Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 nov 2013 - Anul XVIII, nr. 260 (5467)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Donţu consideră că interzicerea tăierii copacilor de pe spaţiile verzi ar crea un mediu mai sănătos

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PSD de Suceava Ovidiu Donţu a anunţat că plenul Senatului a adoptat ieri o propunere legislativă prin care se modifică Legea nr. 24/2007 privind administrarea spaţiilor verzi din zonele urbane. Ovidiu Donţu a explicat că această modificare prevede că toate deciziile de tăiere a copacilor sănătoşi din spaţiile verzi pe care le iau administraţiile publice locale nu vor putea fi puse în practică decât cu avizul Agenţiei pentru Protecţia Mediului. În aceste condiţii, Ovidiu Donţui consideră că interzicerea tăierii arborilor din spaţiile verzi ar crea un mediu mai sănătos. „Prin acest act normativ nu se vor mai putea tăia arbori sănătoşi din spaţiile verzi. Din acest moment, statul are pârghii prin care să oprească tăierea de arbori din spaţiile verzi, chiar dacă terenul este proprietate privată. De asemenea, noul act normativ prevede expres instituțiile responsabile pentru controlul realizării măsurilor de protecţie a spaţiilor verzi”, a explicat senatorul PSD de Suceava. Ovidiu Donţu a mai adăugat că acest act normativ protejează mai bine spaţiile verzi din zonele urbane.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Donţu consideră că interzicerea tăierii copacilor de pe spaţiile verzi ar crea un mediu mai sănătos.
 Vizualizări articol: 1099 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Donţu consideră că interzicerea tăierii copacilor de pe spaţiile verzi ar crea un mediu mai sănătos5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 7 nov 2013, 14:14:02

Noroc de comunisti ca au lasat, asa in batjocura, citeva puncte de verdeata in tot orasul, pe care voi, democratii, fara rusine, le-ati ciuntit si pe astea pentru o caruta de bani. Acum suntem in situatia ca la doua trei banci si un petic de verdeata sa ne alintam ca avem parcuri.
Este absurd, pentru un oraş înconjurat de dealuri şi verdeaţă, să fie lipsit aproape cu desăvârşire de spaţii verzi!

În spaţiul de la Cartodrom trebuia să se construiască un parc de distracţii şi zonă de agrement pentru suceveni şi mai ales pentru copii. Dar s-au construit vilute si blocuri, asa este!?
Se stie ca persoanele care locuiesc in preajma unor spatii verzi au sanse mai mari sa fie mai sanatoase decat cele care locuiesc in case inconjurate de betoane. Persoanele care locuiesc aproape de zonele cu verdeata au un risc scazut de aparitie a unor probleme de sanatate precum boli de inima, diabet, dureri de spate sau de gat, migrene, etc.

La noi pentru ca lipseste cultura si civilizatia, luam in deridere tocmai lucrurile elementare pentru cei cu educatie

Pe Cartodrom in loc de parcul copiilor, cum se promisese, s-au facut blocuri cu apart. mici si vile!
Dupa cum se vede, imediat clica conducatoare construieste ceva,... in loc sa se puna o banca, flori, iarba, chiar si un copac, sa fie locuri de recreere pentru batrini, bolnavi,etc
Nu va mai saturati de spagi ,,dragilor* si-i pacat ca ne tratati ca pe animale!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei