Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 nov 2013 - Anul XVIII, nr. 260 (5467)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La USV

Activitatea de cercetare, baza materială şi actul didactic, principalele aspecte urmărite de comisia ARACIS

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 30 octombrie – 1 noiembrie, o comisie a  Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior din România (ARACIS), formată din profesori din ţară şi din străinătate, s-a aflat la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV)  pentru a evalua activitatea instituţiei din ultimii cinci ani.

Potrivit prof. univ. dr. Mircea A. Diaconu, prorector al USV, „comisia ARACIS a avut în vedere o serie de indicatori, însă s-a urmărit foarte atent activitatea de cercetare, activitatea ştiinţifică, baza materială a universităţii, precum şi desfăşurarea activităţii didactice. Comisia a constatat, în mai multe domenii, un progres evident al universităţii, chestiune pe care ne-a comunicat-o şi nouă”.

Conform acestuia, comisia ARACIS a avut discuţii cu absolvenţi ai universităţii din Suceava, studenţi şi peste 30 angajatori din judeţ.

Evaluatorii au apreciat activitatea comisiei de calitate din cadrul USV, precum şi regulamentele concepute cu maximă responsabilitate de aceasta, condiţiile din cele patru cămine studenţeşti, despre care au spus că sunt superioare celor din marile campusuri studenţeşti, dar şi laboratoarele de cercetare. Totodată, s-au analizat şi aspectele financiare ale instituţiei. 

 

Diaconu: „Nu au fost observaţii radicale din partea ARACIS”

Ultima evaluare a instituţiei de învăţământ a avut loc în anul 2008, iar în urma inspecţiilor efectuate de comisiile ARACIS, USV a primit calificativul „Grad de încredere ridicat”, acesta fiind cel mai înalt calificativ ce poate fi acordat unei universități în sistemul național de învățământ.

Comisia ARACIS a urmărit aceiaşi indicatori ca în 2008, însă cu o exigenţă sporită.

„Cu certitudine procesul pe care îl are USV cu Ministerul Educaţiei a atras atenţia, astfel că evaluatorii au fost mai vigilenţi, mai atenţi, dornici să identifice care este situaţia în fapt. De menţionat este faptul că nu au fost observaţii radicale din partea ARACIS, reproşuri sau tensiuni”, a mai arătat Mircea A. Diaconu, prorector responsabil de activitatea didactică şi asigurarea calităţi.

În cadrul evaluării, au fost evidenţiate şi o serie de puncte slabe ale instituţiei, aspecte pe care în viitor reprezentanţii USV se vor concentra cu precădere.

„Suntem preocupaţi să atragem câţi mai mulţi studenţi şi masteranzi în activităţi de cercetare. Totodată, căutăm să realizăm o promovare cât mai eficientă a USV şi să găsim, astfel, soluţii de atragere către USV”, a mai spus Mircea A. Diaconu.

Acesta a mai  punctat că o altă preocupare a USV este identificarea unor soluţii alternative de motivare a personalului didactic şi auxiliar din cadrul USV.

Între o lună şi trei luni de zile este perioada în care ARACIS trebuie să comunice decizia referitoare la USV. Finanţarea venită de la ministerul de resort depinde de calificativul primit. Evaluarea de la finele lunii trecute este cea mai complexă analiză a activităţii universităţii din ultimii cinci ani. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Activitatea de cercetare, baza materială şi actul didactic, principalele aspecte urmărite de comisia ARACIS.
 Vizualizări articol: 999 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Activitatea de cercetare, baza materială şi actul didactic, principalele aspecte urmărite de comisia ARACIS0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei