Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 nov 2013 - Anul XVIII, nr. 260 (5467)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect

Demersuri pentru construirea unui Centru de radioterapie la Spitalul Judeţean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Judeţean demarează demersurile pentru construirea unui Centru de radioterapie la Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou”, care să deservească bolnavii de cancer din judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ şi chiar din regiunea Cernăuţi-Ucraina. Şeful administraţiei judeţene, Cătălin Nechifor, a declarat că investiția a fost solicitată de conducerea Spitalului Judeţean, fiind extrem de necesară pentru această zonă în condiţiile în care anual apar circa 1.800 de noi cazuri de bolnavi de cancer. Deliberativul judeţean va aproba în şedinţa extraordinară de săptămâna viitoare banii necesari realizării studiului de fezabilitate, precum şi constituirea unei comisii de specialişti care să se ocupe de întocmirea documentelor premergătoare realizării investiţiei. Potrivit lui Nechifor, Centrul de radioterapie se va construi în regim privat, întrucât Consiliul Judeţean nu dispune de fondurile necesare. Nu sunt excluse nici fondurile europene, care ar putea fi atrase prin Programul Operaţional Comun România-Ucraina. „Săptămâna viitoare, în plenul Consiliului Județean vom solicita consilierilor un acord prealabil pentru a demara o procedură care să conțină, pe lângă altele, şi o comisie mixtă formată din specialiști din Consiliul Județean şi de la Spitalul Județean care să pună pe hârtie elemente legate de statistică, de incidenţa cazurilor de cancer, de acoperirea geografică a teritoriului, astfel încât ulterior să putem decide concesionarea unei suprafeţe de teren care se poate identifica şi în curtea Spitalului Vechi sau în altă parte, teren pe care această construcție să poată prinde contur”, a spus președintele Consiliului Județean.

 

Hotel pentru cazarea bolnavilor veniți la tratament

Cătălin Nechifor a subliniat că, pentru găsirea investitorului, Consiliul Județean va apela la licitația electronică. „După realizarea studiului de fezabilitate vom intra pe Serviciul Electronic de Achiziții Publice pentru a găsi companii interesate să dezvolte în regim privat această investiție şi care să poată folosi, în baza unui contact de concesiune, suprafața respectivă de teren. Această formulă este posibilă mai ales că în viitorul apropiat Legea parteneriatului public-privat, care a trecut de Senat și care sper să treacă și de Camera Deputaților, va da mai multe posibilități de finanțare”, a spus Nechifor.

Intenţia administraţiei judeţene este aceea ca în apropierea centrului de radioterapie să se construiască şi un hotel pentru cazarea bolnavilor care vin la tratament. „Acest hotel va furniza servicii minimale de cazare pe perioadă determinată, de la câteva ore la câteva zile. Sunt foarte mulți bolnavi care vin de la distanţă şi care cheltuiesc mult cu transportul zilnic”, a explicat Nechifor.

Viitorul centru de radioterapie de la Suceava ar urma să deservească anual în jur de 3-4.000 de pacienţi. ”În condițiile în care investiția va fi realizată, Suceava va exista pe harta națională de radioterapie alături de centre medicale precum Iași, București, Cluj, Târgu-Mureș, oferind servicii medicale pentru cei care au venituri mai modeste şi care nu pot, din păcate, să facă deplasări la spitale din țară sau de afară”, a mai spus președintele Consiliului Județean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Demersuri pentru construirea unui Centru de radioterapie la Spitalul Judeţean.
 Vizualizări articol: 1004 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Demersuri pentru construirea unui Centru de radioterapie la Spitalul Judeţean5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei