Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 nov 2013 - Anul XVIII, nr. 260 (5467)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Suceava

Şedinţă extraordinară de Consiliu Local pentru preluarea serviciului de transport şi distribuţie a energiei termice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conducerea municipalităţii sucevene se va întruni săptămâna viitoare, într-o şedinţă extraordinară de Consiliu Local, pentru a lua o decizie clară în privinţa activităţii de transport şi distribuţie a energiei termice.

Primarul Ion Lungu a anunţat ieri că, după o nouă rundă de discuţii cu consilierii locali, în prezenţa prefectului Florin Sinescu, lucrează la o serie de proiecte de hotărâre, care vor fi supuse spre aprobare consilierilor locali joia viitoare, pe 14 noiembrie.

„Mi-aş dori ca într-o lună de zile să clarificăm aceste aspecte, iar de la 1 ianuarie 2014 acest serviciu să aibă un alt proprietar”, a spus Lungu, care a amintit că administratorii judiciari de la Termica au solicitat, prin două scrisori imperative, să nu mai presteze acest serviciu, de transport şi distribuţie a energiei termice.

 

Pierderile de pe reţelele de transport şi distribuţie

Într-o primă etapă, activitatea de transport şi distribuţie ar urma să fie încredinţată unui operator privat, până la atribuirea gestiunii acestui serviciu, prin licitaţie.

„Avem o adresă oficială de la Adrem Invest, din 29 octombrie 2013, prin care îşi exprimă interesul în a prelua serviciul de transport şi distribuţie. S-au mai interesat şi alte firme importante de această activitate, dar nu au venit cu nimic în scris”, a declarat Ion Lungu.

O problemă spinoasă este cea a pierderilor de pe reţelele de transport şi distribuţie. Primarul Sucevei a spus că acestea vor trebui suportate de către municipalitate, ţinta finală fiind reducerea lor.

„Acum, pierderile, în lunile de vârf, sunt de două-trei miliarde de lei vechi. Vom face o reanalizare a costurilor de transport şi distribuţie, cu pierderile aferente. Ţinta noastră este de a moderniza reţelele de transport şi distribuţie şi cred că şi noul operator, oricare ar fi, va fi interesat să intre într-un parteneriat cu primăria, în vederea realizării acestor reparaţii”, a precizat şeful municipalităţii sucevene.

 

Furnizor şi distribuitor

Cei care se vor ocupa de activitatea de transport şi distribuţie vor trebui să se ocupe nu doar de refacerea reţelelor îmbătrânite, ci şi de schimbarea modului de facturare a populaţiei, prin încheierea de contracte individuale.

O problemă delicată o reprezintă relaţiile dintre producătorul de energie termică – Bioenergy Suceava şi cel care se va ocupa de partea de transport şi distribuţie.

„Cel mai bine ar fi ca producătorul să fie şi distribuitorul, pentru că altfel mereu vor fi probleme. Cei de la Bioenergy vor factura căldura la gardul centralei, cel care face transportul şi distribuţia trebuie să o vândă populaţiei, iar din banii încasaţi să plătească producătorului. Din cauza numeroaselor probleme care există în teren, riscăm să apară conflicte financiare între producător şi distribuitor. E mai uşor când este o singură entitate implicată”, consideră primarul Ion Lungu.

O altă idee vehiculată, de înfiinţare a unei noi societăţi, a Consiliului Local Suceava, care să se ocupe de transportul şi distribuţia energiei termice, a fost desfiinţată de ANRSC, care a spus că legislaţia nu mai permite acest lucru, iar activitatea trebuie scoasă obligatoriu la licitaţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şedinţă extraordinară de Consiliu Local pentru preluarea serviciului de transport şi distribuţie a energiei termice.
 Vizualizări articol: 1145 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Şedinţă extraordinară de Consiliu Local pentru preluarea serviciului de transport şi distribuţie a energiei termice3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei