Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 nov 2013 - Anul XVIII, nr. 260 (5467)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Necesitate

Taxa de salubrizare din Suceava ar putea creşte la 5 lei/persoană

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Taxa lunară de salubrizare pe care sucevenii o au de achitat pentru serviciile de curăţenie stradală, întreţinere spaţii verzi, ridicare a gunoiului menajer, dar şi pentru cele de intervenţie la deszăpezire, ar putea creşte, de anul viitor, la 5 lei/persoană.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a spus ieri că ia tot mai mult în calcul această variantă, pe care vrea să o discute şi cu consilierii locali, pentru că actuala taxă de salubrizare, de 3 lei/persoană, nu acoperă nici pe departe costurile reale de prestare a acestor activităţi.

„Toţi vrem să fie curăţenie în oraş, străzile să fie spălate şi să se circule foarte bine, chiar şi în condiţii de iarnă, dar toate astea costă. De cât plătim, de atâta ni se face curat ori intervenţii la deszăpezire”, a spus Lungu, care consideră că reducerea taxei de salubrizare, de la 4 lei la 3 lei, măsură luată în Consiliul Local în ianuarie 2013, nu era deloc justificată.

„3 lei, cât este acum la noi, reprezintă cea mai mică taxă de salubrizare din ţară, la jumătate faţă de alte oraşe, inclusiv de la noi din judeţ, şi de mai bine de trei ori mai mică decât cea din alte oraşe mari, precum Constanţa, unde este de 10 lei. Oamenii trebuie să înţeleagă că pentru a face aceste lucrări, pentru a avea un oraş curat, bine întreţinut, trebuie să plătească”, a adăugat Lungu.

Municipalitatea suceveană se confruntă cu mari probleme şi din cauza neîncasării taxei de salubrizare, suma care trebuie recuperată de la contribuabili fiind de peste 25 de miliarde de lei vechi, bani cu care primăria este datoare către firma de salubrizare Rosal.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Taxa de salubrizare din Suceava ar putea creşte la 5 lei/persoană.
 Vizualizări articol: 1325 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Taxa de salubrizare din Suceava ar putea creşte la 5 lei/persoană5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 7 nov 2013, 15:14:38
5 lei pentru ce firma ? parca Suceava nu are o firma care se ocupa de curatenie.Se tot chinuie cu rosal. aaa......trebuie platite buncarele cu lift ,montate``gratuit`` de generozitatea domnului P.(patron rosal)
2.   Bani in plus trimis de
( 8 nov 2013, 01:53:53
Macar banii astia merg spre invetitii pentru a moderniza serviciile?! Vara asta am evitat Iulius Mall ca mirosea a baie nespalata de ti se facea rau!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei