Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 nov 2013 - Anul XVIII, nr. 260 (5467)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Avertizare

Nechifor este nemulţumit de modul în care SC CF Iaşi a lucrat la şoseaua de centură a Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şeful administraţiei judeţene, Cătălin Nechifor, a declarat în cursul zilei de ieri că nu este foarte mulţumit de modul în care firma SC CF Iaşi a lucrat la şoseaua de centură a Sucevei, precizând că nu există „un dialog extraordinar” cu reprezentanţii acestei companii. Cătălin Nechifor a spus că în discuţiile pe care le-a avut cu reprezentanţii acestei firme le-a solicitat în diverse rânduri să-şi concentreze eforturile pentru finalizarea lucrărilor la tronsonul care face legătura între Pătrăuţi şi Şcheia, însă compania ieşeană a preferat să lucreze concomitent pe toate cele trei tronsoane ale şoselei de centură.

„De foarte multe ori am vorbit cu ei şi le-am solicitat să-şi focalizeze eforturile pe tronsonul trei, între DN 2 şi DN 17. La un moment dat mi-au spus că nu sunt de acord, ceea ce s-a şi văzut”, a spus Nechifor. El a precizat că în calitatea sa de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava nu este beneficiar al acestei lucrări, investiţia fiind finanţată din fonduri guvernamentale, prin Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale.

„Asta e colaborarea. Este o firmă privată, nu am nici o pârghie de control asupra lor, nici de presiune şi de nici un fel. Am încercat tot timpul să-i ajut. Ce pot să spun este că buget va exista şi anul viitor, aşa cum a fost şi în acest an. Practic, această companie nu pierde bani lucrând la Suceava, dar astea sunt condiţiile pe care compania privată le poate furniza într-un contract semnat cu CNADNR”, a mai precizat şeful administraţiei judeţene.

Cătălin Nechifor a declarat că deşi SC CF Iaşi a anunţat mai multe termene pentru finalizarea investiţiei, în luna august a.c., sau pe 17 noiembrie, se pare că nici unul dintre acestea nu este respectat.

„Asta e realitatea. Trăim în România şi din păcate unele firme nu au capacitatea suficientă să poată derula astfel de contracte. Sper să o poată face de acum înainte. În ceea ce mă priveşte vreau să susţin cât de mult pot această investiţie, în sensul de a exista finanţare în continuare pentru centura Sucevei”, spune Nechifor. El a mai adăugat că investiţiile la şoseaua de centură au fost întârziate şi din cauza unor lucrări suplimentare pentru consolidarea unei porţiuni din tronsonul dintre DN 2 şi DN 17. Cătălin Nechifor a precizat că sunt o serie de aspecte care vin în apărarea constructorilor, având în vedere că în perioada mai – iunie a.c. nu s-a putut lucra din cauza ploilor.

„Apoi, pe perioada verii a fost un ritm destul de accelerat al lucrărilor, iar firma a dovedit că are capacitatea de a lucra pe o perioadă scurtă. Apoi, în condiţiile în care am cerut în mod expres de foarte multe ori să ne focalizăm pe un anumit tronson, iar ei au preferat să meargă pe toate trei tronsoanele”, a declarat preşedintele CJ Suceava. El şi-a exprimat speranţa ca firma din Iaşi să finalizeze lucrările pentru deschiderea sensului giratoriu de la intersecţia din Şcheia dintre DN 17 şi şoseaua de centură. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor este nemulţumit de modul în care SC CF Iaşi a lucrat la şoseaua de centură a Sucevei.
 Vizualizări articol: 1185 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.7 din 6 voturi
Nechifor este nemulţumit de modul în care SC CF Iaşi a lucrat la şoseaua de centură a Sucevei1.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei