Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 nov 2013 - Anul XVIII, nr. 260 (5467)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Lucrări

Pista Aeroportului „Ştefan cel Mare” va fi demolată începând din ianuarie 2014

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a anunţat că lucrările de demolare a pistei de aterizare – decolare a Aeroportului „Ştefan cel Mare” din Salcea vor începe din data de 15 ianuarie 2014. Cătălin Nechifor a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că începând cu această dată aeroportul va fi închis traficului aerian. El a precizat că închiderea aeroportului este necesară pentru realizarea lucrărilor de modernizare, investiţie finanţată printr-un proiect european în valoare 104,9 milioane de lei, fără TVA.

Şeful administraţiei judeţene a explicat că decizia cu privire la începerea lucrărilor la pista de decolare – aterizare a fost luată în urma unei întâlniri pe care a avut-o cu reprezentanţii firmei care realizează proiectul de modernizare şi cu conducerea aeroportului.

Cătălin Nechifor a spus că începând cu data de 15 ianuarie vor începe lucrările de demolare a pistei şi a platformelor adiacente, care sunt programate să dureze aproximativ o lună. După finalizare acestei etape ar urma să înceapă excavarea la o adâncime de 1,65 metri a terenului pe care va fi construită noua pistă elastică, după care vor începe lucrările pentru realizarea stratului de rezistenţă al pistei. Lucrările la pista de aterizare – decolare se vor fi finaliza cu turnarea stratului de mixtură asfaltică  elastică.

„Acest proiect este unul important, motiv pentru care am şi decis să schimbăm puţin logica de realizare a etapelor din proiectul de modernizare. Şi în acelaşi timp am demarat şi consultări cu cei de la Romatsa, care vor monta echipament ILS, în aşa fel încât să nu ne trezim că aeroportul va fi funcţional, dar nu va avea montat acest sistem de navigaţie”, a spus Cătălin Nechifor. El a adăugat că Romatsa a inclus în bugetul pe anul viitor amplasarea sistemului de navigaţie ILS pe aeroportul din Salcea.

Preşedintele CJ Suceava a declarat că proiectul de modernizare a aeroportului este unul de mare anvergură, estimându-se că nevoia de transport a materialelor de la şi către aeroport se ridică la peste 60.000 de curse de camioane.

Pe de altă parte, Cătălin Nechifor a ţinut să precizeze că decizia de a închide aeroportul pe perioada realizării lucrărilor de modernizare a fost luată şi la recomandarea specialiştilor din cadrul Romatsa. El a spus că proiectul iniţial prevedea menținerea zborurilor pe perioada lucrărilor la pistă, însă acest lucru ar fi însemnat costuri suplimentare, dar şi extinderea termenului de realizare a investiţiei.

Preşedintele CJ Suceava a precizat că începerea la mijlocul lunii ianuarie 2014 a lucrărilor la pista de decolare – aterizare înseamnă o devansare a lucrărilor cu o lună şi jumătate, în condiţiile în care aceste investiţii erau programate să înceapă în luna martie a anului viitor.

Cătălin Nechifor a estimat că Aeroportul „Ştefan cel Mare” ar putea să redevină operaţional în luna septembrie 2014, însă trebuie luate în calcul şi lucrările pentru montarea sistemului de navigaţie tip ILS, precum şi etapele de verificări, expertize tehnice, dar şi reautorizarea aeroportului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pista Aeroportului „Ştefan cel Mare” va fi demolată începând din ianuarie 2014.
 Vizualizări articol: 1660 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Pista Aeroportului „Ştefan cel Mare” va fi demolată începând din ianuarie 20143.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei