Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 nov 2013 - Anul XVIII, nr. 260 (5467)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anunţ pe internet

Sucevean înşelat cu 5.000 de lei, de un aşa-zis colecţionar de maşini de cusut vechi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Una dintre cele mai vechi înşelăciuni care a făcut sute de victime în toată ţară, comisă de escroci care pretind a fi colecţionari de maşini de cusut vechi, în schimbul cărora oferă sume considerabile de bani, a revenit în atenţia poliţiştilor suceveni.

Un bărbat în vârstă de 36 de ani, Cristian I., din municipiul Suceava, a reclamat la începutul acestei săptămâni la poliţie că a căzut şi el în plasa falşilor colecţionari, care i-au promis pe două maşini de cusut nu mai puţin de 48.000 de euro.

 

Escrocul „colecţionar” şi un fals specialist de la „Muzeul Naţional” l-au păcălit prin telefon 

Bărbatul înşelat le-a povestit pliţiştilor că la sfârşitul lunii trecute a găsit pe internet un anunţ privind cumpărarea unor maşini de cusut de colecţie, contra sumei de 24.000 de euro bucata.

Credul, suceveanul a sunat la numărul de telefon din respectivul anunţ şi i-a spus bărbatului care i-a răspuns că are şi el două maşini de cusut vechi la domiciliu şi că ar fi interesat să le vândă.

Aşa-zisul colecţionar i-a spus să-i comunice seriile maşinilor de cusut şi l-a întrebat dacă are certificat de proprietate pentru ele.

Cum Cristian I. nu avea respectivele documente, „colecţionarul” i-a dat un număr de telefon, spunându-i că îi va răspunde un specialist de la Muzeul Naţional care îl va ajuta cu obţinerea certificatelor de proprietate, obligatorii - susţinea escrocul - pentru încheierea tranzacţiei.

Suceveanul a muşcat momeala şi a sunat şi la acel număr, aflând că pentru obţinerea acelor acte trebuie să achite într-un cont, dictat prin telefon, suma de 650 de euro.

Cristian I. a făcut rost de banii respectivi şi s-a dus la sucursala unei bănci din cartierul George Enescu, unde a depus cei 650 de euro în contul primit prin telefon.

După aproximativ o oră, vânzătorul a fost sunat de „angajatul” Muzeului Naţional, care i-a dictat o serie, despre care i-a spus că ar fi seria certificatului de proprietate.

Ulterior, vânzătorul şi aşa-zisul colecţionar au stabilit să se întâlnească la Suceava, zilele următoare, pentru a încheiat tranzacţia.

 

A mai plătit un comision, chiar în ziua presupusei tranzacţii

Cu gândul la averea care avea să-i intre în buzunare, Cristian I. a mai luat plasă o dată, pe 4 noiembrie, în ziua stabilită pentru vânzarea-cumpărarea celor două maşini de cusut. Pentru că falsul cumpărător nu mai dădea nici un semn, suceveanul l-a sunat pe telefonul mobil, respectivul spunându-i că este în drum spre Suceava, anunţându-l însă că trebuie să mai achite un comision de 494 de euro în acelaşi cont în care a depus şi suma anterioară, lucru la care Cristian I. s-a conformat.

După ce a fost la bancă şi a pus şi al doilea comision în contul primit, Cristian I. l-a sunat din nou pe cumpărător, anunţându-l că i-a trimis banii.

„După ce i-a comunicat telefonic acest lucru interlocutorului, acesta nu a mai venit şi nici nu a mai răspuns la telefon”, a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, inspectorul principal Ionuţ Epureanu, arătând că în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevean înşelat cu 5.000 de lei, de un aşa-zis colecţionar de maşini de cusut vechi.
 Vizualizări articol: 2153 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Sucevean înşelat cu 5.000 de lei, de un aşa-zis colecţionar de maşini de cusut vechi5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei