Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 nov 2013 - Anul XVIII, nr. 260 (5467)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Impresionant

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dă se se termine Campionatul Mondial de Fotbal under 17, care ar fi meritat să se desfăşoare într-un loc mai prietenos cu fotbalul decât o ţară ca aceasta. Am urmărit cât am putut din acesta, adică niscai meciuri din grupe şi toate partidele din sferturi şi semifinale. Evident că favorita mea veşnică, Brazilia, care începuse cu un 5-0 şi mult spectacol, a luat-o în sferturi, şi de la cine? De la Mexic, care însă nu s-a oprit după, ci a mai executat şi Argentina, chestie total umilitoare pentru fotbalul sud-american, astfel că mexicanii (altfel, tipici: nişte pitici care ating iarba cu dosurile, dar tehnici de speriat) vor juca la sfârşitul săptămânii finala. La care, vă jur, nu se gândeau când de abia începuse campionatul. Cu siguranţă însă că se vedeau doar finalişti, ci chiar câştigători (după ce i-am văzut prima oară, de atunci şi eu mizez pe ei) jucătorii din cealaltă echipă ajunsă în finală, Nigeria. Aici se cuvine făcută o paranteză ceva mai lungă: de prin 1990, de la Mondialul din Italia, unde şi pe noi ne-au „judecat” nişte africani, ştim că Africa produce individualităţi dar nu şi echipe. Că n-au spirit colectiv, că sunt tehnici şi atât, că organizarea jocului e imposibilă la africani. Absolut valabil şi confirmat în timp de nenumărate ori până acum, acest tipar colectiv a crăpat în ultimele săptămâni, în care nu doar am apreciat ce văd, dar am avut momente de extaz dublat de uimire: echipa Nigeriei, asta under 17, este absolut fabuloasă. Fiecare jucător este tehnic cât Messi sau Neymar, iar împreună alcătuiesc o echipă atât de omogenă încât parcă joacă de câteva vieţi împreună. În plus, au şi calităţi fizice de excepţie adversarii lor din semifinale, suedezii, părând nişte librici pe lângă ei. Ceea ce înseamnă această Nigeria under 17 nu are echivalent în nimic din ceea ce am văzut eu în fotbalul de acest nivel de vreo 50 de ani încoace. N-am nici o îndoială că va câştiga titlul mondial. Iar dacă băieţii ăştia vor evolua doar normal, să ştiţi că la Mondialul de seniori din 2020 Nigeria porneşte de pe acum ca principal favorit.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Impresionant.
 Vizualizări articol: 862 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Impresionant5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei