orele: 10:00-13:00; 14:00-15:30; 16:00-17:30; 18:00-19:30, 20:00-22:00.

 

Expoziţie de fotografie “La Femme”, la City Gallery

Shopping City Suceava găzduieşte, în perioada 21 noiembrie – 6 decembrie, expoziţia de fotografie „La Femme”, aparţinând fotografului sucevean Daniel Penciuc. Artistul revine la Suceava cu cea de-a doua expoziţie personală, sub genericul “La Femme”, care reuneşte 35 de fotografii realizate în perioada 2012-2013.

 

Ateliere de creaţie pentru copii

Sâmbătă, începând cu ora 12:00, copiii pot se distreze în cadrul atelierului de creaţie “Cadouri pentru cei dragi” - Kids City (Shopping City), unde vor putea să confecţioneze rame foto, să coloreze şi să se distreze alături de mascota Shopping City Suceava. Duminică, copiii sunt aşteptaţi la atelierul „Micii români”, unde vor putea confecţiona steguleţe şi banderole. Copiii îşi vor petrece timpul creativ şi distractiv, se vor relaxa, vor socializa şi vor putea pleca acasă cu amintiri plăcute.

 

Weekenduri cu filme gratuite pentru copii

În fiecare sâmbătă şi duminică, de la ora 10:00, toţi copiii sunt aşteptaţi la Shopping City, să vizioneze filme de animaţie cu cele mai îndrăgite personaje de desene, toate dublate în limba română. Proiecţiile vor avea loc în incinta 3D Café din Shopping City. Intrarea este liberă pentru cei mici. Sâmbătă şi duminică, începând cu ora 10:00, copiii vor putea urmări filmul “Doamna şi vagabondul”.

 

Cursuri gratuite de dans pentru copiii începători

Shopping City invită toţi copiii la cursurile gratuite pentru începători, oferite de Şcoala de dans Fly Dance Studio. Aceştia au ocazia să înveţe diferite stiluri de dans, precum: vals lent, vals vienez, quick step, tango, slow fox, samba, cha-cha, passo doble, rumba sau jive. De altfel, pasionaţii vor putea dansa şi în paşi de salsa, bachata, merengue sau tango argentinian. Cursurile se desfăşoară în City Gallery, din incinta Shopping City, în fiecare luni şi miercuri, între orele 17:00-18:30.

 

Joi, 28 noiembrie

Ziua Bucovinei, sărbătorită la Suceava

Manifestările care vor avea loc la Suceava cu prilejul sărbătoririi Zilei Bucovinei, manifestări organizate de Consiliul Judeţean Suceava, Instituţia Prefectului Judeţului Suceava, Primăria municipiului Suceava, Centrul Cultural Bucovina, Muzeul Bucovinei şi Centrul Militar Judeţean Suceava cu structurile din Sistemul Naţional de Apărare, se vor desfăşura după următorul program:

Ora 9.00 - Depunere de coroane şi jerbe de flori la Monumentul Unirii de la intersecţia bulevardului 1 Decembrie 1918 cu Calea Obcinilor;

Ora 10.00 - Şedinţa festivă a Consiliului Judeţean Suceava în cadrul căreia vor fi înmânate medaliile aniversare „95 de ani de la Unirea Bucovinei cu România” (Sala „Ştefan cel Mare” din incinta Palatului Administrativ), oră la care se vor desfăşura şi şedinţele festive ale Colegiului Prefectural şi a Consiliului Local al municipiului Suceava;

Ora 11.00 - Simpozioane ştiinţifice realizate de Muzeul Bucovinei în colaborare cu Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava: „Artă şi Civilizaţie Medievală” şi „Bucovina - File de istorie - 95 de ani de la Unirea Bucovinei cu România” (locaţii de desfăşurare Sala Mare a Muzeului de Istorie, Sala de festivităţi a Muzeului de Ştiinţele Naturii, Aula din corpul E al USV);

Ora 12.00 - Simpozionul „Aniversarea Zilei Bucovinei şi a 95 de ani de la Unirea Bucovinei cu România” - Prezentare multimedia şi expoziţie fotodocumentară (holul de la intrarea principală din Palatul Administrativ);

Ora 15.00 - Lansare de carte: „Pictura murală din nordul Moldovei. Modificări estetice şi restaurare”, autor prof. univ. dr. Ovidiu Boldura (aula din corpul E al USV) - prezintă acad. Răzvan Theodorescu;

Orele 16.00-20.00 - Spectacol artistic pe esplanada Casei de Cultură - îşi dau concursul Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” Suceava, Corala bărbătească „Armonia” Constanţa, Ion Paladi - artist popular din Chişinău. Prezentator Laurenţiu Ursache - redactor Radio Iaşi. În timpul spectacolului pe faţada Casei de Cultură va fi proiectat filmul documentar „Bucovina - tradiţii, istorie, personalităţi”;

Ora 18.00 - Parada cu torţe pe traseul Primăria municipiului Suceava - Esplanada Casei de Cultură.

 

„Mai mult de un secol de reclamă”

La Muzeul de Istorie Suceava se deschide, la ora 12.00, expoziţia cu genericul „Mai mult de un secol de reclamă”. Expoziţia face o prezentare atractivă a evoluţiei publicităţii, începând cu sfârşitul secolului al XIX-lea, fiind vizate aspecte, unele din ele inedite, ale reclamei stradale de odinioară, anunţuri publicitare din presa vremii, inclusiv reclame vechi din Suceava şi Bucovina. În afară de reproduceri vor fi etalate o serie de obiecte originale, printre care: postere, tăbliţe cu reclame, reclame din presă, obiecte cu marca fabricii ş.a.

 

„Cu Bucovina în inimi”

Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene, Centrul Cultural Bucovina şi Asociaţia de Cultură, Artă şi Tradiţii „Ciprian Porumbescu” organizează, la ora 13.00, o manifestare culturală prilejuită de sărbătorirea Unirii Bucovinei cu România cu genericul „Cu Bucovina în inimi”. Evenimentul, care va avea loc la Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene (str. Universităţii, lângă patinoar), va cuprinde în program un cuvânt de deschidere rostit de prof. univ. dr. Florin Pintescu, vernisajul expoziţiei „Cântec de Bucovina” al artistei plastice sucevene Camelia Rusu - Sadovei, un spectacol susţinut de formaţia de dansuri „Bluhende Knospen” a Forumului German Suceava, grupul vocal polonez „Solonceanca” al Şcolii Gimnaziale Soloneţu Nou - comuna Cacica, grupul vocal ucrainean „Veselka” al Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” Suceava şi un recital extraordinar Doina Lavric.

 

Proiectul “Suceava, capitala spirituală a Bucovinei”

Asociaţia Culturală Friedrich Swartz, în parteneriat cu Asociaţia IPAMIA, Clubul Artelor Vizuale, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, Centrul Cultural Bucovina, invită sucevenii să participe la activităţile Proiectului “Suceava, capitala spirituală a Bucovinei”.De la ora 13.30, pe esplanada Casei de Cultură Suceava are loc un spectacol folcloric, susţinut de Ansamblul “Rapsodia Bucovinei”, solişti: Tatiana Harabagiu, Mădălina Senciuc, Alina Saviuc, Diana Sacaliuc, Alexandra Moroşan, Dirijor Ovidiu Şvarţ. Invitaţi: Andreea Chisăliţă, Laura Haidău, Alexandru Recolciuc, Lucian Motoveleţ, Nicoleta Cojocaru şi Radu Sarafim; prezintă Nicoleta Cojocaru;

De la ora 19.00, Seară Bucovineană, în Pub Del'Iri. Prezentare CD Andreea Chisăliţă, “Bucovina mea cu Dor”.

 

Seară Bucovineană

„În Padrino, încingem o horă mare, pe ritmurile deja cunoscute ale formaţiei Cetina, la Seară Bucovineană, începând cu ora 22.30. Pentru că este seară studenţească, oferim o reducere de 15%, după ora 24.00”, anunţă organizatorii. Rezervări la 0742 365 859. www.RestaurantPadrino.ro

 

Vineri, 29 noiembrie

Lansare album Bucovina - “Sub Stele”,  în Pub Del'Iri

De la ora 20.00, Concert rock al trupei Bucovina cu ocazia lansării albumului Bucovina - „Sub Stele”, în Pub Del'Iri. În cadrul Proiectului “Suceava, capitala spirituală a Bucovinei” va fi distribuită gratuit publicaţia “Bucovina”. Proiectul este realizat cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local Suceava.

 

Sărbătoreşte-ţi ziua la Padrino

„E ziua ta săptămâna asta? Ia-ţi prietenii şi sărbătoreşte-o vineri (în afara serilor cu evenimente speciale), la Padrino, şi noi îţi facem cadou 50%, pentru toate produsele din bar, la nota de plată, după ora 22.00”, anunţă organizatorii. Rezervări: la 0742 365 859.www.RestaurantPadrino.ro

 

Reduceri de Black Friday, la Shopping City

Reducerile de Black Friday continuă la Shopping City Suceava şi pe 29 noiembrie.

Pentru Black Friday, cea mai aşteptată zi de reduceri din an, magazinele din Shopping City au pregătit oferte irezistibile, cu reduceri de până la 70% la o gamă largă de produse. Lista completă a magazinelor participante la Black Friday poate fi consultată pe www.shoppingcitysuceava.ro.

 

Sâmbătă, 30 noiembrie

Ateliere de creaţie, la Iulius Mall

Năzdrăvanii care adoră să creeze mici opere de artă îşi dau întâlnire la atelierele organizate la KidsLand, de la ora 12.00. Specialiştii se vor asigura că le va fi pusă în valoare imaginaţia şi îndemânarea. De la ora 16.00, prichindeii primesc o invitaţie la joacă de la clovnul Bobo. Îndrăgitul personaj îi aşteaptă pe cei mici cu surprize dulci şi farse amuzante.

 

Sport

Fotbal, Liga a II-a, ora 11.00, stadionul Areni Suceava

Rapid CFR Suceava – Dunărea Galați

Volei, Divizia A2, sala Unirea Suceava, ora 11.00

CSM Suceava – CVM Tomis Constanța

 

Distracţie la Padrino

„Începând cu ora 22.30, te invităm să te distrezi în stil Padrino, pe cea mai bună muzică de pub şi cea mai cool atmosferă din oraş”, anunţă organizatorii. Rezervări la 0742 365 859. www.RestaurantPadrino.ro

 

Duminică, 1 decembrie

Ziua Naţională, program

Depuneri de coroane, la ora 12.00;

Paradă militară, tehnică militară, între 12.00 şi 14.00

La ora 14.00, pe esplanada Casei de Cultură, pentru prima dată la Suceava, primăria va oferi 5.000 de porţii de fasole cu cârnaţi, 5.000 de porţii de vin şi 5.000 de chifle, pentru a marca Ziua Naţională a României;

Seara se va încheia cu aprinderea luminilor în brad, la ora 17.00.

 

Teatrul de Păpuşi „Puppet”, la Iulius Mall

O nouă întâlnire cu marionetele Teatrului de Păpuşi „Puppet” este programată de la ora 12.00, în zona KidsLand – Iulius Mall Suceava.

 

Marţi, 3 decembrie

„Bucuriile iernii”, concert cu Filarmonica din Botoşani, pe scena suceveană

La Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava va avea loc, de la ora 11:00 şi ora 13:00, Concertul-lecţie „Bucuriile iernii”, susţinut de Filarmonica Botoşani, dirijor Mihail Secikin.În program: Sabin Drăgoi: Colindă (O, ce veste minunată), Gh. Sviridov: Furtuna de zăpadă, J. Strauss: Polca „Tren de plăcere”, J. Strauss: Polca „Cucul”, D. Şostakovici: Vals melancolic, J. Strauss: Polca „Annen”, Jz. Strauss: Polca: „Nicovala”, L. Anderson: A Christmas festival, J. Strauss – tatăl: Marşul Radetzky. Prezentare: Ioan Ţurcanu. Biletele costă 20 de lei şi 10 lei, pentru elevi, studenţi şi pensionari, şi se pot cumpăra de la secretariatul Casei de Cultură.

 

Miercuri, 4 decembrie

Expoziţia "Pacea fără frontiere"

Începând cu ora 18:00, Shopping City Suceava vă invită să fiţi alături de micii creatori, elevi ai Colegiului de Artă "Ciprian Porumbescu" Suceava, la vernisajul expoziţiei "Pacea fără frontiere”, la City Gallery. La Concursul Internaţional “Pacea”, care a început în anul 2004, se întrec pe simeze copii din mai multe oraşe din România, cu vârste cuprinse între 11 şi 13 ani. Lucrările sunt realizate în tehnica afişului, iar cea care este aleasă la nivel naţional va concura mai departe în SUA, până acum lucrările sucevene participând de două ori în SUA. Clubul Lions Suceava va acorda premii celor mai bune afişe şi cadouri tuturor copiilor participanţi şi profesorilor îndrumători. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă... 28 noiembrie - 4 decembrie 2013.
 Vizualizări articol: 1084 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unde fugim de-acasă... 28 noiembrie - 4 decembrie 20130.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei