Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 nov 2013 - Anul XVIII, nr. 260 (5467)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Miting de amploare

Peste 200 de angajaţi din învăţământul sucevean au protestat la Bucureşti, alături de mii de sindicalişti din ţară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 200 de angajaţi din învățământul preuniversitar sucevean, membri ai Alianţei Sindicatelor din Învăţământ Suceava (ASIS), au protestat ieri, alături de câteva mii de profesori şi cadre auxiliare şi nedidactice, la Bucureşti.

Potrivit prof. Giani Leonte, preşedintele ASIS, „patru autocare pline au plecat de la Suceava, unul din Rădăuţi, unul din zona de munte a judeţului şi câte unul din Suceava şi Fălticeni. Acestora li s-au alăturat vicepreşedinţii sindicatului, dar şi preşedintele”.

Sindicaliştii din învăţământ au început, în jurul orei 11:00, un amplu miting în Piaţa Victoriei. Mitingul de la Guvern s-a desfăşurat între orele 11:00 şi 12:00, după care sindicaliștii au plecat în marş spre Parlament. Marşul a avut traseul Calea Victoriei - podul Naţiunile Unite - bulevardul Naţiunile Unite - bulevardul Libertăţii - Piaţa Constituţiei, circulaţia rutieră fiind restricţionată, până la ora 15.00, pe acest traseu şi pe străzile adiacente.

Profesorii au avut pancarte pe care erau scrise mesaje precum „Salvaţi educaţia”, „Guvernul a decis, învățământul va fi ucis”, „Grevă generală”, şi au scandat pe toată durata marşului lozinci ca - „Nu vă votăm”, „Şcoala n-are rost, Guvernul te vrea prost”, „Nu vrem indexare, vrem salarizare”, „Ruşine să vă fie”, „Îngheţarea anului”, „Legea respectaţi, 6% alocaţi”, etc.

Prin portavoce au transmis mesaje liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) – Simion Hăncescu, reprezentanţi ai elevilor şi ai studenţilor, aceştia din urmă exprimându-şi susţinerea faţă de profesori.

Totodată, reprezentanţi ai sindicatelor s-au întâlnit la sediul Guvernului cu ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, cu ministrul delegat pentru Dialog Social, Doina Pană, şi cu Corneliu Calotă, consilier al prim-ministrului.

 

Care sunt revendicările oamenilor şcolii?

Luni, 4 noiembrie, au protestat la Bucureşti şi sindicaliştii federaţiei „Spiru Haret”.

Sindicatele din învăţământ cer alocarea, din 2014, a minimum 6% din PIB pentru educaţie şi creşterea ponderii cheltuielilor de personal pentru învăţământ în totalul cheltuielilor de personal din sectorul public.

Sindicaliştii cer şi modificarea Legii Educaţiei. Aceştia doresc decontarea cheltuielilor cu naveta cadrelor didactice de la bugetul de stat, prin Ministerul Educaţiei, introducerea prevederilor privind stimularea achiziţionării de cărţi sau programe educaţionale pe suport electronic, reintroducerea sporului de doctorat, posibilitatea pensionării anticipate, cu cel puţin trei ani înainte de împlinirea vârstei standard de pensionare, acordarea gradaţiei de merit şi pentru personalul didactic auxiliar, precum şi introducerea posibilităţii dobândirii de către cadrele didactice a celei de-a doua specializări, prin programe de conversie profesională, cu finanţare de la bugetul de stat.

Sindicaliştii mai cer adoptarea unei legi de salarizare prin care salariile profesorilor debutanţi să crească cu 50 la sută. Sindicaliştii mai cer depolitizarea învăţământului şi regândirea programelor şcolare şi a sistemului de evaluare a elevilor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 200 de angajaţi din învăţământul sucevean au protestat la Bucureşti, alături de mii de sindicalişti din ţară.
 Vizualizări articol: 1041 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste 200 de angajaţi din învăţământul sucevean au protestat la Bucureşti, alături de mii de sindicalişti din ţară5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei